Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα

12:38 9/2/2012 - Πηγή: AEK365

Δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, όταν αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή.

«Θα πάρω το βάρος και την ευθύνη και όταν έρθει το νέο μνημόνιο

στη Βουλή, εγώ θα το καταψηφίσω», ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, ενώ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα, αυτοί που χειρίστηκαν το θέμα επιθυμούν συμμετοχή σε ένα «άκριτο ναι».

Για ακόμα μια φορά μάλιστα τόνισε ότι τα τόσο επώδυνα μέτρα δεν ήταν μονόδρομος. Όπως ανέφερε η πιο έντιμη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες μετά την ολοκλήρωση των ειδικών σκοπών της κυβέρνησης Παπαδήμου. Επανέλαβε μάλιστα ότι η οποιαδήποτε συμμετοχή της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με εντολή του ελληνικού λαού προϋποθέτει μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα έχει ως βασικό στοιχείο το «πώς θα αναζητηθούν ισοδύναμα και αντίρροπα».

Σχετικά με τα νέα μέτρα, ο κ. Κουβέλης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση των κατώτατων μισθών, ωστόσο δεν εμφανίστηκε αρνητικός στην περικοπή των πολύ υψηλών συντάξεων.

Ζήτησε, τέλος, να μη συνεχίσουν να παίρνουν δύο συντάξεις οι πολιτικοί, να περικοπεί στο ήμισυ η αποζημίωση των βουλευτών και να παραιτηθούν από τη συμμετοχή στις επιτροπές, ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα