Με Κούτρα και την καλύτερη ταινία του φεστιβάλ ως τώρα συνεχίζονται οι Κάννες

23:02 19/5/2014 - Πηγή: AEK365

Με την ελληνική ταινία του Πάνου Κούτρα, Xenia και το πολυαναμενόμενο Foxcatcher του Μπένετ Μίλερ κύλησε η Δευτέρα στις Κάννες.

Το Xenia αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη,

με σκοπό να βρουν τον έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

Από την άλλη, η ταινία Foxcatcher του σκηνοθέτη Μπένετ Μίλερ (Capote, Moneyball) έχει ήδη εντυπωσιάσει με πολλούς να κάνουν λόγο για την ταινία που ίσως θα πάρει το Χρυσό Φοίνικα. Το Hollywood Reporter μιλά για «μια εξαιρετικά διαμορφωμένη μελέτη ενός διεστραμμένου μυαλού με μία ερμηνεία που μπορεί να αλλάξει την καριέρα του Στιβ Καρέλ».

Στο στόχαστρο τίθεται η ερμηνεία του Στιβ Καρέλ που όλοι την εκθειάζουν, αλλά και αυτές των Μαρκ Ράφαλο και Τσάνινγκ Τέιτουμ, με το Variety να κάνει λόγο για «βαρύ πυροβολικό» κινηματογραφικών βραβείων όπως τα Όσκαρ και οι Χρυσές Σφαίρες.

Θετικές ήταν οι κριτικές και για τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Maps to the Stars, μία ψυχρή σάτιρα για τον κόσμο του Χόλιγουντ. «Είναι διεστραμμένο, διαστροφικό και πολύ μακριά από τις προβλέψιμες κοινοτοπίες για την κουλτούρα των διασημοτήτων» γράφει ο Guardian, χαρίζοντας στην ταινία τέσσερα αστεράκια.

Παράλληλα, προβλήθηκε και το The Homesman του Τόμι Λι Τζόουνς, που πολλοί χαρακτήρισαν ως ένα ημί-φεμινιστικό γουέστερν. Ηρωίδα της ταινίας η Μέρι Μπι Κάντι (Χίλαρι Σουόνκ) μια γυναίκα που ζει μόνη της σε ένα υποστατικό στη Νεμπράσκα και θέλει πάση θυσία να παντρευτεί. Οι προτεραιότητές της θα αλλάξουν όταν δέχεται να μεταφέρει κάποιες γυναίκες στον ποταμό Μιζούρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα