Κουνάει ξανά σεντόνι η Άρσεναλ, αντίο σε σερ Άλεξ

20:09 19/5/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 38η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΟΥΚΑΣΤΛ- ΑΡΣΕΝΑΛ: 0-1
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Με γκολ του Λοράν Κοσιελνί στο 52ο λεπτό, η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα (1-0) από το «St James' Park» και την αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ, εξασφαλίζοντας την 4η θέση και την συμμετοχή της στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν!

Μπορεί η Άρσεναλ

να ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη, η Νιούκαστλ ωστόσο μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έμοιαζε πιο απειλητική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο ρυθμός του ματς ήταν καλός, ωστόσο οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές. Σε μία από τις καλύτερες, ο Λούκας Ποντόλσκι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χάρπερ, αλλά ο βοηθός σήκωσε-λανθασμένα-το σημαιάκι του για οφσάιντ. Οι Λονδρέζοι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην πρώτη τους αλλαγή στο 28', με τον Αρτέτα να μην μπορεί να συνεχίσει και να δίνει τη θέση του στον Τσάμπερλέϊν. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι που να αλλάξει το 0-0.

Φουριόζα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η Άρσεναλ. Ο Θίο Γουόλκοτ ήταν αυτός που απείλησε αρχικά, με το γκολ να έρχεται τελικά στο 52'. Ο Άγγλος εξτρέμ ήταν αυτός που εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, με τη μπάλα να φτάνει στον Κοσιελνί, ο οποίος με κοντινή προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Το τέρμα του Γάλλου αμυντικού ανέβασε και ψυχολογικά τους παίκτες της Άρσεναλ, η οποία (όσο το ματς της Τσέλσι με την Έβερτον ήταν στην ισοπαλία) έψαχνε ακόμα ένα που την βοηθούσε να «κλέψει» την 3η θέση. Τελικά οι «μπλε» κατάφεραν να νικήσουν την Έβερτον και το 1-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε (ο Γουόλκοτ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις) έστειλε τους «κανονιέρηδες» στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Χάρπερ, Ντεμπισί, Σ. Τέιλορ, Κολοτσίνι, Γιανγκά-Εμβιμπά (80' Κάμπελ), Καμπάιγ (57' Ανίτα), Τιοτέ, Γκουτιέρες, Μπεν Αρφά, Σισέ, Γκουφράν (65' Μαρβό)

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Γκιμπς, Ράμσεϊ, Αρτέτα (28' Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ, Ροζίτσκι, Καθόρλα (89' Γουίλσιρ), Ποντόλσκι (78' Ζιρού)

ΤΟΤΕΝΑΜ- ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 1-0
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Με όλους και με όλα τα έβαλε η Τότεναμ, η οποία επικράτησε με σκορ 1-0 της Σάντερλαντ, ωστόσο έμεινε με τη ...χαρά, αφού η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νιούκαστλ και εξασφάλισε την παρουσία της στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Γιουρόπα Λιγκ και πάλι οι «spurs», οι οποίοι διαμαρτύρονται για τρία πέναλτι που δεν τους δόθηκαν.

Οι Λονδρέζοι το πάλεψαν αρκετά, έκλεισαν τη Σάντερλαντ στα καρέ της και πήραν τη νίκη, ωστόσο το τελικό 1-0 δεν τους έφτανε.

Η Άρσεναλ δεν πέταξε βαθμούς και οι παίκτες του Αντρέ Βίλας-Μπόας θα αγωνιστούν και πάλι στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι 72 βαθμοί της Τότεναμ αποτελούν ρεκόρ για τους Λονδρέζους στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο δεν μπορούν να το χαρούν όπως θα ήθελαν.

Όσοι περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα έκαναν λάθος, αφού οι παίκτες του Βίλας-Μπόας δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το άγχος τους. Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι από τις «μα»ρόγατες», ωστόσο δεν είχαν καθαρό μυαλό για τα τελειώσουν τις φάσεις. Στη σημαντικότερη ευκαιρία τους, ο Γκάρεθ Μπέιλ ζήτησε πέναλτι, ωστόσο ο Ουαλός άσος παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Την ώρα που η Άρσεναλ έμενε στο 0-0 με τη Νιούκαστλ, οι «spurs» δεν έβρισκαν λύση κόντρα στον εξαιρετικό για μια ακόμη φορά Σιμόν Μινολέ, ο οποίος ...κατέβασε ρολά.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να κλείνονται ακόμη περισσότερο στα καρέ τους και να μην επιτρέπουν στην Τότεναμ να σκοράρει. Ο Αντεμπαγιόρ διαμαρτυρήθηκε -μάλλον σωστά- για πέναλτι σε χέρι του Ο' Σέι, ενώ ο Ντέιβιντ Βον άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του για τα τελευταία λεπτά. Ο Μπέιλ έκανε το τελικό 1-0 λίγο πριν τη λήξη και όλοι συντονίστηκαν στα ...ερτζιανά και με τα smartphones ανά χείρας προσπαθούσαν να μάθουν το σκορ στο Νιούκαστλ-Άρσεναλ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Ασού-Εκοτό (84' Σίγκουρντσον), Πάρκερ (64' Ντεμπελέ), Χάντλστοουν, Λένον, Ντέμπσεϊ (73' Ντεφό), Μπέιλ, Αντεμπαγιόρ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινολέ, Λάρσον, Κόλμπακ, Ο' Σέι, Κουεγιάρ, Εντιαγιέ, Βον, ΜακΚλιν (74' Κνοτ), Τζόνσον, Γκρέιαμ (74' Μαντρόν), Γουίκαμ (88' Μίτσελ)

ΓΟΥΙΓΚΑΝ- ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 2-2
Γήπεδο: JJB

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε να της είχε χαρίσει ακόμη και τη νίκη, η Γουίγκαν αποχαιρέτησε την Πρέμιερ Λιγκ φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με την Αστον Βίλα, στο «DW Stadium».

Αρκετό θέαμα και γκολ είχαν την ευκαιρία να δουν οι οπαδοί της Γουίγκαν που βρέθηκαν στο γήπεδό της για να... αποχαιρετήσουν τα «σαλόνια» απέναντι στη Άστον Βίλα, καθώς σημειώθηκαν τέσσερα γκολ, δύο για κάθε πλευρά.

Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν 18οι με 36 βαθμούς, ενώ οι «χωριάτες» στην 16η με 41. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στίλιαν Πετρόφ βρέθηκε στον πάγκο της Βίλα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, καθώς αναγκάζεται να αποχωρήσει λόγω της μάχης που δίνει με τον καρκίνο.

Σε ένα χορταστικότατο πρώτο ημίχρονο, η Άστον Βίλα άνοιξε το σκορ με τον Ντάρεν Μπεντ στο 5ο λεπτό, έπειτα από πολύ όμορφη σέντρα του Σιλά, με τον Άγγλο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο συρτό σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Αλ Χάμπσι. Οι παίκτες της Γουίγκαν ανέβασαν την πίεσή τους και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι σε ισορροπία στο 20ο λεπτό, με τον αρχηγό τους, ‘Εμερσον Μπόις να νικά τον Γκούζαν με κεφαλιά, έπειτα από συνεργασία των Μαλόνεϊ - Εσπινόσα και σέντρα του τελευταίου. Η κινητικότητα μπροστά στις δύο εστίες ήταν μεγάλη, με τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να κάνουν την ανατροπή, έπειτα από αυτογκόλ του Μπέικερ στο δεύτερο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Συγκεκριμένα ο Γουότσον επιχείρησε ένα σουτ, ο Γουέστγουντ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, αλλά η μπάλα βρήκε στον 22χρονο σέντερ μπακ και κατέληξε στα δίχτυα του Γκούζαν.

Στο δεύτερο μισό, όσοι βρέθηκαν στο «DW» είδαν ένα πανέμορφο γκολ του Ρον Φλάαρ, ο οποίος με δυνατό δεξί βολέ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Τζο Μπένετ, ισοφάρισε για τους «χωριάτες» σε 2-2. Ωστόσο, αν και οι οιωνοί ήταν θετικοί για περισσότερα τέρματα, δεν υπήρξε αλλαγή του σκορ στον φωτεινό πίνακα, με κάθε προσπάθεια των παικτών των δύο ομάδων να μην καταλήγουν στον στόχο.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Αλ Χάμπσι, Κονέ, ΜακΚάρθι, Γουότσον (Φάιβι 68'), Μαλόνεϊ, Γκόμεθ (Ενρίκες 68'), ΜακΆρθουρ, Μπόις, Εσπινόζα, Γκόλομπαρτ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Φλάαρ, Μπεντ, Αγκμπονλαχόρ (Μπόουερι 74'), Γουέστγουντ, Ντελφ, Σιλά (Ντάουκινς 59'), Βέιμαν, Μπένετ, Μπέικερ, Λόουτον

ΣΟΥΟΝΣΙ- ΦΟΥΛΑΜ: 0-3
Γήπεδο: Λίμπερτι

Με νίκη ολοκλήρωσε τη σεζόν η Φούλαμ! Οι Λονδρέζοι πέρασαν νικηφόρα από το «Λίμπερτι» και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σουόνσι, με το τελικό 3-0 να τους «χαρίζει» την 12 θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην 9η τερμάτισαν οι «κύκνοι».

Κατσάνικλιτς (22'), Μπερμπάτοφ (77') και Εμάνουελσον (90+3') πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Μάρτιν Γιολ.

Στο 67ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Καραγκούνης στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των «Cottagers».

Χωρίς την σπουδαία φάση κύλησε τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους παίκτες των δύο ομάδων να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο του «Λίμπερτι». Το γκολ πάντως ήρθε και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 22ο λεπτό ο Κατσάνικλιτς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κακή αμυντική λειτουργία των «κύκνων» και νίκησε τον Βορμ κάνοντας το 1-0 για τη Φούλαμ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους να απαντήσουν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστί του Σβάτσερ.

Ίδια εικόνα με την έναρξη του αγώνα είχαν και τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Οι δύο αντίπαλοι αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, χωρίς να μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ βρήκε πάντως τον τρόπο να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Στο 77ο λεπτό ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήταν αυτός που ανάγκασε τον Βορμ να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα, «γράφοντας» το 0-2 και ο Εμάνουλεσον στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το τελευταίο γκολ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ!

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ράνχελ, Γουίλιαμς, Τσίκο, Ντέιβις (81' Τέιλορ), Μπρίτον, Ντε Γκούζμαν (81' Αγκουστιέν), Ράουτλετζ, Ερνάντες (75' Σέχτερ), Ντάιερ, Μίτσου

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίτερ, Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Νταφ (73' Εμάνουελσον), Φρίμπονγκ (67' Καραγκούνης), Ενόχ, Κατσάνικλιτς, Ρουίς, Μπερμπάτοφ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ- ΡΕΝΤΙΝΓΚ: 4-2
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Στην πρώτη δεκάδα τερμάτισε η Γουέστ Χαμ μετά την επικράτησή της επί της Ρέντινγκ με σκορ 4-2. Οι γηπεδούχοι, με τους τρεις βαθμούς που τους επέτρεψαν να καταλάβουν την τελευταία από τις θέσεις στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, εξασφάλισαν και 8 εκατ. λίρες!

Η Γουέστ Χαμ πήρε τη νίκη πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 4-2. Χατ - τρικ πέτυχε ο αρχηγός της ομάδας, Κέβιν Νόλαν.

Η Ρέντινγκ αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία με 28 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την προτελευταία θέση, τρεις βαθμούς πάνω από την ΚΠΡ.

Έντεκα λεπτά χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο η Γουέστ Χαμ για να πάρει μια διαφορά δύο τερμάτων απέναντι στη Ρέντινγκ, με τους παίκτες του Σαμ Άλαρνταϊς να βρίσκουν δίχτυα στο 23ο και 34ο λεπτό. Στην πρώτη περίπτωση ο τερματοφύλακας των «royals» και κληθείς στην εθνική Αγγλίας μέσα στην εβδομάδα, Άλεξ ΜακΚάρθι, έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και μετά από έξοδό του έστειλε την μπάλα στον Άντι Κάρολ, αυτή κατέληξε στον Κέβιν Νόλαν, ο οποίος άνοιξε τον λογαριασμό προ κενής εστίας. Το δεύτερο τέρμα των «σφυριών» ήρθε και πάλι με συνδετικό κρίκο τον Άντι Κάρολ, που κατέβασε τη μπάλα με τον Ρικάρντο Βαζ Τε να τη σπρώχνει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η Γουίγκαν επεφύλασσε μια πολύ μεγάλη έκπληξη, καθώς σε δύο λεπτά κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον ΜακΚλίρι στο 53ο λεπτό να βλέπει το σουτ του να κοντράρει στον Νομπλ για το 2-1 και τον Άνταμ λε Φοντρ να κάνει το 2-2 μετά από σέντρα του Μπλάκμαν. Ωστόσο, οι παίκτες του «Big Sam» αποκατέστησαν την... τάξη στο 78ο λεπτό με τον Κέβιν Νόλαν, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ύστερα από κάθετη πάσα του Νομπλ. Η τελευταία «παράσταση» των γηπεδούχων μπροστά στο κοινό τους για φέτος, ολοκληρώθηκε με χατ - τρικ του Νόλαν, που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στο ματς.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν - Ντεμέλ, Ριντ, Κόλινς, Ο'Μπράιεν (Τέιλορ 88')- Νομπλ, Ντιαμέ, Νόλαν - Βαζ Τε (Μάιγκα 81'), Κάρολ, Κόουλ (Κόλισον 74')

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: ΜακΚάρθι - Κέλι, Μόρισον, Γκάντερ, Γκορκς - ΜακΚλίρι, Κάρακαν, ΜακΆναφ, Γκάθρι, Ρόμπσον Κανού (Μπλάκμαν 46') - Πογκρέμπνιακ (Λε Φοντρ 46')

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 5-5
Γήπεδο: Χόθορνς

Ένα από τα θεαματικότερα παιχνίδια της καριέρας του απόλαυσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ. Γουέστ Μπρόμιτς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 5-5, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Σκωτσέζου τεχνικού στο «Χόθορνς».

Η Γιουνάιτεντ ανέλαβε από το πρώτο λεπτό τα ηνία της αναμέτρησης και την κυκλοφορία της μπάλας. Στην πρώτη φάση που κατάφερε να φτάσει στην περιοχή της Γουέστ Μπρόμιτς, κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Σκόρερ ο Καγκάβα στο 6ο λεπτό με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Ερνάντεζ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδειχνε ασταμάτητη στο ξεκίνημα και τρία λεπτά αργότερα έφτασε στην επίτευξη και ενός δεύτερου τέρματος. Ο Βαλένσια επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα δεξιά και ο Όλσον στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φόστερ για το 0-2. Ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε από τη Γιουνάιτεντ ούτε από τους οπαδούς της, οι οποίοι ζητούσαν πολλά γκολ στο τελευταίο παιχνίδι του Φέργκιουσον. Στο 30' ο Κλέβερλι σέρβιρε για τον Μπίτνερ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Στο 39' η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να φτάσει και σε ένα 4ο γκολ όμως ο Ερνάντεζ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Μπρόμιτς κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με σκόρερ τον Μόρισον και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει στο γκολ όταν ο Τζόουνς με προβολή «μπλόκαρε» το σουτ του Λονγκ.

Η είσοδος του Λουκάκου στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε την Γουέστ Μπρόμιτς να αναλάβει πλήρως τα ηνία του αγώνα. Η αλλαγή των γηπεδούχων μάλιστα βρήκε δίχτυα με ατομική ενέργεια στο 52' μειώνοντας σε 2-3 για την Μπρόμιτς. Η ορμή της Μπρόμιτς πάντως δεν κράτησε πολύ αφού ο Βαλένσια ανέλαβε και πάλι δράση. Έπειτα από προσωπική ενέργεια βρήκε τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και αυτός από κοντά σημείωσε το 4-2 και 26ο τέρμα του φέτος. Η Γιουνάιτεντ δεν σταμάτησε εκεί και στο 64΄ο Γκιγκς, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ματς, σέρβιρε για τον Ερνάντεζ και ο Μεξικανός έκανε το 5-2. Το παιχνίδι πάντως απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, η Μπρόμιτς πέτυχε δύο γκολ αρχικά με τον Λουκάκου και εν συνεχεία με τον Μουλούμπου. Η Γιουνάιτεντ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και ο Λουκάκου το εκμεταλλεύτηκε, σημειώνοντας χατ-τρικ στο 87' για το τελικό 5-5!

Γ.ΜΠΡΟΜ: Φόστερ - Τζόουνς, Μακ Όλεϊ, Όλσον, Ριντγουελ (Λουκάκου 46') - Γιάκομπ, Μουλούμπου - Ντοράνς,Μόρισον (Ρόζενμπεργκ 79'), Μπραντ - Λονγκ (Φόρτουν 79')

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ: Λίντεργκααρντ - Εβανς (Φέρντιναντ 83'), Τζόουνς,Μπίτνερ, Βαλένσια - Κάρικ, Κλέβερλι (Γκιγκς 60'), Αντερσον, Καγκάβα (Σκόουλς 69') - Φαν Πέρσι, Ερνάντεζ

ΤΣΕΛΣΙ- ΕΒΕΡΤΟΝ: 2-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Η Τσέλσι έφερε εις πέρας και την τελευταία αποστολή που της είχε μείνει τη φετινή σεζόν. Στην 38η και τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, επικράτησε 2-1 της Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανήμερα της πρώτης επετείου της κατάκτησης του «ιερού δισκοπότηρου» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οι «μπλε», σκέφτονταν πως θέλουν... σαν τρελοί να ζήσουν ξανά τις στιγμές που βίωσαν πέρυσι στο Μόναχο. Έπρεπε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και αν δύναται, με απευθείας παρουσία στους ομίλους.

Έτσι, με γκολ των Μάτα και Τόρες, οι Κυπελλούχοι Ευρώπης επικράτησαν 2-1 της Έβερτον και πέτυχαν το στόχο τους. Αντίθετα, τα «ζαχαρωτά» έμειναν στην 6η θέση και αποχαιρέτησαν με ήττα τον Ντέιβιντ Μόγιες που από την 1η Ιουλίου θα αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Αποθέωση για τον Πάουλο Φερέιρα που μπήκε στο παιχνίδι στο 89ο λεπτό και αγωνίστηκε για τελευταία φορά, έχοντας ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

«Φωτιά» από το πρώτο δευτερόλεπτο πήρε το παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Όσο κι αν είναι τελευταία αγωνιστική, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έριξαν... πολύ τρέξιμο και πραγματοποίησαν αρκετές επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ. Η Τσέλσι, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 7ο λεπτό από εύκολο πλασέ του Μάτα, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Χάουαρντ, αλλά τα «ζαχαρωτά» ισοφάρισαν στο 15' με τον Νέισμιθ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 17' με τον Γκίμπσν και με το σκορ στην ισοπαλία, το ματς έγινε... ροντέο μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρος. Ούτε, όμως, ο Μιραλάς με εξαιρετική ευκαιρία στο 35' αλλά ούτε και ο Λάμπαρντ λίγο αργότερα, βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν... παράσταση για ένα ρόλο. Η Τσέσι είχε τον απόλυτο έλεγχο και ήταν η ομάδα που έψαχνε το γκολ που ενδεχομένως θα την οδηγούσε στη νίκη. Η Έβερτον, για κάποιο λόγο οπισθοχώρησε αρκετά, αλλά πάντα είχε τη λύση στους κινδύνους που δημιουργούσαν για τα καρέ του Χάουαρντ οι «μπλε». Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ είχε την πρώτη καλή στιγμή για το δεύτερο μέρος στο 68', από κεφαλιά του Γέλαβιτς που όμως δεν ήταν πολύ δυνατή. Τελικά, ο Φερνάντο Τόρες στο 76' από κεφαλιά πάσα του Μόουζες διαμόρφωσε το 2-1 με το οποίο η Τσέλσι εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Λάμπαρντ, Μάτα (82' Αθπιλικουέτα), Όσκαρ (88' Φερέιρα), Άκε, Τόρες, Μπα (66' Μόουζες)

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Κόουλμαν, Γκίμπσον, Πίεναρ, Φελαϊνί, Μιραλάς, Νέισμιθ (66' Γέλαβιτς), Ανιτσέμπε (66' Χάιτινχα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.- ΝΟΡΙΤΣ: 2-3
Γήπεδο: Etihad

Νικήτρια με σκορ 3-2 έφυγε από το «Etihad» η Νόριτς. Τα «καναρίνια» επικράτησαν της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πάντως σκόραρε για 50ο συνεχόμενο ματς σημειώνοντας το καλύτερο ποσοστό επίτευξης τερμάτων την τρέχουσα περίοδο και 2ο καλύτερο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Νόριτς αιφνιδίασε τη Σίτι και στο πεντάλεπτο του αγώνα έφτασε δύο φορές με αξιώσεις στην περιοχή των «πολιτών». Η Σίτι κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη φάση του ματς, στο 13ο λεπτό όταν ο Τζέκο έπιασε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Κολάροφ, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά μετά πάντως, ο Βόσνιος φάνηκε πιο απειλητικός όταν μετά από σέντρα του Νασρί, επιχείρησε την κεφαλιά, όμως ο Ράντι μπλόκαρε την μπάλα. Στο 22ο λεπτό, η Νόριτς διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν η μπάλα φάνηκε να χτυπά στον ώμο του Ρίτσαρντς για να καταλήξει κόρνερ. Τελικά, τα «καναρίνια» κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Πίλκινγκτον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιάγια Τουρέ και την κακή αντίδραση του Λέσκοτ. Η χαρά των φιλοξενούμενων πάντως δεν κράτησε για αρκετή ώρα αφού στο 29΄ο Ρόντγουελ έπειτα από ωραία συνεργασία των Νασρί και Τζέκο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράντι. Η Νόριτς εξακολουθούσε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Σίτι όμως στο 41΄ο Τέβεζ ήταν αυτός που έχασε σπουδαία ευκαιρία για διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Μίλνερ. Την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου πάντως την έχασε η Νόριτς, η οποία δεν κατάφερε με τον Μάρτιν να πάρει προβάδισμα πριν πάει στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Χαρτ σε ετοιμότητα. Ο Άγγλος γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα έπειτα από ωραία σέντρα του Σνοντγκρας και κεφαλιά του Τζόνσον στο 49'. Ωστόσο ο Χαρτ δεν κατάφερε να αντιδράσει στο 55΄ με τον Χολτ να δίνει το προβάδισμα στη Νόριτς, διαμορφώνοντας το 2-1 για τους φιλοξενούμενους, έπειτα από ασίστ του Σνοντγκρας. Τέσσερα λεπτά μετά όμως, πάλι ο Ρόντγουελ ήταν αυτός που ισοφάρισε με πολύ ωραίο σουτ, σε 2-2. Η Νόριτς όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 65΄πήρε εκ νέου το προβάδισμα με εξαιρετικό γκολ του Χόουσον.

ΜΑΝ.ΣΙΤΙ: Χαρτ - Ζαμπαλέτα, Ρίτσαρντς, Λέσκοτ, Κολάροφ - Γ.Τουρέ, Ρόντγουελ (Σίλβα 65') - Μίλνερ, Τέβεζ (Αγουέρο 50'), Νασρί - Τζέκο

ΝΟΡΙΤΣ: Ραντι - Μάρτιν, Γουιτάκερ, Γκαρίδο, Μπένετ - Τζόνσον (Τετέι 65'), Χόουσον, Σνοντγκρας, Πίλκινγκτον (Μπένετ 81'), Χούλαχαν - Χολτ (Μπέκιο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ- ΚΠΡ: 1-0
Γήπεδο: Άνφιλντ


Η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της ΚΠΡ στο «Ανφιλντ» στο τελευταίο παιχνίδι του Τζέιμι Κάραγκερ. Ο αμυντικός των «κόκκινων» αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, με τους φιλάθλους να παραληρούν στο 85ο λεπτό όταν αντικαταστάθηκε από τον Μπρένταν Ρότζερς

Φάση με το καλημέρα είχε η αναμέτρηση αφού έπειτα από κόρνερ, ο Κουτίνιο κέρδισε την κεφαλιά με την μπάλα όμως να μην περνά τη γραμμή σύμφωνα με διαιτητή και βοηθό. Ο Ζαμόρα ήταν αυτός που απομάκρυνε. Όπως φάνηκε πάντως από τα ριπλέι, η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος.Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της ΚΠΡ να πλησιάσει στην περιοχή της Λίβερπουλ και να ζητήσει πέναλτι με τον Ρεμί όμως ο Ατκινσον έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 12' ο Τάουνσεντ δοκίμασε το μακρινό σουτ όμως ο Ρέινα δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα με την ΚΠΡ να ισορροπεί το ματς αλλά να μην μπορεί να συγκρατήσει τον Κουτίνιο, ο οποίος ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της Λίβερπουλ στο πρώτο 20λεπτο. Τελικά στο 23΄ο άσος των «κόκκινων» επιβραβεύτηκε για τις προσπάθειες του αφού με ωραίο δεξί χαμηλό σουτ από μακρινή απόσταση, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς. Στο 28΄ ο Κάραγκερ προσπάθησε να σκοράρει με το...χέρι αφού διαπίστωσε ότι δεν προλάβαινε την μπάλα με το κεφάλι, προκαλώντας το γέλιο ακόμη και στον διαιτητή του αγώνα, Μάρτιν Άτκινσον. Ο κόσμος, ο οποίος ξεκίνησε να τον χειροκροτεί από την πρώτη του επαφή με την μπάλα, ξέσπασε σε πανηγυρισμούς κάνοντας ακόμη και τον ίδιο τον παίκτη να χαμογελάσει. Η ΚΠΡ πλησίασε στην ισοφάριση όταν ο Ρεμί προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ρέινα όμως το δυνατό αριστερό σουτ που δοκίμασε από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Οι Λονδρέζοι μάλιστα έχασαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες στο 38' και στο 39΄ με τους Ζαμόρα και Τάουνσεντ, παρουσιάζοντας σημάδια αντίδρασης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γκρανέρο να αντικαθιστά τον Ρεμί και τη Λίβερπουλ να χάνει δύο καλές ευκαιρίες με τους Στάριτζ και Ιμπε στο 48΄και στο 49' αντίστοιχα. Η ΚΠΡ απάντησε με μια καλή ευκαιρία του Γκρανέρο ενώ στο 63΄ο Κάραγκερ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, στην τελευταία εμφάνιση της καριέρας του. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Σούσο, ο οποίος αντικατέστησε τον Κουτίνιο έχασε μια καλή ευκαιρία στο 80΄ και το «Ανφιλντ» πήρε φωτιά στο 85' όταν ο Τζέιμι Κάραγκερ αντικαταστάθηκε από τον Κόατες. Οι σκηνές ήταν άκρως συγκινητικές στην τελευταία παράσταση του Άγγλου αμυντικού με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, η οποία συνδυάστηκε και με νίκη 1-0 επί της ΚΠΡ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:Ρέινα - Τζόνσον, Ενρίκε, Κάραγκερ (Κόατες 85'), Σκρτελ - Λούκας, Χέντερσον, Ντάουνινγκ - Ιμπε (Μπορίνι 64'), Κουτίνιο (Σούσο 80'), Στάριτζ

ΚΠΡ: Γκριν - Χάριμαν, Ονουόχα, Χιλ, Τραορέ - Ντέρι, Παρκ (Χόιλετ 80'), Τάουνσεντ, Μ'Μπιά - Ρεμί (Γκρανέρο 46'), Ζαμόρα (Μακί 72')

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ- ΣΤΟΟΥΚ: 1-1
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Στο 1-1 έμειναν Σαουθάμπτον και Στόουκ στο «St. Mary's», παίρνοντας από έναν βαθμό και... 3 εκατ. λίρες στην 38η και τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι δύο ομάδες τα... βόλεψαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σεζόν, αφού είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία.

Το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποκετίνο τερμάτισε στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, βλέποντας τους «πότερς» να καταλαμβάνουν το 13ο «σκαλί», συγκεντρώνοντας έναν βαθμό περισσότερο.

Εφόσον το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες στο δεύτερο μισό της βαθμολογία, θα λάβουν από 3 εκατ. λίρες.
Ο Πίτερ Κράουτς σκόραρε για τη Στόουκ, ενώ για τους «Άγιους», ο Ρίκι Λάμπερτ ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα.
Περίπου 16 λεπτά αγωνίστηκε ο Μάικλ Όουεν, στο τελευταίο ματς της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Βάσει της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου, η Σαουθάμπτον θα μπορούσε να έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη, χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει! Στα πρώτα... δευτερόλεπτα του αγώνα με τη Στόουκ, ο Ρίκι Λάμπερτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ ορθά για οφσάιντ. Στο 10ο λεπτό απείλησε ξανά την αντίπαλη εστία, αλλά ο Μπέκοβιτς, αν και ανησύχησε, δεν χρειάστηκε να επέμβει. Οι «Άγιοι» είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά στα πρώτα 45 λεπτά έλειπε η... «σπίθα» που θα έβαζε φωτιά.

Οι «πότερς» αιφνιδίασαν τη Σαουθάμπτον με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Πίτερ Κράουτς να σκοράρει αι να δίνει το προβάδισμα στο σύνολο του Τόνι Πιούλις. Ο Ρίκι Λάμπερτ κυκλοφορούσε σαν... διάβολος ανάμεσα στους αμυντικούς της Στόουκ, στο 53' ο Μπέγκοβιτς απομάκρυνε ακόμα ένα σουτ και ο έμπειρος φορ βρήκε τελικά το δρόμο για τα δίχτυα στο 57', διαμορφώνοντας το 1-1. Στο 74' πέρασε στη θέση του Γουόλτερς ο Μάικλ Όουεν, γνωρίζοντας την αποθέωση για την 482η και τελευταία επαγγελματική του εμφάνιση.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Κ. Ντέιβις, Κλάιν, Χόιβελντ, Φοντέ, Σο, Σνάιντερλιν, Σ. Ντέιβις (73΄Γουόρντ - Πρόους), Κορκ (81' Μαγιούκα), Λαλάνα (64' Πάντσεον), Λάμπερτ, Ροντρίγκεζ

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Χουτ, Γουίλσον (20' Γουίλκινσον), Σόουκρος, Σότον, Ενζονζί, Γουάιτχεντ, Εθέρινγκτον (69' Ζερόμ), Γουόλτερς (74' Όουεν), Κράουτς

Keywords
ξανα, αλεξ, αρσεναλ, αρσεναλ, γκολ, james, συμμετοχή, μπλε, νιουκαστλ, μπεν, spurs, θεατρο, λύση, smartphones, τοτεναμ, βιλα, σιλά, κπρ, big, ηνία, δραση, μπριτζ, φερειρα, τσελσι, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, etihad, ανφιλντ, ατκινσον, εμφάνιση, λιβερπουλ, βασεις, σπιθα, φορ, κινηση στους δρομους, μιραλας, σισε, αλλαγη ωρας, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, σιλά, δυνατα, ηνία, γωνια, εδρα, εθνικη, ηττα, κοντρα, ομορφια, οουεν, παιχνιδια, πιεση, ρυθμος, υψος, ωρα, αγχος, αξιζει, αμυνα, ατκινσον, βαθμολογια, βιλα, γκολ, γελιο, γινεται, γηπεδο, δευτερο, δειχνει, διχτυα, δοκαρι, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, εκτιμηση, εβδομαδα, εμειναν, ενεργεια, ενρικε, εμφάνιση, επρεπε, ερχεται, εστια, εφυγε, ιδια, ιδιο, θιο, λιβερπουλ, εικονα, ημιχρονο, ισορροπια, καλημερα, κινηση, κοουλμαν, κπρ, χτυπα, λαθος, λειτουργια, λύση, ληξη, λογο, μεξικανος, μπλακμαν, μοναχο, μπεν, μυαλο, νικη, νιουκαστλ, νολαν, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οιωνοι, ομορφη, ορμη, οφσαιντ, ποδοσφαιρο, προβληματα, ραντεβου, ρεκορ, ριπλει, ροντεο, ρικι, ρολο, σεζον, σεντρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σημαδια, σκηνες, σφραγιδα, τειλορ, τοτεναμ, τονι, τρεξιμο, τρια, τσελσι, φαουλ, φτανει, φοστερ, φορ, φορα, χερι, χαρα, ψυχολογικα, κονε, league, μεινει, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, premier league, smartphones, θεσεις, βοηθος, ωραιο, ξεκινησε, γιαγια
Τυχαία Θέματα