Με το μυαλό στο τελικό η Λίβερπουλ

08:22 2/5/2012 - Πηγή: AEK365

Premier League 34η αγωνιστική

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΦΟΥΛΑΜ 0-1
"Άνφιλντ"
Τέσσερις μέρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι, οι παίκτες της Λίβερπουλ έδειξαν πως το μυαλό τους είναι μόνο σε αυτό το παιχνίδι δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Φούλαμ να φύγει για πρώτη φορά στην ιστορία της νικήτρια από το "Άνφιλντ" επικρατώντας με 1-0.
Ο Κένι Νταλγκλίς προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα ενόψει και του τελικού και έτσι μόλις στο 5ο λεπτό ο

αρχηγός Μάρτιν Σκρτελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του χαρίζοντας το προβάδισμα στην Φούλαμ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Σβάρτσερ, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα παρά τις προσπάθειες των Κάουτ, Μάξι Ροντρίγκες και Κάρολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Φούλαμ μπήκε δυναμικά με σκοπό να "καθαρίσει" το παιχνίδι ωστόσο πρώτα το δοκάρι σε σουτ του Φρέι και στην συνέχεια ο Ντόνι που εξουδετέρωσε σουτ του Ρίισε κράτησαν το σκορ στο 0-1. Ο Ντόνι επενέβη σωτήρια για την Λίβερπουλ και στο 78ο λεπτό απομακρύνοντας σου του Ντέμπσεϊ με τους γηπεδούχους να απειλούν σοβαρά μόνο στο 58ο λεπτό όταν ο Μάξι Ροντρίγκες βρέθηκε απέναντι από τον Σβάρτσερ αλλά την τελευταία στιγμή ο Χάνγκελαντ τον ανέκοψε.
Με την νίκη της αυτή, η Φούλαμ βρέθηκε ισόβαθμη της Λίβερπουλ στην 8η θέση.
Λίβερπουλ: Ντόνι, Αουρέλιο (65' Χοσέ Ενρίκε), Κόατς, Κέλι, Σκρτελ, Μάξι, Χέντερσον (46' Ντάουνινγκ), Σπίρινγκ, Σέλβεϊ, Κάρολ, Κάουτ (76' Στέρλινγκ)
Φούλαμ: Σβάρτσερ, Κέλι, Γ.Α. Ρίισε, Χάνγκελαντ, Χιους, Μέρφι, Νταφ, Ντέμπσεϊ, Κατσάνικλιτς (58' Φρέι), Πογκρέμπνιακ (80' Ετούχου), Ντεμπελέ (86' Μπερντ)

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ 1-1
"Μπριτάνια"
Στο +3 από την "συμπολίτισσα" Λίβερπουλ βρίσκεται η Έβερτον που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το "Μπριτάνια" κόντρα στην Στόουκ Σίτι παραμένοντας αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι. Αντίθετα, η ομάδα του Τόνι Πιούλις έμεινε τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και στα 90 λεπτά με την Στόουκ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά και την Έβερτον να προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή στο 22ο λεπτό καθώς ο Ανιτσέμπε τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έδωσε την θέση του στον Γκιγιέ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Έβερτον πήρε το προβάδισμα όταν ο Κράουτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στην επανάληψη με τους Γέλαβιτς και Οσμάν, η Έβερτον έφτασε αρκετές φορές κοντά στο 2-0 αλλά τελικά η Στόουκ Σίτι ήταν εκείνη που πέτυχε το γκολ στο 69ο λεπτό με τον Ζερόμ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Χουτ, Άπσον, Σόουκρος, Ντέλαπ (67' Γουίλαν), Εθέρινγκτον, Γουάιτχεντ, Γοουίλσον, Κράουτς (67' Ζερόμ), Τζόουνς, Γουόλτερς (67' Φούλερ)
Έβερτον: Χάουαρντ, Χέιτινχα, Γιαγκέλκα, Ντιστέν, Χίμπερτ, Κέιχιλ, Πίενααρ, Όσμαν, Φελαϊνί, Ανιτσέμπε (22' Γκιγιέ, 79' Στρακουαλούρσι), Γέλαβιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα