Κρεμά τα παπούτσια του ο Χατζηβρέττας

14:57 6/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Νίκος Χατηζβρέττας ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις στα χέρια του. Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας κρεμάει τα παπούτσια του ύστερα από μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες και προσφορά στην εθνική ομάδα.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Νίκου Χατζηβρέττα στο "pressaris.gr":

Πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις την απόφαση να αποχωρήσεις από την ενεργό δράση;

Τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν δύσκολο. Θα ήταν δύσκολο αν το έκανα πέρυσι που το είχα σχεδόν αποφασίσει αλλά

δεν ήθελα να το ανακοινώσω γιατί ήθελα να το σκεφτώ καλά. Ήθελα να είμαι σίγουρος γι" αυτό που λέω γιατί είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω παίκτης και το... μικρόβιο του παίκτη δεν βγαίνει εύκολα από μέσα σου. Το παιχνίδι για μένα ήταν και θα είναι πολύ σημαντικό.

Έχεις... σκοτώσει μέσα σου τον παίκτη γιατί στην καθημερινότητα σου λειτουργείς ακόμη σαν αθλητής;

Δεν πρόκειται να... σκοτώσω ποτέ τον αθλητή μέσα μου γιατί είναι τρόπος ζωής για μένα. Μπορεί για διάφορους λόγους, ηλικιακούς, αγωνιστικούς και άλλους να σταμάτησα, αλλά μέσα μου δεν θα σταματήσω ποτέ. Αυτό είναι λογικό. Ένας παίκτης πρέπει να σταματήσει όταν φτάνει σε μια ηλικία, υπάρχει ένα όριο για όλους τους ανθρώπους γι" αυτό που κάνουν επαγγελματικά. Δεν θα σταματήσω ποτέ να αθλούμαι στη ζωή μου.

Ήταν συνειδητή επιλογή ή έγινε λόγω συνθηκών;

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να παίξω έναν ακόμη χρόνο, μέχρι τα 35 μου ηλικία που είχα θέσει ως όριο. Πέρυσι έτσι όπως κύλησε η χρονιά δεν βρήκα τις κατάλληλες συνθήκες γιατί ήξερα πως είναι τα πράγματα. Αν υπήρχε μια καλή οικονομική προσφορά από το εξωτερικό θα το σκεφτόμουν γιατί έχω οικογένεια και παιδιά και έπρεπε να πάμε όλοι μαζί. Δεν υπήρχε κάποια προσφορά που να με δελεάσει για να φύγω κι έτσι αποφάσισα να σταματήσω.

Υπήρχαν προτάσεις;

Υπήρχαν προτάσεις από την Ελλάδα αλλά δεν με κάλυπταν και θεώρησα πως ήταν καλύτερο να μην αγωνιστώ. Έζησες πολλές μεγάλες στιγμές στην καριέρα σου, κατέκτησες τα πάντα. Υπάρχει κάτι που να μην πέτυχες;Νιώθω πάρα πολύ τυχερός για όλα αυτά που έζησα. Πέρασα καλά, διασκέδασα το παιχνίδι, έπαιξα σε πολύ καλές ομάδες όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε ότι αφορά το κλίμα, την παρέα και φυσικά τους υψηλούς στόχους που έθεταν. Καταφέραμε πράγματα που σου μένουν και νιώθω πολύ ωραία μέσα μου. Έζησα πολύ ωραίες στιγμές. Από τον Αίαντα Ευόσμου που ήμουν σε μικρή ηλικία και πανηγυρίσαμε ανόδους. Στο σχολείο όπου κατακτήσαμε σχολικά πρωταθλήματα. Μετά στον Ηρακλή, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα. Μόνο τα δυο τελευταία χρόνια στον Άρη δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό αν και προσωπικά είχα πολύ υψηλό κίνητρο. Υπήρχαν διάφορα προβλήματα στην ομάδα και παρότι είχαμε πολύ καλό κλίμα δεν μπορέσαμε να βρούμε μια ταυτότητα στην ομάδα. Ο Άρης ήταν η μόνη ομάδα, στην οποία δεν καταφέραμε να ζήσουμε κάτι σπουδαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα