«Μακριά το άγχος από εμάς»

19:17 2/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ξεκίνησε τη σεζόν με... χαμηλές πτήσεις, αλλά η δική του κατακόρυφη άνοδος βόηθησε τον Φοίνικα όχι μόνο να κάνει το ντεμαράζ που τον έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά να κερδίσει και τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ο λόγος για τον Ηλία Λάππα, ο οποίος σε όλο το β' γύρο μόλις δύο φορές έπεσε κάτω από το 50% στην επίθεση (στην 13η αγωνιστική κόντρα στην ΕΑΠ είχε 37% και στην 20η κόντρα στον Παμβοχαϊκό είχε 45%), με αποκορύφωμα

τις επτά τελευταίες εμφανίσεις του όπου έχει μέσο όρο 64% στην επίθεση!
«Έχω καλό πασαδόρο...», έσπευσε να τονίσει αρχικά απονέμοντας τα εύσημα στον κουμπάρο του Βασίλη Κουρνέτα, αλλά πέρα από τις καλές πάσες που παίρνει σημαντικό ρόλο έχει παίξει σύμφωνα με τον ίδιο και το ότι: «φέτος για πρώτη φορά μετά από χρόνια έκανα κανονική προετοιμασία. Όλες τις προηγούμενες σεζόν λόγω Εθνικής ομάδας, ποτέ δεν είχα κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι, ενώ φέτος ήταν διαφορετικά και χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να μπορέσω να βρω τον ρυθμό μου. Ήξερα κι εγώ ότι δεν έπαιζα καλά στην αρχή, αλλά σημασία έχει ότι τώρα είμαι καλά».
Ο πρώτος σκόρερ του Φοίνικα στον χθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό (17 πόντους με 15/23 επιθέσεις και 2 μπλοκ) μία ημέρα μετά την ιστορική νίκη της ομάδας του, εξακολουθεί να χρίζει φαβορί τους ερυθρόλευκους, τονίζοντας ότι παρόλο που η δική του ομάδα απέχει ένα βήμα από τον τελικό: «... δεν έχουμε καθόλου άγχος και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αγχωθούμε. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο όνομα που πρέπει οπωσδήποτε να περάσει στον τελικό. Εμείς αν αγχωθούμε θα δυσκολέψουμε τη ζωή μας».
Βέβαια στην παρατήρηση μας ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο όνομα, αλλά κι ο Φοίνικας παρόλο που είναι πρωτάρης στους ημιτελικούς έχει παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους από μεγάλα παιχνίδια, συμφώνησε χωρίς υπεκφυγές. «Σίγουρα κανείς από εμάς δεν ισχυρίστηκε ότι είμαστε μια μικρή ομάδα ή μια άπειρη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει τη βαριά φανέλα, κι εμείς όμως έχουμε παίκτες που μπορούν να διαχειριστούν τόσο σημαντικά παιχνίδια».
Ετσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στο συγκεκριμένο ζευγάρι, σύμφωνα με τον αριστερόχειρα ακραίο ο Φοίνικας πρέπει την Τετάρτη στο Ρέντη «να παίξει ελεύθερα! Εχουμε ήδη πετύχει πολλά, φυσικά και όλοι θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί», ενώ ο ίδιος περιμένει: «έναν πολύ καλύτερο Ολυμπιακός, ο οποίος σίγουρα δεν θα κάνει τόσα λάθη. Θα μας πιέσουν στο σερβίς, αλλά αν κρατήσουμε την υποδοχή μας όπως στο πρώτο παιχνίδι κι έχουμε πάλι λίγα λάθη, θα είμαστε κοντά στη νίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα