Μάθημα από τους Κορεάτες

20:55 5/3/2014 - Πηγή: AEK365

ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: 0-2

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ονίντιους Χατεγκάν (Ρουμανία)

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα από τη Νότια Κορέα. Χωρίς όρεξη οι διεθνείς μας απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε πολύ δυνατά και εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της. Ήταν ένα

καλό μάθημα για το ματς με την Ιαπωνία που παίζει παρόμοια αν και έχει σαφώς καλύτερη τεχνική. Ήταν η πρώτη ήττα στο Καραϊσκάκη μετά από ένα ματς με την Ελβετία το 2008.

Η ομάδα μας μπήκε νωθρά στο ματς με τους Κορεάτες να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι βασισμένο στην πίεση και στην ταχύτητα. Μόλις στο 7ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Λι Τσουνγκγιόνγκ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γλύκο με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει με το πόδι. Ο Κατσουράνης στο 18' επιχείρησε να κρεμάσει τον Γιουνγκ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ. Μετά από ωραία κάθετη μπαλιά ο Παρκ νίκησε με σουτ τον Γλύκο και έκανε το 0-1. Στο 22' η Εθνική μας έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ο Κατσουράνης εξ επαφής με άδεια εστία "κατάφερε" να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Η ελληνική πίεση συνεχίστηκε και στο 30' είχαμε διπλό δοκάρι. Αρχικά μετά το σουτ του Σαμαρά και στην επαναφορά μετά το σουτ του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Στο 40' νέα κάθετη δημιούργησε ρήγμα στην ελληνική άμυνα όμως ο Γλύκος πρόλαβε και έδιωξε προ του Σον. Τελευταια αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος μια κεφαλιά του Μανωλά στο 42' που δεν βρήκε στόχο.

Μόλις στο 55' στο δεύτερο μέρος ήρθε και το 2-0 για τους Κορεάτες. Ο Σον βγήκε πολύ γρήγορα από αριστερά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστεί γωνία του Γλύκου ο οποίος δεν κατάφερε να τη διώξει. Στο 63' ο Παπαδόπουλος ελευθερώθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση δεν κατάφερε να "νικήσει" τον Γιούνγκ. Η Κορέα απάντησε δύο λεπτά μετά με σουτ του Κου. Ο Φετφατζίδης στο 68' έκανε τις προσποιήσεις αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια ενώ στο 76' μετά από σύγχυση στην κορεατική άμυνα σούταρε και πάλι ψηλά. Στο 81' ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκοψε για τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε άσχημα και σπατάλησε την ευκαιρία.

ΕΛΛΑΔΑ (Φ.Σάντος): Γλύκος, Τοροσίδης (82'Τζαβέλλας), Χολέμπας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Τζιόλης (59'Παπαδόπουλος), Μανιάτης (46'Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46'Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (59'Φετφατζίδης).

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χονγκ): Γιουνγκ, Λι Γιονγκ, Κιμ Τζινσου, Κιμ Γιουν Γουόν, Χονγκ, Κι (86'Τσου Γιουνγκ Παρκ, Χαν, Κου (84'Κέο Λι), Λι Τσουνγκ Γιονγκ, Σον (73'Μπο Κιμ), Παρκ (46'Κιμ Σινγούκ).

Keywords
Τυχαία Θέματα