Με τον… γνωστό τρόπο ο Ατρόμητος

19:22 24/3/2012 - Πηγή: AEK365

Όλο και πιο κοντά στο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδό του στην πρώτη πεντάδα και τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ατρόμητος, ο οποίος «λυτρώθηκε» για μία ακόμα αγωνιστική, από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο νεαρός επιθετικός, με προσωπική ενέργεια, κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την καλοστημένη ομάδα της Ξάνθης, που αγωνιζόταν από το 53' με παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε ο Κομεσίδης) και να δώσει σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του Περιστερίου, που συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση

στο Περιστέρι, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν επιθετικά και να χάνουν ευκαιρία στο 3' με τον Βλαχοδήμο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη στιγμή ήταν μάλλον η εξαίρεση του... κανόνα, για το κάκιστο θέαμα που ακολούθησε στη συνέχεια. Η Ξάνθη έχοντας παραταχθεί ορθά και κλείνοντας τους χώρους της μεσαίας γραμμής δεν άφησε τον Ατρόμητο να κάνει το παιχνίδι του. Μάλιστα, η πρώτη και μοναδική -ουσιαστική- ευκαιρία που είχαν οι γηπεδούχοι, ήταν στο 37' όταν ο Μήτρογλου, μετά από παράλληλη σέντρα του Καραγκούνη, πλάσαρε με τη μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Λυμπερόπουλου. Το ματς είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες, με τον Μήτσι να μοιράζει αρκετές κάρτες στο πρώτο μέρος, ενώ χαρακτηριστικό της δύναμης και του πάθους, ήταν τα ράμματα στο κεφάλι του Σουάνη. Και ενώ το 45λεπτο όδευε προς το τέλος του, οι φιλοξενούμενοι το... έκλισαν, όπως άνοιξε. Με μεγάλη ευκαιρία. Ο Σουάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή, όμως το σουτ του απομάκρυνε ο Τόμας πάνω στη γραμμή.

Το δεύτερο μέρος δεν διέφερε πουθενά από το πρώτο, παρά μόνο στην αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων, καθώς νωρίς νωρίς (53') ο Κομεσίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Και ενώ η λογική εξέλιξη θα έλεγε πως ο Ατρόμητος θα ήταν αυτός που θα πίεζε για να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, η Ξάνθη ήτα αυτή που δύο φορές έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Η πρώτη με τον Μαρσελίνιο στο 57' όταν το σουτ του κόντραρε τελευταία στιγμή και αντί για να καταλήξει στα δίχτυα, έφυγε κόρνερ και άλλη μία φορά με τον Βασιλακάκη στο 74' όταν η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ. Ο Γιώργος Δώνης με τις αλλαγές του προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι. Και κόντρα στην ροή του ματς, μία προσωπική ενέργεια του Κώστα Μήτρογλου, χάρισε σημαντική νίκη για τον Ατρόμητο. Σε μία κούρσα από τη μεσαία γραμμή, στο 82' της αναμέτρησης, πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα και έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του, που την διατηρεί στο κόλπο των πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα