Λιλ: Αγοράζει τσάμπα πουλάει... χρυσάφι!

22:06 29/6/2012 - Πηγή: AEK365

Αναλυτικά οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών τους οποίους οι Λιλ πήρε με λίγα χρήματα και στην συνέχεια τους... μοσχοπούλησε:

Γιοάν Καμπάιγ - 7 εκατομμύρια ευρώ

Τον αγόρασε η Λιλ το καλοκαίρι του 1998 απο κάποια... Τουρκουάνγκ για ψίχουλα. Σιγά σιγά ο 26χρονος - πλέον - μέσος κερδίζει θέση στην ομάδα των «λιλουά» και γίνεται βασικό στέλεχος

της. Πέρυσι η Νιούκαστλ αποφασίζει να δαπανήσει 7 εκατομμύρια ευρώ και τον παίρνει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και την Πρέμιερ Λιγκ. Πλέον είναι βασικός στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και η τιμή του έχει εκτοξευτεί ακόμα περισσότερο.

Αντίλ Ραμί - 10 εκατομμύρια ευρώ

Μέχρι το 2006 έπαιζε στην τοπική ομάδα Φρεζού! Το 2012 ήταν βασικός στην εθνική ομάδα της Γαλλίας στα γήπεδα του Euro και για την τεράστια πρόοδο του... φταίει η Λιλ. Οι σκάουτερ των «λιλουά» βλέπουν λοιπόν το ταλέντο του Αντίλ Ραμί και το 2006 τον παίρνουν στο «Μετροπόλ»... τσάμπα. Εκεί θα μείνει πέντε χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το 2011. Τότε η Βαλένθια με πρόταση 10 εκ. ευρώ τον παίρνει στο «Μεστάγια» και η Λιλ βγάζει καθαρό κέρδος απο έναν ακόμα ποδοσφαιριστή...

Μισέλ Μπάστος - 18 εκατομμύρια ευρώ

Από το 2001, όταν και μετακόμισε στην Φέγενορντ, μέχρι το 2005 ο Μισέλ Μπάστος έπαιζε δανεικός απο δώ και απο εκεί και δεν τον γνώριζε κανείς. Το καλοκαίρι του 2006 τα λαγωνικά της Λιλ τον «αρπάζουν» και τον κάνουν δικό τους. Σύντομα ο Βραζιλιάνος με το μαγικό αριστερό πόδι ξεχωρίζει και κάνει παπάδες με τους «λιλουά». Το 2009 η Λιόν δαπανά 18 εκατομμύρια ευρώ και τον παίρνει στο «Ζερλάν»...

Ζεάν Ντε Μακούν - 15 εκατομμύρια ευρώ

Ακόμα ένας παίκτης που έκανε την διαδρομή... «Μετροπόλ»-«Ζερλάν». Το 2001 οι σκάουτερ της Λιόν βρίσκουν «χρυσάφι» στον Ζεάν Ντε Μακούν και τον παίρνουν στην Γαλλία απο την ομάδα του Καμερούν, Τονερέ Γιαουντέ για λίγες χιλιάδες ευρώ. Στους «λιλουά» θα μείνει μέχρι το 2008 όταν και η Λιόν αποφασίζει να χαλάσει 15 εκ. ευρώ και να τον κάνει δικό της.

Εντέν Αζάρ - 39 εκατομμύρια ευρώ

Το μεγαλύτερο... κόλπο της Λιλ δίχως αμφιβολία ακούει στο όνομα Εντέν Αζάρ. Οι «λιλουά» το 2005 πήραν τον Βέλγο άσο απο την Τούμπιζε ουσιαστικά τσάμπα και τον μετέτρεψαν σε έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου. Κάθε σεζόν η τιμή του Αζάρ ανέβαινε και έτσι πριν απο λίγες ημέρες η Τσέλσι δαπάνησε 39 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο Λονδίνο.

Μούσα Σόου - 10 εκατομμύρια ευρώ

Ένας ποδοσφαιριστής που πήγε στην Λιλ και αναστήθηκε. Ο λόγος για τον Μούσα Σόου τον οποίο οι «λιλουά» απέκτησαν απο την Ρεν το 2010 με σχετικά λίγα χρήματα και δικαιώθηκαν απόλυτα για την επένδυση τους. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός μετά την πρώτη του σεζόν προσαρμογής στο «Μετροπόλ», ξεχωρίζει για την εκτελεστική του δεινότητα. Το 2011 βάζει 22 γκολ, βγαίνει πρώτος σκόρερ του Σαμπιονά και λίγους μήνες αργότερα η Φενέρμπαχτσε προσφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στην Τουρκία.

Καντέρ Κειτά - 18, 5 εκατομμύρια ευρώ

Ο εξτρέμ απο την Ακτή Ελε

Keywords
Τυχαία Θέματα