ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΟΛΑ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

02:07 30/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16"

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ-ΕΛΛΑΔΑ: 1-1 (4-3 στα πέναλτι)

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Περναμπούκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπέντζαμιν Γουίλιαμς (Αυστραλία)

Το μόνο που δεν είχαμε δει από την Εθνική ήταν να παίζει μια πρόκριση στα πέναλτι. Το έκανε στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα και τελικά δεν φάνηκε τυχερή. Ηττήθηκε με 4-3 (1-1 η κανονική

διάρκεια και η παράταση του ματς) και αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά το Μουντιάλ αλλά σίγουρα και με μια πικρία ότι θα μπορούσε να έχει κάνει ένα ακόμα βήμα. Αυτό που τελικά μετράει πάντως είναι πως αυτή η ομάδα έκανε και πάλι περήφανη ολόκληρη τη χώρα και έδωσε ραντεβού για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

Ισορροπημένο το ματς στα πρώτα λεπτά με την Κόστα Ρίκα να απειλεί πρώτη όταν στο 7' μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Μπολάνιος που σούταρε άουτ. Η Εθνική απάντησε με ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 12' το οποίο επίσης δεν βρήκε στόχο. Μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών η Κόστα Ρίκα είχε ένα διάστημα πίεσης αλλά η άμυνα μας ανταποκρίθηκε σωστά. Στο 28' ο Καραγκούνης βρήκε χώρο αλλά ο Νάβας μπλόκαρε εύκολα το σουτ του. Επτά λεπτά μετά ο Χολέμπας έκανε εκπληκτική σέντρα με τον Σαλπιγγίδη να πλασάρει στην κίνηση και τον Κέιλορ Νάβας να διώχνει εκπληκτικά με το πόδι. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η ομάδα μας ήλεγξε τον ρυθμό χωρίς όμως να καταφέρει να βγάλει άλλη καλή φάση.

Μόλις στο 47' στο δεύτερο μέρος η ομάδα απείλησε με κεφαλιά του Σαμαρά (μπλόκαρε ο Κέιλορ Νάβας). Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε το σοκ για την ομάδα μας που δέχθηκε ένα απίστευτο γκολ. Ο Ρουις έκανε ένα αδύναμο πλασέ με την μπάλα να καταλήγει αργά και βασανιστικά στο δίχτυα της ομάδας με τους παίκτες να μην μπορούν να πιστέψουν τι έγινε. Σχεδόν με τη σέντρα η μπάλα έφτασε και πάλι στην περιοχή μας με τον Τοροσίδη να βρίσκει την μπάλα με το χέρι και τον διαιτητή να μην βλέπει την παράβαση. Στο 66' ο Ντουάρτε έκανε ένα ακόμα επικίνδυνο τάκλιν και είδε τη δεύτερη κίτρινη με την Κόστα Ρίκα να συνεχίζει το ματς με δέκα. Μετά την εκτέλεση του φάουλ ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πολύ άουτ.

Με παίκτη παραπάνω η Εθνική έψαξε το γκολ και στο 74' είχε καλή φάση με τον Γκέκα όμως να μην μπορεί να γυρίσει μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά μετά ένα φάουλ σε καλή θέση πέρασε ανεκμετάλλευτο με τον Καραγκούνη να σουτάρει ψηλά. Η Κόστα Ρίκα, όπως ήταν φυσικό, αμυνόταν μαζικά με την Εθνική να μην βρίσκει χώρους. Στο 87' πάντως ο Χριστουδουλόπουλος μπήκε εξαιρετικά στην περιοχή με τον Νάβας όμως να μπλοκάρει προ του Μήτρογλου. Όλα έδειχναν ότι η Κόστα Ρίκα θα κρατούσε το αποτέλεσμα όμως στο 91' ήρθε η λύτρωση. Ο Γκέκας έκανε το σουτ, η μπάλα πήγε στον Παπασταθόπουλο και αυτός με σουτ έκανε το 1-1. Η Εθνική συνέχισε να πιέζει και στο 93' είχε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά και ο Νάβας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και ουσιαστικά έστειλε το ματς στην παράταση,

Με παίκτη παραπάνω η ομάδα μας μπήκε καλά στο έξτρα χρόνο και στο 94' μετά από καραμπόλα ο Γκέκας με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 100' ο Κατσουράνης πλάσαρε από κοντά με τον Γκονσάλες να διώχνει ηρωικά σε κόρνερ. Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Κόστα Ρίκα απείλησε με σουτ του Μπρένες. Στο 107' ο Γκέκας δεν πρόλαβε την εξαιρετική μπαλιά του Κατσουράνη και η φάση δεν ολοκληρώθηκε. Πέντε λεπτά μετά η Κόστα Ρίκα έβγαλε και πάλι ευκαιρία με τον Κατσουράνη τελικά να διώχνει σε κόρνερ. Η Εθνική μετά την εκτέλεση του βγήκε στην κόντρα με τον Λάζαρο να μην μπορεί να νικήσει τον Νάβας που έδιωξε εντυπωσιακά. Ο Μήτρογλου στο 118' βρήκε χώρο αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μήτρογλου βγήκε μόνος του με τον Νάβας αλλά δεν κατάφερε να τον πλασάρει. Με την ευκαιρία αυτή ολοκληρώθηκε το ματς και οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο διαιτητής μετά τη λήξη του ματς απέβαλλε τον Φερνάντο Σάντος που είδε τις εκτελέσεις από τηλεόραση στα αποδυτήρια.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπόρχες-Γκολ

Μήτρογλου-Γκολ

Ρουίς-Γκολ

Χριστοδουλόπουλος-Γκολ

Γκονσάλες-Γκολ

Χολέμπας-Γκολ

Κάμπελ-Γκολ

Γκέκας-Αποκρούει ο Νάβας

Ουμάνια-Γκολ

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκονσάλες, Ουμάνια, Μπόχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (83'Μπρένες), Κάμπελ, Ρουίς, Ντίας, Γκαμπόα (76'Ακόστα), Τεχέδα (65'Κουμπέρο).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (77'Κατσουράνης), Καταγκούνης, Σάμαρης (57'Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης (68'Γκέκας), Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα