Κρασί, χαβιάρι και σταρ στο δείπνο Ομπάμα για Ολάντ

14:35 12/2/2014 - Πηγή: AEK365

Με ένα χλιδάτο δείπνο στο Λευκό Οίκο, παρουσία πολλών διπλωματών, αξιωματούχων αλλά και αστέρων του Χόλιγουντ, ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, τίμησαν τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Μάλιστα τον έβαλαν να καθίσει ανάμεσά τους στο τραπέζι για να μην υπάρξει αμηχανία, λόγω του ότι ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιεί το ταξίδι άνευ πρώτης κυρίας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φρανσουά Ολάντ επισφράγισαν την ανανεωμένη πλέον φιλία μεταξύ

των δυο χωρών με μια πρόποση με λευκό κρασί.
«Εμείς οι Αμερικανοί αγαπήσαμε όλα τα γαλλικά πράγματα: τις ταινίες, το φαγητό, το κρασί. Αλλά πάνω από όλα αγαπάμε τους Γάλλους φίλους μας, επειδή παλέψαμε μαζί για την ελευθερία μας για πάνω από 200 χρόνια. Vive la France (Ζήτω η Γαλλία!), ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και είθε να μακροημερεύσει η συμμαχία μεταξύ των δυο σπουδαίων εθνών μας» αναφώνησε ο Ομπάμα.
Ο Ολάντ μίλησε για τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών που έχουν φτάσει σε ένα «εξαιρετικό επίπεδο εγγύτητας και εμπιστοσύνης» γιατί και οι δυο μοιράζονται τις «παγκόσμιες αξίες» της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού προς τους νόμους.
«Αγαπάμε τους Αμερικανούς παρότι δεν το λέμε πάντα. Κι εσείς αγαπάτε τους Γάλλους, αλλά κάποιες φορές είστε πολύ ντροπαλοί για να το πείτε» σημείωσε ο Ολάντ, ο οποίος κατά το δείπνο, στον κήπο του Λευκού Οίκου έκατσε ανάμεσα στην Μισέλ και στον Ομπάμα, ώστε να περιοριστεί η αμηχανία ελλείψει...πρώτης κυρίας, μετά τον χωρισμό του Γάλλου προέδρου με την σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.
Κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέα σχόλια, μετά τις τελευταίες φήμες για διαζύγιο Μισέλ-Μπαράκ και για σχέση του πλανητάρχη με την τραγουδίστρια Μπιγιονσέ.
Πάντως μέχρι στιγμής αυτό που σχολιάστηκε δεόντως ήταν η εντυπωσιακή τουαλέτα της Μισέλ.
Στο δείπνο...πολυτελείας παρευρέθησαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες και από τις δυο χώρες, αλλά και αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ, ενώ τραγούδησε η Mary J Blige.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα