Με το δεξί οι ΗΠΑ…

02:59 17/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-7ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΚΑΝΑ-ΗΠΑ: 1-2
Γήπεδο: Estadio das Dunas

Τεράστια νίκη με 2-1 κόντρα στη Γκάνα πέτυχε η Αμερική κι ελπίζει σε πρόκριση. Το 5ο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ πέτυχε ο Ντέμπσεϊ.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για

τις ΗΠΑ, καθώς στα 32 μόλις δευτερόλεπτα, ο Ντέμπσεϊ άδειασε τον Μπογιέ, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 19ο λεπτό η σέντρα βγήκε από δεξιά για τον Άλντιντορ, το σουτ κόντραρε στον Μπογιέ και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Κβαρασέι. Στο 16' και στο 29' τα σουτ των Μπεντόγια και Άτσου πέρασαν λίγο άουτ, ενώ στο 32' ο Χάουαρντ είπε όχι σε σουτ του Γκίαν. Στο 45' ο Μπεντόγια εκτέλεσε απ ευθείας από πλάγια ένα φάουλ αλλά ο Κβαρασέι έδιωξε ενώ λίγο αργότερα ο Τζόρνταν Αγιού βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι αλλά έκανε κακό πλασέ.

Στο 55' το σουτ του Μουντάρι έξω από την περιοχή, πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μουντάρι έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, αλλά ο Γκιάν εξ επαφής δεν μπόρεσε με κεφαλιά να ισοφαρίσει. Η Γκάνα ανέβασε κι άλλος στροφές και στο 58' ο Χάουαρντ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ τη νέα κεφαλιά του Γκιάν, ενώ στο 62' το σουτ του Άτσου έξω από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ. Στην κόντρα ο Τζόουνς έπιασε κεραυνό αλλά ο Κβαρασέι τον σταμάτησε και στο 64' ο Μπόατενγκ έκανε το γύρισμα για τον Γκίαν, που σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει στον Κάμερον και να περνά κόρνερ. Τελικά στο 83ο λεπτό ο Γκίαν πάτησε με όμορφο τακουνάκι στον Αντρέ Αγιού που με πλασέ έκανε το 1-1 για την Γκάνα. Ωστόσο η Γκάνα δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ και στο 87' ο Ζούσι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπρουκς με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην Αμερική.

ΓΚΑΝΑ: Κβαράσεϊ, Γκίαν, Οπάρε, Άτσου (77' Αντομά), Α.Αγιού, Μουντάρι, Τζ.Αγιού (58' Μπόατενγκ), Ραμπιού (71' Εσιέν), Μενσά, Ασαμόα, Μπογιέ

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ (46' Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ, Μπεντόγια (77' Ζούσι), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Άλτιντορ (23' Γιόχανσον), Κάμερον, Τζόνσον

Keywords
Τυχαία Θέματα