Μάχη για Τσάμπιονς Λιγκ και σωτηρία

11:02 27/4/2012 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 33η αγωνιστική

Την περασμένη εβδομάδα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ στέφθηκε, και μαθηματικά, πρωταθλήτρια Γερμανίας και πλέον δυο αγωνιστικές πριν το τέλος η προσοχή στρέφεται στην μάχη που δίνουν οι ομάδες για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Η Μπάγερν Μονάχου, υποψήφια Πρωταθλήτρια Ευρώπης για φέτος, έχει ήδη εξασφαλίσει το ένα απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους και το άλλο θα παιχτεί ανάμεσα στην Σάλκε και την Γκλάντμπαχ. Η

Σάλκε βρίσκεται δυο βαθμούς πάνω από την Γκλάντμπαχ και υποδέχεται την Χέρτα Βερολίνου του Ότο Ρεχάγκελ που δίνει μάχη για την παραμονή της. Ο Χουμπ Στέφενς δεν υπολογίζει στους τραυματίες Παπαδόπουλο, Μέτσελντερ, Σαρπέι, Χίλντεμπραντ και Φέρμαν.
Η Γκλάντμπαχ υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ με μοναδικό στόχο την νίκη και θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Στραντσλ και τον τραυματία Μαρξ.
Τις τελευταίες της ελπίδες για την τέταρτη θέση και την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να διεκδικήσει η Στουτγάρδη η οποία φιλοξενείται από την Μπάγερν Μονάχου. Η Λεβερκούζεν υποδέχεται το Ανόβερο ψάχνοντας την νίκη προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο στο Europa League με το Ανόβερο να βρίσκεται στην προνομιούχο έβδομη θέση με την Βέρντερ Βρέμης να την καταδιώκει ευρισκόμενη τρεις βαθμούς πίσω της. Η ομάδα της Βρέμης φιλοξενείται στην έδρα της Βόλφσμπουργκ θέλοντας μόνο την νίκη ευελπιστώντας ταυτόχρονα και σε νίκη της Λεβερκούζεν.
Στην μάχη της παραμονής τέσσερις ομάδες θα τα δώσουν όλα για να μην ακολουθήσουν την Καϊζερσλάουτερν στην δεύτερη κατηγορία. Μέχρι στιγμής ασφαλές αλλά όχι σωσμένες είναι το Αμβούργο που βρίσκεται στην 14η θέση με 35 βαθμούς και η Άουγκσμπουργκ που είναι 15η με 34 βαθμούς ενώ σε χειρότερη θέση είναι η Χέρτα Βερολίνου του Ρεχάγκελ που είναι στην προτελευταία θέση με 28 βαθμούς δυο λιγότερους από την Κολωνία που είναι 16η, θέση που οδηγεί σε μπαράζ με την τρίτη της δεύτερης κατηγορίας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής στην Bundesliga
Σάββατο 28/4 (16:30)

Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 75
2. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 67
3. ΣΑΛΚΕ 58
4. ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 56
5. ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ 50
6. ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 48
7. ΑΝΟΒΕΡΟ 45
8. ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 42
9. ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 41
10. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 41
11. ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 39
12. ΜΑΪΝΤΣ 38
13. ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 37
14. ΑΜΒΟΥΡΓΟ 35
15. ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 34
16. ΚΟΛΩΝΙΑ 30
17. ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 28
18. ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ 23

Keywords
Τυχαία Θέματα