Μάκος: Ο Δέλλας με έπεισε να έρθω...

18:52 7/7/2013 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στην κυπριακή έκδοση της εφημερίδα Goal παραχώρησε ο Γρηγόρης Μάκος μιλώντας για την απόφαση του να αγωνιστεί στην Ανόρθωση. Ο Έλληνας μέσος αποκάλυψε πως ο Τραϊανός Δέλλας έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να πει τελικά το "ναι" στον κυπριακό σύλλογο.

Η συνέντευξη του:

-Άκη τι ήταν αυτό που σε έφερε στην Ανόρθωση;

«Ο κυριότερος λόγος ήταν ο τρόπος προσέγγισης της Ανόρθωσης, με κέρδισε. Επέδειξε ενδιαφέρον, ήταν σοβαρή η πρόταση της, μίλησα και με τον πρόεδρο τον κ. Κάκο και η θετική μου

απάντηση ήρθε αρκετά εύκολα και άμεσα».

-Απ' ότι γνωρίζουμε υπήρχαν και άλλες προτάσεις;

«Αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο εκπρόσωπος μου. Ήξερε τι ζητούσα από την αρχή. Η πρόταση της Ανόρθωσης ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή και με κάλυπτε αγωνιστικά. Ειλικρινά το τηλέφωνο κτύπησε την πιο σωστή ώρα. Ρώτησα όμως πριν έρθω όπως κάνουμε όλοι μας. Μίλησα με τον Τραϊανό Δέλλα και μου είπε τα καλύτερα για την Ανόρθωση ως ομάδα, ως σωματείο, για τον κόσμο αλλά και γενικότερα για το πρωτάθλημα, πράγμα το οποίο με βοήθησε στην τελική μου απόφαση».

-Γιατί έφυγες από την Μόναχο 1860;

«Πήγα με άλλες βλέψεις στην Γερμανία αλλά στην σεζόν που μας έφυγε είχα ατυχία με τραυματισμούς, έγιναν και κάποια άλλα πράγματα και πήρα την απόφαση να φύγω. Ένιωσα ότι έφτασε η στιγμή να αποχωρήσω. Όταν λοιπόν φάνηκε να τα έβρισκα με την Μόναχο για να λύσω το συμβόλαιο μου ήρθε η πρόταση της Ανόρθωσης και όλα πήραν τον δρόμο τους».

-Γνωρίζεις κάτι για το κυπριακό πρωτάθλημα;

«Ναι αρκετά πράγματα και δεν το θεωρώ χειρότερο από το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Η επιτυχία της ομάδας το 2008 στο Τσάμπιονς Λιγκ μου κέντρισε το ενδιαφέρον και από τότε παρακολουθώ το ποδόσφαιρο στην Κύπρο».

-Από τους νέους σου συμπαίκτες ξανάπαιξες με κάποιον;

«Όχι δεν έτυχε, αλλά γνωρίζω πολλά παιδιά που παίξαμε αντίπαλοι στην Ελλάδα όπως οι Οκκάς, Μαραγκός, Κάλβο και Μπεκιάι. Όλοι, όμως, με υποδέχθηκαν πολύ θερμά από την πρώτη στιγμή και τους ευχαριστώ για την υποδοχή. Μου άρεσε το κλίμα στην ομάδα, είναι εξαιρετικό».

-Ο Βαλβέρντ ως όνομα σου θυμίζει κάτι;

«Η αλήθεια είναι ότι μου ανέφεραν κάποιοι συμπαίκτες μου ότι σκόραρα όταν αγωνιστήκαμε αντίπαλοι στο Πανιώνιος - Μπορντό αλλά δεν το γνώριζα ότι ήταν αυτός ο αντίπαλος τερματοφύλακας».

-Πρόλαβες να του το θυμίσεις;

«Όχι καθώς μόλις μία μέρα ακόμη είμαι στην ομάδα και δεν γνωρίστηκα καλά με όλα τα παιδιά. Θα το κάνω όμως».

-Πότε αναμένεις να είσαι έτοιμος να βοηθήσεις την ομάδα;

«Δεν θέλω να βάλω χρονοδιαγράμματα, άλλωστε είναι και θέμα του προπονητή πότε θα το κρίνει αυτός. Διαπίστωσα ότι γίνεται πολύ επαγγελματική δουλειά και γνωρίζω και από τον Αντώνη Κέζο, ότι εδώ στην Κύπρο είστε δουλευταράδες. Προέρχομαι από αποχή αλλά εδώ και 3 εβδομάδες έκανα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης με γυμναστή. Νιώθω καλά και θα ακολουθήσω το πρόγραμμα που πρέπει και θα δουλέψω στο 100% για να είμαι το συντομότερο δυνατός και έτοιμος για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Για αυτό ήρθα άλλωστε».

-Ο κόσμος σε γνωρίζει κυρίως από την ΑΕΚ και την Εθνική ομάδα και υποδέχτηκε την ανακοίνωση της μετεγγραφής σου με ενθουσιασμό. Τι μήνυμα θα ήθελες να του στείλεις;

«Δεν θα πω μεγάλα λόγια. Τον κόσμο θέλω να τον κερδίσω όχι γιατί με γνωρίζει αλλά μέσω της απόδοσης μου στο γήπεδο. Ο κόσμος πρέπει να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και στα εύκολα και στα δύσκολα και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και εύχομαι το τέλος της σεζόν να μας βρει να πανηγυρίζουμε ένα τίτλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα