Λύτρωση με Γουίλιαν για Τσέλσι

23:43 11/2/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 1-1
Γήπεδο: Σέλχαρστ Παρκ

Στο 1-1 κόλλησαν Κρίσταλ Πάλας και Νιούκαστλ και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Ήταν απολύτως λογικό ο Άλαν Πάρντιου να ξέρει την πρώην ομάδα του και να μπορεί να «διαβάσει» τον τρόπο με τον οποίο την παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο του «Selhurst Park» ο πρώην βοηθός του, Τζον Κάρβερ. Από τη στιγμή που η Νιούκαστλ δεν προσέλαβε νέο κόουτς για να την αλλάξει, ο νυν τεχνικός της Κρίσταλ Πάλας προετοίμασε κατάλληλα

τους «αετούς» κι αυτοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ακυρώθηκε ορθά γκολ του Κάμπελ για οφσάιντ στο 35', όμως στο 42ο λεπτό και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παπίς Σισέ με κεφαλιά από σέντρα του Γιάνμαατ έβαλε μπροστά τις «καρακάξες».

Με το εις βάρος της σκορ στην ανάπαυλα, η Κρίσταλ Πάλας ήξερε ότι τα πράγματα είχαν ζορίσει, αφού θα έπρεπε πλέον να καταβάλλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτή του πρώτου μέρους και συν τοις άλλοις, η Νιούκαστλ θα ήθελε να υπερασπιστεί μέχρι τέλους το προβάδισμά της. Ο Κάμπελ στο 71ο λεπτό έγινε αποδέκτης γεμίσματος από δεξιά και έστειλε με ευκολία τη μπάλα στα δίχτυα του Κρουλ προκαλώντας ξέσπασμα πανηγυρισμών στις εξέδρες και... τον πάγκο του Άλαν Πάρντιου, όμως η επιχείρηση ανατροπής έμεινε στα μισά, αφού ο Χάνγκελαντ στο φινάλε με δύο καλές κεφαλιές δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουόρντ, Χάνγκελαντ, Ντελάνεϊ, Κέλι (68' Μπολάσι), Πάντσεον, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ, Ζαχά, Σαμάκ (66' Γκέιλ), Σανογκό (26' Κάμπελ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Αϊνταρά, Σισοκό, Κόλμπακ, Πέρεθ (90' + 1' Ριβιέρ), Καμπελά (86' Ντουμέτ), Γκουφράν, Σισέ (78' Αμπέντ)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 2-0
Γήπεδο: Χόθορνς

Ανάσα πήρε η Γουέστ Μπρομ που κέρδισε με 2-0 τη Σουόνσι.

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες κέρδιζαν διαδοχικά κόρνερ, αλλά καμιά τους δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά έως το 12', όταν ο Φαμπιάνσκι έκανε εξαιρετική απόκρουση σε προσπάθεια του Ντόουσον.

Το ημίχρονο συμπληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και με τον Μπαφετιμπί Γκομίς να σπαταλάει μια καλή ευκαιρία λίγο πριν την λήξη στέλνοντας την μπάλα στον Φόστερ.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ήρθε και το πρώτο γκολ στο παιχνίδι, με τον Ιντέγιε να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα του Φόστερ για το 1-0. Οι «κύκνοι» προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά αντ' αυτού είδαν και πάλι τους γηπεδούχους να σκοράρουν, αυτή την φορά με τον Σαΐντο Μπεραχίνο, που χρέωσε την ασίστ στον Ιντέγιε.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ντόουσον, Λέσκοτ, ΜακΌλεϊ, Μοραντ, ΜακΜάναμαν (57' Σεσενιό), Γιάκομπ, Φλέτσερ, Μόρισον (85' Γκάρντνερ), Ιντέγιε, Μπεραχίνο

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Κορκ, Σέλβεϊ (62' Ολιβέιρα), Ντάιερ (62' Ρούτλετζ), Μοντέρο, Γκομίς

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 0-0
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Στο 0-0 κόλλησαν Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ και βγήκαν και οι δύο χαμένες.

Η Σαουθάμπτον έκανε ελαφρώς καλύτερο ξεκίνημα από τη Γουέστ Χαμ στη μεταξύ τους αναμέτρηση, αν και το παιχνίδι δεν διεκδίκησε... δάφνες ποιότητας. Αρκετά λάθη, ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης και λιγοστές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τον Μανέ να φτάνει κοντά στο γκολ στο 13ο λεπτό αλλά να βλέπει τον Τζένκινσον ν' απομακρύνει πάνω στη γραμμή προς ανακούφιση του Άλαρνταϊς και των οπαδών των «σφυριών». Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να προκαλέσουν εκνευρισμό στους «αγίους» και να μην τους επιτρέψουν να κάνουν αυτά που ήθελαν μέσα στο γήπεδο, έχοντας όμως επικεντρωθεί κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα, δίχως να έχουν απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη η Γουέστ Χαμ αποφάσισε να βγει απ' το καβούκι της και να ρισκάρει για να πάρει ό,τι περισσότερο μπορούσε από την αναμέτρηση. Το παιχνίδι άνοιξε πολύ και είχε καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες με τη μπάλα να μεταφέρεται στις δύο πλευρές του γηπέδου με ταχύτητα και το ματς να μη θυμίζει πλέον το άτσαλο και άχαρο πρώτο μέρος. Παρά την προσπάθεια που θέλησε να κάνει η ομάδα του Άλαρνταϊς, έμεινε με δέκα παίκτες όταν στο 61ο λεπτό ο Αντριάν έπιασε τη μπάλα έξω από την περιοχή του και αποβλήθηκε! Μένοντας με παίκτη λιγότερο, η Γουέστ Χαμ κλείστηκε ξανά πίσω όπως το πρώτο ημίχρονο κι έκανε δύσκολη τη ζωή της Σαουθάμπτον που έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φοντέ στο φινάλε.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Γκάρδος, Γιοσίντα, Γουανιάμα, Ριντ (67' Γουόρντ Πρόους), Σ. Ντέιβις, Μανέ (81' Τζούρισιτς), Ελία (63' Τάντιτς), Πελέ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Τόμκινς, Κουγιάτε, Κρέσγουελ, Σονγκ, Αμαλφιτανό, Ντάουνινγκ, Βαλένσια (46' Τζάρβις), Σακό (55' Κάρολ), Κόουλ (63' Γιασκελάινεν)

ΤΣΕΛΣΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 1-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Με γκολ του Γουίλιαν στο 89ο λεπτό, η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Έβερτον και διατήρησε τη διαφορά της από τη Σίτι στους 7 βαθμούς.

Αρκετά καλός ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μάλιστα, ήταν απορίας άξιο πως είχε διατηρηθεί το 0-0 σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Με τους «μπλε» να έχουν τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Χάουαρντ, η Έβερτον προσπαθούσε να σταθεί όρθια και να αντέξει στην πίεση που ασκούσε η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Στο 4ο λεπτό θα έπρεπε να έχει δοθεί πέναλτι στους Λονδρέζους σε χέρι που έκανε ο Νέισμιθ σε σουτ του Κουαδράδο, ενώ τα «ζαχαρωτά», είχαν μοναδική καλή στιγμή στο 8' με ένα συρτό σουτ του Λουκάκου που έδιωξε ο Τσεχ με τα πόδια. Ιδιαίτερα δραστήριος από δεξιά για την Τσέλσι ο Κουαδράδο, απείλησε με διαγώνιο σουτ όπως το έκανε κι ο Ρεμί, όμως οι προσπάθειες των γηπεδούχων δεν έβρισκαν στόχο.

Τα «ζαχαρωτά» παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο με ξεκάθαρη πρόθεση να κρατήσουν το μηδέν κι αν ήθελε η τύχη, να κάνουν κάτι καλό σε κάποια από τις σπάνιες επιθέσεις τους. Σχεδόν ολόκληρη η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν στο δικό της μισό γήπεδο περιμένοντας την Τσέλσι, κλείνοντας τους χώρους και σταματώντας τους παίκτες του Μουρίνιο με καθοριστικές επεμβάσεις. Στο 58' ο Αζάρ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς την εστία, όμως προ του επερχόμενου Κουαδράδο έδιωξε ο Οβιέδο αποσοβώντας το γκολ. Λίγο αργότερα, ο Βέλγος αστέρας των «μπλε» προσπάθησε μόνος του για να του πει «όχι» ο Χάουαρντ. Ο Αμερικανός πορτιέρο έκανε σπουδαία επέμβαση σε πλασέ του Γουίλιαν στο 67' κι ένα λεπτό αργότερα, ο Λουκάκου «φάτσα» με τον Τσεχ πλάσαρε κι είδε τον έμπειρο τερματοφύλακα των «μπλε» ν' απομακρύνει με το πόδι! Η λύτρωση για τους Λονδρέζους ήρθε στο 89' από το μακρινό σουτ του Γουίλιαν κι αφού πρώτα είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Μπάρι.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Κουαδράδο (70' Σεσκ), Γουίλιαν (90+2' Κέιχιλ), Αζάρ, Ρεμί (70' Ντρογκμπά)

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Οβιέδο, Μπέσιτς (46' ΜακΚάρθι), Μπάρι, Μπάρκλεϊ (74' Γκίμπσον), Νέισμιθ, Λένον (74' Λένον), Λουκάκου

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΜΠΕΡΝΛΙ: 3-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Τριάδα έπιασε η Γιουνάιτεντ που κέρδισε με 3-1 την Μπέρνλι.

Το παιχνίδι για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άρχισε καλά καθώς ο Τζόουνς χρειάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας και την θέση του πήρε ο Σμόλινγκ. Παρ' όλα αυτά ένα λεπτό αργότερα ο νεοεισελθών αμυντικός έκανε το 1-0 με την πρώτη του επαφή, μετά από κεφαλιά του Φαλκάο σε κόρνερ.Στο 12' η Μπέρνλι κατάφερε να φέρει το ματς και πάλι σε ισοπαλία με τον Τρίπιερ να σεντράρει ιδανικά και τον Ντάνι Ινγκς με το κεφάλι να διαμορφώνει το 1-1.

Μετά την ισοφάριση η Μπέρνλι απέκτησε αυτοπεποίθηση και στο 18' ο Μπαρνς έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 39' ο Μπλιντ αποχώρησε επίσης με τραυματισμό, την θέση του πήρε ο Ερέρα, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το αρχικό του πρόβλημα, που τον είχε κρατήσει και λίγο νωρίτερα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Κρις Σμόλινγκ βρέθηκε και πάλι στο σωστό σημείο και έπειτα από σέντρα του Ντι Μαρία έκανε το 2-1 για την ομάδα του, ολοκληρώνοντας έτσι ένα συναρπαστικό 40λεπτο για τον ίδιο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τόση κινητικότητα μπροστά από τις δύο εστίες, για να φτάσουμε στο 82ολεπτό όταν ο Ντι Μαρία κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Άρφιλντ και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, ΜακΝέιρ, Τζόουνς (5' Σμόλινγκ), Έβανς, Ρόχο, Μπλιντ (39' Ερέρα), Ντι Μαρία, Γιανουζάι, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Φαλκάο (71' Γουίλσον)

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι, Μπόιντ, Άρφιλντ, Τζόουνς, Κάιτλι (86' Βόουκς), Μπάρνς (90+2' Τζούτκιεβιτς), Ιννγκς

ΣΤΟΟΥΚ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 1-4
Γήπεδο: Μπριτάνια

Το παλεύει ακόμη η Σίτι που κέρδισε με 4-1 τη Στόουκ.

Τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, ο Αγουέρο έφτασε κοντά στο να κάνει το 1-0 έπειτα από πάσα του Σίλβα, αλλά ο Μπέγκοβιτς ήταν εκεί για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Χαρτ να κάνει αισθητή την παρουσία του, αποκρούοντας προσπάθεια του Μόουζες σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Κράουτς κέρδισε ακόμη ένα όταν η κεφαλιά του χτύπησε στον Μίλνερ και πέρασε ξανά εκτός.

Στο 19' ο Κράουτς βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Χαρτ έδιωξε σουτ του Ενζόνζι. Η Σίτι εν τέλει κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με τον Σέρχιο Αγουέρο στο 31' να κάνει το 1-0 επιστρέφοντας στο σκοράρισμα μετά από καιρό. Όμως έξι λεπτά αργότερα ο Κράουτς βρήκε και πάλι στόχο και αυτή τη φορά το τέρμα μέτρησε για το 1-1 μετά από σέντρα του Αρναούτοβιτς.

Οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1 για την Σίτι, αλλά ο διαιτητής πήρε... πίσω το δεύτερο γκολ του Αγουέρο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πιεστικά από πλευράς Σίτι, που ανταμείφθηκε με το δεύτερο γκολ της στο ματς. Ο Νασρί έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα και ο Μίλνερ με το κεφάλι έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, ενώ λίγο νωρίτερα της είχε στερηθεί πέναλτι πάνω στον Αγουέρο από τον Λι Μέισον.

Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε για τους «πολίτες» στο 68' για μαρκάρισμα πάνω στον Σίλβα και ο Σέρχιο Αγουέρο δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει τελικά το δεύτερο τέρμα του και να κάνει το 3-1. Όμως τα νέα αποδείχθηκαν δυσάρεστα για τους φιλοξενούμενους αφού ο Αργεντινός ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Έντιν Τζέκο.

Όσον αφορά το σκοράρισμα πάντως, συνέχισαν ακάθεκτοι φτάνοντας σε ένα εξαιρετικό τέταρτο γκολ με τον Νασρί, το οποίο ήταν το πρώτο της σεζόν για τον Γάλλο.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Βόλσιντ, Μουνιέσα, Μπάρντσλεϊ, Αρναούτοβιτς, Ενζόνζι, Γουέλαν (84' Άνταμ), Μόουζες, Ντιουφ, Κράουτς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Νασρί (87' Νάβας), Σίλβα, Αγουέρο (73' Τζέκο)

Keywords
Τυχαία Θέματα