Κρατάνε την τύχη στα χέρια τους

11:43 18/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ (21:45 aek365, ΕΤ1)
"Γκντανσκ", Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Τις προηγούμενες μέρες πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν σχετικά με το παιχνίδι της Κροατίας με την Ισπανία και για... συμφωνία των δυο ομάδων για τελικό αποτέλεσμα 2-2 που θα στείλει τις δυο ομάδες στα προημιτελικά και την Ιταλία εκτός διοργάνωσης. Παίκτες και προπονητές των δυο ομάδων διέψευσαν τέτοιο είδους σενάρια και ετοιμάζονται να δώσουν απαντήσεις στο γήπεδο.
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Όποια από τις δυο ομάδες κερδίσει περνάει

στην επόμενη φάση ενώ η ηττημένη θα προκριθεί μόνο αν η Ιταλία δεν κερδίσει την Ιρλανδία. Η κατάσταση περιπλέκεται αν Κροάτες και Ισπανοί έρθουν ισόπαλοι και οι Ιταλοί κερδίσουν τους Ιρλανδούς. Εάν το παιχνίδι λήξει 0-0 τότε η Ιταλία περνάει ως πρώτη και η Ισπανία ως δεύτερη. Στο σενάριο του 1-1 τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο και εκεί θα παίξει ρόλο με πόσα γκολ θα νικήσει τους Ιρλανδούς η Ιταλία. Αν υπάρξει ισοπαλία από 2-2 και πάνω τότε οι Ισπανοί είναι πρώτοι και οι Κροάτες δεύτεροι ανεξαρτήτως αποτελέσματος του άλλου αγώνα.
Μπίλιτς και Ντελ Μπόσκε δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα με τις δυο ομάδες να αναμετρώνται για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση καθώς τις προηγούμενες τέσσερις φορές είχαν συναντηθεί για φιλικά παιχνίδια με τους Ισπανούς να έχουν δυο νίκες, τους Κροάτες μια και ένα παιχνίδι έχει λήξει χωρίς νικητή. Στο όριο των καρτών από ισπανικής πλευράς είναι οι Αρμπελόα, Άλμπα, Τόρες, Αλόνσο, Τσάβι Μπαρτίνεθ και οι Κροάτες δεν θέλουν να χάσουν τους Σίντενφελντ, Μόντριτς και Κράνιτσαρ.
Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς και Γιέλαβιτς
Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Άλμπα., Μπουσκέτς, Αλόνσο, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα και Τόρες.

ΙΤΑΛΙΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ (21:45, aek365)
"Πόζναν", Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Η Εθνική Ιταλίας θέλει απόψε να μην ζήσει ό,τι και το 2004 όταν η ισοπαλία 2-2 της Δανίας με την Σουηδία την είχε στείλει νωρίς εκτός διοργάνωσης. Κόντρα στους αδιάφορους Ιρλανδούς, οι Ιταλοί του Τσέζαρε Πραντέλι θέλουν οπωσδήποτε νίκη και να ελπίζουν πως δεν θα λήξει ισόπαλο με σκορ 2-2 το Κροατία-Ισπανία.
Ο Πραντέλι θα βάλει τον Μπαρτζάλι στο κέντρο της άμυνας και θα μετατοπίσει τον Ντε Ρόσι στο κέντρο ενώ ο Αντόνιο Ντι Νατάλε αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στην θέση του Μάριο Μπαλοτέλι που νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο. Από την άλλη μεριά ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, που ήταν στον πάγκο της Ιταλίας το 2004, θα δώσει ευκαιρία σε νέα παιδιά αλλά και στον Ντάμιεν Νταφ να πραγματοποιήσει την 100η του εμφάνιση με την Ιρλανδία αλλά και στον Σέι Γκίβεν που θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Στο όριο των καρτών για την Ιταλία είναι οι Κιελίνι, Μπονούτσι, Μοντολίβο, Μάτζιο και Μπαλοτέλι, ενώ για την Ιρλανδία ο Άντριους.
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 11 φορές στο παρελθόν

Keywords
Τυχαία Θέματα