«Κόπηκαν» από τον τελικό λόγω... χρώματος

10:12 10/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ο ΠΑΣ Πρέβεζας και ο Εθνικός Φιλιππιάδας διεκδίκησαν το Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας στον μεγάλο τελικό ωστόσο ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζας, ο Θωμάς Βασιλειάδης, κατήγγειλε πως ο πρόεδρος της ΕΠΣ, Θωμάς Κάρτσακλας, δεν επέτρεψε να αγωνιστούν οι Αφρικανοί παίκτες του ΠΑΣ, ο Ίσμαελ και ο Τζος, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσης των δελτίων τους. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες που επίσης δεν είχαν δελτίο αγωνίστηκαν κανονικά.
Συγκεκριμένα, στο 24ο λεπτό του αγώνα, ο κ. Βασιλειάδης είχε ετοιμάσει τον Ίσμαελ για αλλαγή στην θέση του Πανούση, αλλά ο διαιτητής Ρούσος δεν

επέτρεψε την αλλαγή, κι έτσι μπήκε άλλος παίκτης Έλληνας κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες του προπονητή του ΠΑΣ Πρέβεζας.
Μάλιστα, ο Θωμάς Βασιλειάδης μιλώντας στο atpreveza.gr τόνισε ότι οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες που δεν είχαν ακόμα δελτίο.
«Καλό είναι να καθιερωθεί ο θεσμός. Έγινε όμως με τέτοια προχειρότητα, που μας εξέπληξε όλους. Είχαμε συμφωνήσει τα δύο σωματεία να αγωνιστούν και οι ποδοσφαιριστές που είναι υπό μεταγραφή. Κατόπιν απαιτήσεως του Προέδρου, δεν ήθελε να παίξουν οι μαύροι. Τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές, για εμένα είναι αδιανόητες, είναι απαράδεκτες και δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έπαιξαν άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους και δεν έπαιξαν οι μαύροι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό και θέλω εξηγήσεις. Εμείς ετοιμάζαμε την ομάδα σε περίπτωση που πάρουν δελτίο τα δύο αυτά παιδιά. Αυτές είναι απαράδεκτες, ακραίες και ρατσιστικές συμπεριφορές, το καταγγέλλω και ας απαντήσει ο Πρόεδρος».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα ρατσιστικό θέμα και ότι το ματς ήταν επίσημο με φύλλο αγώνα και για τον λόγο αυτό δεν ήταν δυνατόν να αγωνιστούν οι δύο Αφρικανοί.
«Αυτό είναι μια προσωπική γνώμη του κ. Βασιλειάδη. Εδώ υπάρχουν κανονισμοί. Υπάρχει φύλλο αγώνος, δεν είναι φιλικό το ματς. Δεν υπάρχει θέμα ρατσισμού. Είναι -το λιγότερο- ανόητο να λέγεται κάτι τέτοιο. Είναι επίσημη διοργάνωση, που κρατείται φύλλο αγώνος. Έχουμε προσκεκλημένους εδώ, καλό θα ήταν να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας», ήταν οι δηλώσεις του Θωμά Κάρτσακλα στο ίδιο μέσο.
Βέβαια, το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θωμά Βασιλειάδη σε αντίθεση με τους Αφρικανούς, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δελτίο αγωνίστηκαν κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα