Κόπα Αμέρικα και το 2016

08:27 5/7/2012 - Πηγή: AEK365

Το Κόπα Αμέρικα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια με την επόμενη διοργάνωση να είναι προγραμματισμένη για το 2015 στην Χιλή ωστόσο ένα χρόνο αργότερα θα υπάρξει έκτακτη διοργάνωση λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων του Κόπα Αμέρικα. Μάλιστα ο πρόεδρος της μεξικάνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποκάλυψε πως είναι πολύ πιθανόν η διοργάνωση του 2016 να γίνει στις Η.Π.Α.

Σε δηλώσεις του ο Ζουστίνο Κομπεάν τόνισε: "Θα ήθελα η διοργάνωση να γίνει στο Μεξικό αφού τώρα πια υπάρχουν καινούρια γήπεδα στο Μοντερέι και στην Γουαδαλαχάρα. Παρόλα

αυτά οι οικονομικοί παράγοντες είναι πολύ σημαντικοί οπότε είναι πολύ πιθανό το Κόπα Αμέρικα του 2016 να διεξαχθεί στις ΗΠΑ".
Για την προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής να φέρουν την διοργάνωση στις Η.Π.Α., ο πρόεδρος της μεξικανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δήλωσε: "Με τον Τζέφρι Γουέμπ έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο στην Βόρεια Αμερική και να το μεγαλώσουμε σε διεθνές επίπεδο. Είναι καλό που συνεργαζόμαστε καλά".

Keywords
Τυχαία Θέματα