Λαϊκές: Τροποποιήσεις για συμφωνία κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης

09:36 6/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ένα βήμα πίσω έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στο θέμα των λαϊκών αγορών, μετά τις σαφείς ενστάσεις που διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τις διατάξεις που αφορούσαν την κλήρωση για τις θέσεις παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές και στο θέμα του διαχωρισμού μεταξύ τους. Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, προγραμματίστηκε για τις

3.30 μετά το μεσημέρι συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Ειδικότερα, μετά από έντονες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι το σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και εμπόρων και ο καθορισμός των θέσεων στις λαϊκές αγορές θα γίνει εντός τριών μηνών και όχι τώρα, όπως προέβλεπε το νομοσχέδιο, μετά από διαβούλευση και συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με υπουργική απόφαση, ενώ όσον αφορά την κλήρωση των θέσεων θα γίνει μόνον για τις νέες άδειες σε κενούμενες θέσεις ή για την προσθήκη νέων αδειών και όχι για τις υφιστάμενες.
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, πάντως, «προσωπικά ως βουλευτής θα προτιμούσα την προηγούμενη ρύθμιση, όμως δεν έχω την δυνατότητα να επιβάλλω την προσωπική μου θέση» και πρόσθεσε «ότι έγινε συζήτηση, τα κόμματα τοποθετήθηκαν και η κυβέρνηση ακούει και υιοθετεί αυτό που μπορεί να είναι λειτουργικό». «Τα πράγματα είναι σαφή. Είναι ένα βήμα μπροστά για την εξυγίανση του τομέα αυτού» κατέληξε.
Αναφερόμενος στις αλλαγές ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι με τη ρύθμιση διατηρείται αυτό που υπήρχε, δηλαδή το σύστημα δυο διακριτών τμημάτων στις αγορές. «Εκεί που γίνεται επέμβαση είναι ως προς τα κριτήρια παραμονής των θέσεων. Μιλούσε για κλήρωση και τώρα μιλάει για υπουργική απόφαση που θα στηρίζεται σε κάποια κριτήρια», ανέφερε, επισημαίνοντας επίσης ότι για τις νέες και κενούμενες θέσεις θα ισχύει η κλήρωση. «Δεν θέλω να κρυφτώ. Λάβαμε υπόψη τη συζήτηση που μεσολάβησε και τις θέσεις που εκφράστηκαν», υπογράμμισε.
Το απόγευμα θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα