Κοντονής: Τι είναι πιο σημαντικό, να απαλλαχθούμε από βία ή να παίζουν οι ομάδες στην Ευρώπη;

17:10 23/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρνει τη κατάργηση της ισονομίας, την αναξιοκρατία, την ανυποληψία και την καχυποψία όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Επίσης σημείωσε πως για τη Πολιτεία, είναι πιο σημαντικό το ποδόσφαιρο να απαλλαχθεί από τα φαινόμενα βίας παρά το αν θα παίζουν οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ

-Υπάρχει μια δημοσκόπηση στο αθλητικό σάιτ sdna.gr

από πού προέκυψε πως ο παράγοντας διαφθορά υπερτερεί της βίας στο κομμάτι που φθείρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;
"Ξέρετε, η διαφθορά φέρνει και την αναξιοκρατία και την κατάργηση της ισονομίας. Στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κράτους δικαίου. Επίσης, φέρνει ανυποληψία και καχυποψία. Αν ο Έλληνας φίλαθλος δεν αντιληφθεί πως υπάρχει ισονομία τότε θα έχουμε συνεχόμενες διαμαρτυρίες, γκρίνια, ενδεχομένως βία και επεισόδια. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο σε μεγάλο βαθμό θα κάνει ορισμένους να το σκεφτούν καλύτερα.
Προβλέπουμε στα επείγοντα αυτά μέτρα πως αν δεν υπάρχει αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα του ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου και της παρακολούθησης των αγωνιστικών χώρων δεν θα γίνονται αγώνες σε αυτά τα γήπεδα. Πολύ απλά. Υπήρχαν κάμερες που δεν λειτουργούσαν, υπήρχαν κάμερες σε κουτιά σε ορισμένα στάδια. Πώς είναι δυνατόν να έχουν δαπανηθεί τόσα χρήματα, περίπου 13-14 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια αυτών των συστημάτων και αυτά τα συστήματα να μην έχουν καν τοποθετηθεί".
-Το ξέρετε πως τα βίντεο δεν αποτελούν αποδεικτικό μέσο για τα αθλητικά δικαστήρια;
"Δεν μπορεί ένας δικαστής να βασίζεται σε ένα περιορισμένου χώρου και κλίμακας αποδεικτικό μέσο. Τα αποδεικτικά μέσα πρέπει να είναι εκείνα τα κατάλληλα τα οποία θα συγκροτούν την σκέψη του και θα θεμελιώνουν την απόφαση του. Είμαι υπέρ.
Διάβασα μια έκθεση ενός παρατηρητή στο Ηράκλειο της Κρήτης και ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτά που είδαμε το βράδυ στη τηλεόραση, αλλά και με την έκθεση του άλλου παρατηρητή. Η οποία ήταν απολύτως εμπεριστατωμένη. Έδωσα εντολή να τον καλέσει σε απολογία.
Όσον αφορά τις ποινές υπάρχει το ιδιώνυμο και υφίσταται, αυτό που σκεφτόμαστε είναι αυτές οι ποινές να μην μετατρέπονται και να μην αναστέλλονται".
-Για τη συνάντηση με τον Πλατινί:
"Γνωρίζουν τα προβλήματα και για αυτό ακριβώς επειδή τα γνωρίζουν δε καταλήξαμε σε μια διαφωνία που να είναι αγεφύρωτη. Συμφωνήσαμε όλοι να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα και περιμένουμε δυο συναντήσεις στις 30 Μαρτίου και στις 30 Απριλίου και θα καταλήξουμε. Μπορεί να δοθεί λύση σε αυτά τα θέματα με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος. Αυτά είπαμε.
Αν δεν υπάρξει ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας της συναινετικής, τι είναι σημαντικότερο ο ελληνικός αθλητισμός να απαλλαχθεί από τη βία και φαινόμενα σήψης ή να παίζουν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Εμείς νομίζουμε πως το βασικό και κύριο είναι ο ελληνικός αθλητισμός να αποκατασταθεί σε ένα υψηλό επίπεδο. Και να γίνει και το άλλο, αν το ένα είναι προϋπόθεση του άλλου εμείς θα επιλέξουμε το πρώτο".

Keywords
Τυχαία Θέματα