Με το στανιό Σίτι και Τότεναμ

00:38 31/10/2013 - Πηγή: AEK365

ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΑΓΓΛΙΑΣ- 4ος ΓΥΡΟ

ΣΤΟΤΕΝΑΜ- ΧΑΛ: 2-2 (8-7 πεν.)
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Ακόμα και όταν η τύχη της είχε γυρισμένη την πλάτη, η Τότεναμ πάλεψε και τελικά έκαμψε την αντίσταση της Χαλ στα πέναλτι, παιρνόντας στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ! Η ομάδα του Βίλας Μπόας ήταν πιο εύστοχη από τα έντεκα βήματα και πέταξε εκτός συνέχειας τους αντιπάλους της, επικρατώντας με 8-7 (2-2 παρατ.)!

Τα «σπιρούνια» ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προηγήθηκαν με τον Σίγκουρντσον στο 16'. Η αναποτελεσματικότητά τους στις επόμενες φάσεις που δημιουργήθηκαν,

αλλά και η τρομερή τους ατυχία έδωσε τη δυνατότητα στις «τίγρεις» να ισοφαρίσουν με το... δώρο του Φρίντελ και να στείλουν το ματς στην παράταση!

Εκεί ανέλαβε δράση ο ΜακΣέιν, οποίος με κεφαλιά στο 99' έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στη Χαλ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με το τέρμα του Κέιν στο 108', όμως στη διαδικασία των πέναλτι οι φιλoξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και πήραν την πρόκριση για τους «8» του θεσμού.

«Καταιγιστικό» πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε, έπειτα από καιρό, η Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» απέκτησαν από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά και το προβάδισμα στο σκορ, μια και στο 16' ο Σίγκουρντσον έπιασε ένα τρομερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Χαλ. Μάλιστα, ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει ακόμα περισσότερο, εάν οι προσπάθειες των Καμπούλ και Έρικσεν είχαν περισσότερη τύχη. Το 71%, έναντι 29% των φιλοξενούμενων, αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του πρώτου μέρους, στο οποίο κυριάρχησε η ομάδα του Βίλας- Μπόας.

Οι ρόλοι, ωστόσο, αντιστράφηκαν στο δεύτερο μέρος. Η είσοδος του ΜακΛιν «μεταμόρφωσε» προς το καλύτερο τη Χαλ, η οποία είδε τον νεοεισελθόντα ποδοσφαιριστή να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο 46' και το 49'. Ό,τι δεν κατάφεραν από... μόνοι τους οι φιλοξενούμενοι, το έκανε ο Φρίντελ! Στο 53', η Χαλ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ροσενιόρ έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντέιβις πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και αντί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, την... έδιωξε πάνω στον Φρίντελ και εκείνος άθελά του την έστειλε στην εστία του! Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε την Τότεναμ να ανοιχτεί για να κυνηγήσει εκ νέου το γκολ. Η πίεσή της, ωστόσο, δεν απέδωσε καρπούς. Ευκαιρίες δημιούργησε, αλλά και πάλι αδυνατούσε να τις μετουσιώσει στο νικητήριο τέρμα. Στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, πριν την παράταση, ο Κέιν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της Χαλ (90+3'), ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ.

Η αναμέτρηση, λοιπόν, οδηγήθηκε στην παράταση. Τα «χαρτιά» του Βίλας Μπόας είχαν τελειώσει, η κούραση έκανε την εμφάνισή της και η τιμωρία δεν άργησε να έρθει. Στο 99' η Χαλ έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, βγήκε στην κόντρα και με την κεφαλιά του ΜακΣέιν πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα! Τα περιθώρια είχαν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα για τα «σπιρούνια»... Για καλή τους τύχη, όμως, ο Κέιν συνέχιζε να προβληματίζει την αντίπαλη άμυνα και με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2 (108'), στέλνοντας το ματς στα πέναλτι! Εκεί οι παίκτες του Βίλας Μπόας αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι και με το υπέρ τους 8-7 (!) πέρασαν στην επόμενη φάση.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Γουόκερ, Καμπούλ, Βερτόνχεν, Νιούτον (68' Κίρικες), Παουλίνιο, Λαμέλα, Ντεμπελέ, Σίγκουρντσον, Έρικσεν (68' Τσαντλί/ 78' Κέιν), Ντεφό.

ΧΑΛ: Γιακούποβιτς, Ροσενιόρ, Μπρους (34' Πρόσβιτς), Ντέιβις, Μέιλερ, Γκρέιαμ (46' ΜακΛιν), Κόρεν (81' Γκέντο), ΜακΣέιν, Μπόιντ, Ελμοχαμαντί, Κουίν.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 0-2
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Ότι προσπαθούσε να κάνει η Νιούκαστλ στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, τον έκαναν οι Νεγρέδο και Τζέκο στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, διαμορφώνοντας το 2-0 που χάρισε στην Μάντσεστερ Σίτι την... ζόρικη πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Οι «καρακάξες» μπορεί να είχαν την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσαν να την μετουσιώσουν σε γκολ.

Νεγρέδο (99') και Τζέκο (105') το έκαναν πάντως στην παράταση, στέλνοντας την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι στους «8» του Capital One Cup.

Η Νιούκαστλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με το Σισέ όμως να μην βρίσκει όπως θα ήθελε τη μπάλα στο 8ο λεπτό και αυτή να περνά έξω από την εστία του Παντίλιμον. Δύο λεπτά αργότερα οι «πολίτες» αναγκάστηκαν να προσωρησουν στην πρώτη τους αλλαγή, καθώς ο Γιόβετιτς δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Νεγρέδο.

Μετά τα μέσα του πρώτου μέρους οι «καρακάξες» ανέβασαν ρυθμό και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έφτασαν μια... ανάσα από το γκολ, αλλά ο Παντίλιμον έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σόλα Αμεόμπι. Τρία λεπτά αργότερα δεν μέτρησε γκολ (σωστά) γκολ της Νιούκαστλ για οφσαϊντ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ανίτα έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Άλαν Πάρντιου.

Η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να γίνει απειλητική, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε το 0-0 που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Χωρίς την σπουδαία φάση πέρασαν τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με τους δύο αντιπάλους να ψάχνουν το γκολ, αλλά να προσέχουν αρκετά την άμυνά τους.

Στα μισά του ημιχρόνου πέρασαν στο ματς ο Καμπάιγ από τη μία και ο Σίλβα από την άλλη με στόχο των δύο προπονητών να κάνουν πιο δραστήριες τις ομάδες τους. Οι καλές στιγμές ωστόσο παρέμειναν λίγες, με το Νεγρέδο να φτάνει πιο κοντά στο... πολυπόθητο γκολ στο 78', το 0-0 να παραμένει αναλλοίωτο και να έρχεται η ώρα της παράτασης.

Το έξτρα ημίωρο ξεκίνησε με μια εξαιρετική ευκαιρία του Σισέ για τη Νιούκαστλ, αλλά ο Παντίλιμον ξανά κράτησε το μηδέν στην άμυνά του. Το γκολ τελικά ήρθε για την Σίτι στο 99ο λεπτό με το Νεγρέδο να πλασάρει σωστά και δίνει το προβάδισμα στους «πολίτες»! Στο φινάλε του πρώτου μέρους της παράτασης ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Τζέκο και η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι «κλείδωσε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, μιας και ότι και να προσπάθησε η Νιούκαστλ στα λεπτά που απέμεναν δεν κατάφερε τίποτα...

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Γουίλιαμσον, Γιανγκά-Εμπιβά, Αϊνταρά (46' Ντάμετ, 81' Μπεν Αρφά), Σισοκό, Τιοτέ, Ανίτα, Γκουφράν, Σόλα Αμεόμπι (67' Καμπάιγ), Σισέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Παντίλιμον, Ρίτσαρντς (83' Ζαμπαλέτα), Μπογιάτα, Λέσκοτ, Κολάροφ, Ρόντγουελ (64' Σίλβα), Γκαρσία, Νάβας, Μίλνερ, Γιόβετιτς (10' Νεγρέδο), Τζέκο

Keywords
Τυχαία Θέματα