Μαντούκα: Μόνο... κερδισμένη η ΑΕΚ!

23:44 10/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν αρκετά από τον κόσμο της ΑΕΚ, ενώ και εκείνος ποτέ δεν ξέχασε την Ένωση. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, όμως ο Γκουστάβο Μαντούκα παρακολουθεί στενά την πορεία της και όπως έχει τη δυνατότητα, επισκέπτεται το Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος παραχώρησε συνέντευξη στο gazzetta, στην οποία

μίλησε τόσο για το αυριανό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, όσο και για εκείνο που έγινε το 2010, με την ΑΕΚ να παίρνει μια τεράστια νίκη, με ανατροπή, χάρη στα δύο γκολ του Νάτσο Σκόκο. Διαβάστε αναλυτικά:

«Ετσι ζήσαμε τον θρίαμβο...»

Το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής βάφτηκε κιτρινόμαυρο, η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων πήρε ένα τεράστιο διπλό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Σκόκο να είναι ο μεγάλος μαέστρος και οι Μαντούκα, Τζιμπούρ, Μαϊστόροβιτς άξιοι συμπαραστάτες «Ηταν τεράστια νίκη, σε μια πολύ καυτή έδρα. Είχαμε προβλήματα, αλλά ξέραμε πολύ καλά πως έπρεπε να μπούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έγινε μόλις γυρίσαμε... Το Holiday Inn είχε πάρει φωτιά, ο κόσμος ήθελε τη νίκη, εμείς το ίδιο και πανηγυρίζαμε σα μικρά παιδιά. Μένουν πάντα στο μυαλό τέτοιες στιγμές» τονίζει στο gazzetta.gr ο εκ των πρωταγωνιστών μιας τεράστιας επιτυχίας.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα γυρίζει τον χρόνο πίσω και μιλά για τον τρόπο που ήρθε το μεγάλο διπλό της Ένωσης «Είχαμε μεγάλη ομάδα, όχι την καλύτερη στα χρόνια που φόρεσα τα κιτρινόμαυρα. Ήμασταν μια συμπαγής ομάδας, με τεράστιο ταλέντο! Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Μαϊστόροβιτς, Ταχτσίδης, μεγάλοι παίκτες. Δεν ήμασταν τόσο δυνατοί, αλλά αρκετά ταλαντούχοι και παθιασμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ο Σκόκο είχε τον τρόπο, αλλά τα δώσαμε όλα για την ανατροπή. Πολλά τρεξίματα, πίεση, πάθος, ψυχή...» υποστήριξε ο Βραζιλιάνος.

«Υπάρχει ταλέντο...»

Πέντε χρόνια αργότερα και οι συνθήκες εντελώς διαφορετικές. Η ΑΕΚ στον δρόμο της ανάκαμψης, αλλά από τη Football League. Ο Τραϊανός Δέλλας χτίζει την ομάδα της επόμενης πενταετίας και ο Μαντούκα του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη «Την είδα από κοντά πριν λίγο καιρό και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Δεν έχει εμπειρία, αλλά είναι νέα ομάδα. Υπάρχει ταλέντο όμως, η ομάδα χτίζεται για το μέλλον και τα βήματα που κάνει είναι δυνατά. Βλέπεις μια ομάδα που χτίζεται σε στέρεες βάσεις, ένας δυναμικός προπονητής που έχει προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ και ταλέντο, αρκετό ταλέντο» τονίζει ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ.

«Το τεράστιο φαβορί, και το γεμάτο ΟΑΚΑ»

Η κληρωτίδα έφερε ντέρμπι, το πρώτο την τελευταία διετία για την Ένωση και ο προημιτελικός έχει φαβορί και μάλιστα μεγάλο, αλλά και η φανέλα... φανέλα «Υπάρχει φαβορί και δεν μπορείς να πεις κάτι διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο φαβορί, αλλά το ματς είναι μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, ώστε να βγει πιο δυνατή. Οι παίκτες της δεν έχουν βρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις, είναι μειονέκτημα, αλλά είμαι σίγουρος πως θα τα δώσουν όλα. Πάει στον Πειραιά χωρίς άγχος, δεν έχει να χάσει κάτι, αλλά μόνο να κερδίσει.

Πρέπει να είναι συμπαγής, ήρεμη, να έχει τρεξίματα, να πιέσει, να βγάλουν όλοι το ταλέντο και τον ενθουσιασμό στο γήπεδο. Αν η ΑΕΚ τα παρουσιάσει αυτά μπορεί να πάρει κάτι θετικό και μετά... full ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ζουν γι' αυτό το ντέρμπι και ο επαναληπτικός θα γίνει σε μια πολύ καυτή έδρα. Επαναλαμβάνω πως η ΑΕΚ μόνο κερδισμένη θα βγει...».

«Ο Δέλλας ξέρει καλά...»

Δύναμη, ταχύτητα και ασφυκτικό πρέσινγκ τα στοιχεία της 11άδας της ΑΕΚ που δούλεψε ο «Κολοσσός» ενόψει ντέρμπι και ο Γκουστάβο Μαντούκα δεν του... δίνει συμβουλές, αφού τονίζει: «Ο Δέλλας ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Εχει ζήσει πολλά ντέρμπι, είναι μια ηγετική φυσιογνωμία και ο κατάλληλος να χτίσει μια δυνατή ομάδα. Η ομιλία του θα είναι παθιασμένη και οι παίκτες είμαι σίγουρος πως ξέρουν την ιστορία των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι επαγγελματίας, ξέρει καλά πως να παίξει και είμαι σίγουρος πως θα καταφέρει να δημιουργήσει ομάδα αντάξια της μεγάλης ιστορίας της» καταλήγει ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα