Λε Πεν: Είμαι ο καλύτερος, αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος

12:18 13/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ένα βηματάκι πίσω στη δημόσια κόντρα με την ίδια του την κόρη φαίνεται πως κάνει ο Ζαν Μαρί Λε Πεν, που ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου.
Οι δηλώσεις του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου σχετικά με τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης είχαν προκαλέσει τη δημόσια αντιπαράθεσή του με την κόρη του Μαρίν Λε Πεν, νυν ηγέτη του Εθνικού Μετώπου.
Με το βλέμμα και στις προεδρικές εκλογές

του 2017, εκείνη θέλησε να πάρει αποστάσεις από τις ακραίες θέσεις του πατέρα της και να εμφανιστεί πιο μετριοπαθής. Στο μεταξύ, ήρθε και η απόφαση του βετεράνου πολιτικού να είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν τον Δεκέμβριο να κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα στο ακροδεξιό κόμμα.
Για την ώρα, εκείνος φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω, αποσύροντας την υποψηφιότητά του. Όταν ρωτήθηκε από το Le Figaro Magazine σχετικά με το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας στην περιφέρεια Προβάνς Αλπ Κοτ ντ' Αζούρ στη νοτιοανατολική Γαλλία, απάντησε: «Όχι, ακόμα κι αν πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος».
Ο Λεπέν υποστήριξε ότι η καλύτερη υποψήφια προκειμένου να τον αντικαταστήσει στους εκλογικούς καταλόγους της περιφέρειας θα ήταν η εγγονή του, Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα