Οι καλύτεροι πελάτες! (VIDEO)

16:04 5/10/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΚΠΡ: 2-0
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Ανάσα πήρε η Γουέστ Χαμ, που επικράτησε της ΚΠΡ με 2-0.

Ιδανικά για την Γουέστ Χαμ και... εφιαλτικά για την ΚΠΡ ξεκίνησε τη αναμέτρηση! Μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντάουνινγκ, ο Ονουόχα (υπό την πίεση του Σακό) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας για

το 1-0! Τα «σφυριά» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι και το ημίχρονο, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ, αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να κρατήσουν με σχετική άνεση το προβάδισμα. Από την πλευρά της η ΚΠΡ ουσιαστικά απείλησε μόλις μία φορά την εστία του Άντριαν, αλλά η ατομική προσπάθεια του Όστον δεν βρήκε στόχο στο 25'

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ρέντναπ αντικατέστησε τον Χόιλτερ με τον Ζαμόρα και δύο λεπτά μετά ο Άγγλος επιθετικός δημιούργησε το ρήγμα από τα αριστερά, αλλά ο Όστιν υπό την πίεση δύο αμυντικών δεν νίκησε και πάλι τον Άντριαν. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, στο 59' η μπάλα έφτασε στον Τόμκινς μετά τις κόντρες, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Σακό από κοντά έγραψε το 2-0. Οι παίκτες του Ρέντναπ προσπαθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στο παιχνίδι και το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητές τους γηπεδούχους!

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Άντριαν, Τζένκινσον, Τόμκινς, Ριντ, Κρέσουελ, Σονγκ, Αμαλφιτανό, Ντάουνινγκ, Ζάρατε (76' Νόλαν), Σακό, Βαλέντσια (86' Τζάρβις).

ΚΠΡ: Γκριν, Ονουόχα, Φέρντιναντ, Κόκερ, Τραορέ, Σάντρο (67' Τααράμπτ), Χένρι, Φερ, Χόιλετ (46' Ζαμόρα), Κράνιτσαρ (78' Μουτς), Όστιν.

ΤΣΕΛΣΙ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 2-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Πλάκα συνεχίζει να κάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο στον Αρσέν Βενγκέρ. Η Τσέλσι κέρδισε στο ρελαντί με 2-0 την Άρσεναλ και συνεχίζει μόνη πρώτη. Γράφουν ιστορία Σεσκ και Ντιέγκο Κόστα, πιάστηκαν στα χέρια οι δύο προπονητές...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών λόγω καπνογόνων που είχαν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα και αυτό φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο την Τσέλσι.
Η Άρσεναλ ξεκίνησε την αναμέτρηση με ψυχολογία από την εντυπωσιακή νίκη επί της Γαλατασαράι μεσοβδόμαδα και αυτό φαινόταν από την αρχή στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 10ο λεπτό απείλησαν, με τον Σάντσες να μην προλαβαίνει την μπάλα και τον Κουρτουά μάλιστα να τραυματίζεται στη συγκεκριμένη φάση, αποχωρώντας στο 22ο λεπτό αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η φάση του πρώτου γκολ για την Τσέλσι. Ο Αζάρ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, τελευταίος αντίπαλος στάθηκε μπροστά του ο Κοσιελνί, ο οποίος τον ανέτρεψε καθαρά και ο Άτκινσον έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Βέλγος εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για την Άρσεναλ. Ο Σάντσες γύρισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, ο Γουίλσιρ προσποιήθηκε, ο Καθόρλα έπιασε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια της Τσέλσι. Στο 58' ο Αζάρ κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Φλαμινί βρήκε την μπάλα πέφτοντας με τον Σέζνι να βάζει την τελευταία στιγμή το χέρι του και να απομακρύνει σε κόρνερ. Η Άρσεναλ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχε την μπάλα στην κατοχή της αλλά δεν κατόρθωνε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Η Τσέλσι περίμενε την ευκαιρία της για μια καλή κόντρα επίθεση και στο 77ο λεπτό το δίδυμο Φάμπρεγας-Κόστα, χτύπησε ξανά. Ο πρώτος έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον επιθετικό των γηπεδούχων, ο οποίος «κρέμασε» τον Σέζνι για το 2-0, το οποίο ήταν το τελικό σκορ του ντέρμπι με την ομάδα του Μουρίνιο να κατακτά απόλυτα δίκαια τους τρεις βαθμούς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά (Τσεχ 22'), Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Σίρλε (Μίκελ 68'), Όσκαρ (Γουίλιαν 90'), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Γουίλσιρ (Ροσίτσκι 83'), Φλαμινί, Καθόρλα (Τσάμπερλεϊν 68'), Εζίλ, Αλέξις (Ποντόλσκι 78'), Γουέλμπεκ

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-0
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Τεράστια νίκη με 1-0 πέτυχε η Τότεναμ με 1-0 κόντρα στη Σαουθάμπτον και ανέβηκε στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Σαουθάμπτον να δίνει χώρο και κατοχή μπάλας στην Τότεναμ ωστόσο οι «Άγιοι» ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη επικίνδυνη στιγμή στο ματς όταν ο Πελέ έφυγε ταχύτατα από δεξιά, γύρισε την μπάλοα στον Μανέ, όμως ο τελευταίος καθυστέρησε και απομάκρυνε σε κόρνερ ο Νότον. Στο 26ο λεπτό ήρθε η σειρά της Τότεναμ να απειλήσει. Ο Λαμέλα βρήκε κενό χώρο στον άξονα, έφτασε μέχρι την περιοχή όμως το αριστερό σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Φόρστερ, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Η Τότεναμ άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 40ο λεπτό έφτασε στο γκολ. Ο Έρικσεν συνεργάστηκε άψογα με τον Τσαντλί, έπιασε το δεξί συρτό και νίκησε τον Φόρστερ για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κούμαν δεν ξεκίνησε καλά με την Τότεναμ να εμφανίζεται πιο απειλητική στις κόντρα επιθέσεις και τους φιλοξενούμενους να σπαταλούν το χρόνο τους σε άσκπες μπαλιές στη μεσαία γραμμή. Στο 64΄πάντως απείλησε με τον Γουανιάμα να σουτάρει με το δεξί και τον Γιορίς να απομακρύνει σε κόρνερ. H Σαουθάμπτον συνέχισε να έχει την μπάλα στην κατοχή της όμως χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 84ο λεπτό για να επισκεφθεί με αξιώσεις την εστία της Τότεναμ. Ο Μπερτράντ βρήκε στο ύψος της μικρής περιοχής τον Μανέ, ο οποίος δεν κατάφερε σε άδεια εστία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με την Τότεναμ να κρατά τελικά το υπέρ της 1-0 μέχρι τέλους.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ρόουζ, Βερτόνχεν, Καμπούλ, Νότον (32' Ντάιερ), Μέισον, Καπού, Τσαντλί, Έρικσεν (Ντεμπελέ 81'), Λαμέλα (Κέιν 90'), Αντεμπαγιόρ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντ, Άλντερβαϊρελντ, Μπερτράντ, Σναϊντερλίν, Γουαϊνάμα (Λονγκ 75'), Ντέιβις, Τάντιτς, Πελέ, Μανέ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΕΒΕΡΤΟΝ: 2-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Η Γιουνάιτεντ προβλημάτισε σε ακόμη ένα ματς, ωστόσο κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Έβερτον. Πρωταγωνιστές οι Φαλκάο και Ντι Μαρία, αλλά και ο Ντε Χέα που κατέβασε ρολά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε απειλητικές διαθέσεις με την έναρξη του αγώνα κόντρα στην Έβερτον. Ο Χάουαρντ ήταν σε μια συνεχή εγρήγορση με τους «κόκκινους διαβόλους» να ψάχνουν το γκολ, να έχουν ευκαιρίες και τελικά να βρίσκουν το δρόμο για τα δίχτυα στο 27ο λεπτό με δεξί σουτ του Άνχελ Ντι Μαρία μέσα απ΄την περιοχή, από ασίστ του Μάτα. Τα «ζαχαρωτά» προσπάθησαν ν' αντιδράσουν αλλά δεν είχαν τον τρόπο και στις καθυστερήσεις, θα μπορούσαν να έχουν φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Λέιτον Μπέινς για να παραμείνει το 1-0 στο φινάλε των πρώτων 45 λεπτών.

Η έναρξη της επανάληψης, ήταν πολύ διαφορετική. Η Έβερτον, εκμεταλλευόμενη το χαλαρό ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ λόγω και του σκορ, κατάφερε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα στο 55ο λεπτό! Με τον Μπέινς να κάνει τη σέντρα, ο Νέισμιθ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1! Και κάπου εκεί αναλαμβάνει δράση ο Φαλκάο. Έχοντας δείξει πως χρειαζόταν μια... τονωτική ένεση, πρώτα απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την καλή κεφαλιά του Γιαγκέλκα στο 59' και στο 62' από ασίστ του Ντι Μαρία με προβολή μπροστά απ' τον Χάουαρντ, έγραψε το 2-1. Η συγκεκριμένη εξέλιξη φάνηκε να τελειώνει το ματς, με τον Ντε Χέα στη συμπλήρωση των 90 λεπτών να αποκρούει εκπληκτικά το δεξί σουτ του Όσμαν μέσα από την περιοχή. Το ίδιο έκανε και σε «κεραυνό» του Οβιέδο στις καθυστερήσεις.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, ΜακΝέιρ, Ρόχο, Σο (71' Μπλάκετ), Μπλιντ, Βαλένσια (79' Φελαϊνί), Ντι Μαρία, Μάτα, Φαλκάο (73' Γουίλσον), Φαν Πέρσι

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Χίμπερτ (78' Μπράουνινγκ), Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Μπέσιτς, Μπάρι, ΜακΓκίντι (77' Όσμαν), Νέισμιθ, Πίεναρ (64' Οβιέδο), Λουκάκου

Keywords
Τυχαία Θέματα