Λονδίνο: Η γυναίκα που στάθηκε μπροστά στους δολοφόνους του στρατιώτη

09:37 23/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η άγρια δολοφονία στρατιώτη στο Λονδίνο έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει το κουράγιο μιας γυναίκας να σταθεί μπροστά από τους δράστες και να τους μιλήσει λίγα λεπτά αφότου είχαν σκοτώσει το θύμα τους.
Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου με την γυναίκα, που είναι μέλος της ομάδας Club Scout, να φαίνεται να συνομιλεί με το δράστη ενώ εκείνος ακόμη κρατά στα χέρια του τα ματωμένα μαχαίρια με τα οποία κατακρεούργησε, σύμφωνα

με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένα βρετανό στρατιώτη.
«Δε θα είστε ποτέ ασφαλείς. Οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος» φέρεται να είπε ένας από τους δολοφόνους μετά την επίθεση, που έγινε μέρα μεσημέρι.
Οι δύο δράστες, γράφει η Daily Mail, περίπου στα 20, περίμεναν στη συνέχεια να καταφθάσει η αστυνομία.
Τότε η μητέρα δύο παιδιών Ingrid Loyau-Kennett τους πλησίασε και μίλησε σε έναν εξ αυτών, αφού πρώτα εξέτασε το σφυγμό του θύματος.
Η ίδια μίλησε στην Telegraph και αποκάλυψε πώς κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, προσπαθώντας να ηρεμήσει τους δράστες.
«Θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα πόλεμο απόψε στο Λονδίνο» της είπε ένας εξ αυτών.
«Αυτή τη στιγμή είστε μόνο εσείς απέναντι σε πολλούς. Θα χάσετε. Τι θέλετε να κάνετε;» του αποκρίθηκε για να της απαντήσει ότι θα μείνουν για να πολεμήσουν.
«Θέλεις να μου δώσεις αυτό που έχεις στα χέρια σου;» του είπε ακόμη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η γυναίκα δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «όπλο» και προτίμησε να τους τραβήξει την προσοχή εκείνη, καθώς πλησίαζε η ώρα που θα σχολούσαν και τα παιδιά από κοντινά σχολεία.
Υπουργοί της κυβέρνησης Κάμερον εξήραν το θάρρος της.

Keywords
Τυχαία Θέματα