Λευκή… αγγαρεία για την Εθνική

23:39 6/2/2013 - Πηγή: AEK365

Με το... φτωχό 0-0 ολοκληρώθηκε το φιλικό τεστ της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Ελβετία πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Βοσνία- Ο Μήτρογλου στο 4' είχε τη μοναδική ευκαιρία από ελληνικής πλευράς- Τιμήθηκε για τις 100 συμμετοχές ο Κατσουράνης.

Το ματς

Πριν από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης δύο ήταν τα αξιοσημείωτα γεγονότα.Το πρώτο πως οι Έλληνες διεθνείς

εναπόθεσαν ανθοδέσμη στη μνήμη των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στην "Θύρα 7" του "Σταδίου Καραϊσκάκη".Το δεύτερο γεγονός ήταν οι 100 συμμετοχές του Κώστα Κατσουράνη (στο ματς με την Ελβετία έφτασε τις 101) με την "γαλανόλευκη" φανέλα.
Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική παρουσιάστηκε χωρίς... κίνηση και έμπνευση στο επιθετικό της κομμάτι. Οι διεθνείς έβγαιναν με δυσκολία στην επίθεση, με εξαίρεση στη φάση του 3ου λεπτού όταν ο Μήτρογλου δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.Στη συνέχεια, οι Ελβετοί ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και θέλησαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος ωστόσο δεν είχε δύσκολο έργο, μια και απειλήθηκε ελάχιστα. Πάντως, στο 34' οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ με τον Τζουρού, αλλά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Τοροσίδη.Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στην Εθνική Ελλάδας, όταν ο Σπυρόπουλος έκανε την ενέργεια από τα αριστερά, έκοψε στον άξονα, όπου ο Χολέμπας έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε χαμηλό τέμπο, η Ελλάδα πήρε την κατοχή, αλλά ήταν ελάχιστες οι φορές που απείλησε κάποιος από τους δύο «μονομάχους» την αντίπαλη εστία. Έτσι το 0-0 θεωρείται φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης (87' Μαυρίας), Καραγκούνης (57' Ταχτσίδης), Μανιάτης (46' Τζιόλης), Χολέμπας (57' Φορτούνης), Σαλπιγγίδης (70' Κονέ), Μήτρογλου (70' Αθανασιάδης).

Ελβετία (Χίτσφελντ): Ζόμερ, Λιχστάινερ (30' Μοργκανέλα), Βον Μπέργκεν (75' Φερνάντες), Ζβέγκλερ, Μπαρνέτα (46' Στόκερ), Τσάκα, Μπεχράμι (46' Ινκλέρ), Ροντρίγκες, Γκαβράνοβιτς (69' Σεφέροβιτς), Μεχμέντι, Τζουρού (46' Κλόζε).

Keywords
Τυχαία Θέματα