«Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

11:39 17/4/2014 - Πηγή: AEK365

Τα γεγονότα της Τούμπας έγιναν γνωστά και εκτός ελληνικών συνόρων με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων να έχει τίτλο "Ο Ολυμπιακός είναι έξαλλος με τα γεγονότα στον επαναληπτικό Κυπέλλου" και στο κείμενο να αναφέρεται μεταξύ άλλων πως "ο αγώνας ξεκίνησε με πάνω από μια ώρα καθυστέρηση γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν φωτιά στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας".
Στο κείμενο υπάρχει αναφορά και στα ψάρια που τοποθετήθηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού

αλλά και στις μάχες μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και αστυνομικών δυνάμεων πριν την έναρξη του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη είδηση έχει αναπαραχθεί σε εκατοντάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ινδία.
Από την πλευρά του, η Yahoo αναφέρει: "Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός καθυστέρησε να αρχισει 75 λεπτά εξαιτίας γιγαντιαίου σύννεφου καπνού από φωτοβολίδες αλλά και ψαριών που πετάχτηκαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Δεν κάνουμε πλάκα [...]. Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ενώ τελείωσε με 15 λεπτά καθυστέρηση".
Στα καπνογόνα πριν την έναρξη εστιάζει η βρετανική METRO με τίτλο "Καλώς ήρθατε στην Κόλαση! Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιουργούν εκφοβιστικής ατμόσφαιρα για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, το κείμενο ξεκινάει ως εξής: "Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
Αναφορά στα επεισόδια της Τούμπας υπάρχει και σε ιστοσελίδα της Αυστραλίας με την Business Insider να γράφει: "Αυτό είναι από τα πιο τρελά πράγματα που έχουμε δει ποτέ σε επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου". Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία και βίντεο με την είσοδο των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, τότε που η Τούμπα πήρε... φωτιά.
Στο ίδιο κείμενο υπάρχει αναφορά σε σχόλιο στο blog Dirty Tackle της Yahoo στο οποίο υπογραμμίζεται πως αυτή η εικόνα, με τις φωτοβολίδες, είναι πιο ήρεμη με άλλες καταστάσεις που έχουν συμβεί στα ελληνικά γήπεδα. Μάλιστα υπάρχει ενεργό link με τα επεισόδια στο φετινό Αιγάλεω-ΑΕΚ!.
Ο τίτλος του SB Nation: "Δαχτυλίδια φωτιάς και νεκρά ψάρια; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τρομακτικοί". Η περγραφή ξεκινά ως εξής: "Run Olympiacos, Run. Ξέρετε τι είναι τρομακτικό; Η φωτιά. Ξέρετε τι είναι πραγματικά τρομακτικό; Δαχτυλίδια φωτιάς. Ξέρετε τι είναι σούπερ-ντούπερ τρομακτικό; Δαχτυλίδια φωτιάς από ανθρώπους που σε μισούν. Ξέρετε πιο είναι το πιο τρομακτικό; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Μπράβο στους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν τα έκαναν πάνω τους [...] Τρομακτικό, τσεκ. Κίνδυνος τραυματισμού, τσεκ. Στόχευση αντίπαλης ομάδας, τσεκ. Συγχαρητήρια οπαδοί του ΠΑΟΚ. Είστε αληθινά τρομακτικοί και μην μας πλησιάσετε ποτέ."
Το γερμανικό Spiegel τονίζει: "Οι ταραχές επισκίασαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν φωτοβολίδες καίγοντας τον πάγκο του Ολυμπιακό [...] Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή αρνητικά αρκετές φορές στο παρελθόν από τις πράξεις των οπαδών του. Έτσι, μετά από την τιμωρία της UEFA, έπαιξε το καλοκαίρι χωρίς κόσμο στον προκριματικό του Champions League με την Σάλκε".
Το γαλλικό Sports.fr χαρακτηρίζει αναμενόμενο το κλίμα του ημιτελικού και συνεχίζει: "Το παιχνίδι ξεκίνησε με 75 λεπτά καθυστέρηση μετά τις υπερβολές των οπαδών του ΠΑΟΚ που πέρα από τα παραδοσιακά καπνογόνα έβαλαν και εκατοντάδες ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού".
Τα μαντάτα έφτασαν και στη Χιλή (Βiobio Chile) όπου πέρα από τις φωτοβολίδες και την καθυστέρηση του αγώνα, αναφέρεται ότι πετάχτηκαν... αντζούγιες στον πάγκο του Ολυμπιακού. Υπάρχουν και οι δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη που μίλησε για υπέρτατη ταπείνωση και τρομοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα