Κόντε: Θα μιλήσουμε στο γήπεδο

18:07 4/1/2014 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα Il Messaggero κυκλοφόρησε την Παρασκευή με συνέντευξη του Φραντσέσκο Τότι, στην οποία είπε: «Πιστεύω ότι έχουμε καλύτερο ρόστερ από τη Γιουβέντους αλλά αυτοί δουλεύουν περισσότερο καιρό μαζί. Οσο για τη διαιτησία, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά αλλά πάντα η Γιούβε έχει μια μικρή βοήθεια». Στα λόγια του αρχηγού της Ρόμα απάντησε ο Τζιόρτζιο Κιελίνι λέγοντας πως «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Ρόμα θα είναι τόσο καλή και το βράδυ της Κυριακής», για να έρθει το Σάββατο η σειρά του Κόντε.

«Τα όσα είπαν οι Τότι και Ντε Ρόσι τα δέχομαι με γέλιο γιατί όταν κάποιος

μιλάει σαν οπαδός, σαν να βρίσκεται σε κάποιο μπαρ, θα πρέπει να δέχεσαι όσα λέει γελώντας και με πολύ ηρεμία. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα να απαντήσεις με λόγια σε κάποιον που λέει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, όπως λέω πάντα στους παίκτες μου, οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται πάντα στο γήπεδο, γιατί το γήπεδο είναι αυτό που απονέμει πάντα δικαιοσύνη σε όλους και σε όλα. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια, λοιπόν, το γήπεδο έχει απονείμει δικαιοσύνη στην πιο δυνατή ομάδα, με τρόπο μάλιστα ξεκάθαρο και πολλές φορές εντυπωσιακό».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Κόντε είπε ότι «υπάρχουν τα λόγια και υπάρχουν και τα γεγονότα. Μιλάμε για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να νικήσουν. Εμείς έχουμε την τακτική μας, αυτοί τη δική τους. Θα δούμε στο γήπεδο ποια ομάδα είχε την σωστή τακτική και ποια ήθελε πιο πολύ τη νίκη. Από εκεί και πέρα δεν έχει κανένα νόημα να λέμε κάτι απλά και μόνο για να δημιουργήσουμε φασαρία και πολεμική, εκτός κι αν θεωρούμε πιο σημαντικό τη φασαρία και τα λόγια από τον αγωνιστικό χώρο».

Ο προπονητής των Μπιανκονέρι, ακολούθως, αναφέρθηκε στον Ρούντι Γκαρσία, λέγοντας πως «συναντηθήκαμε το καλοκαίρι στη Ρώμη παραμονή του Σούπερ Καπ με την Λάτσιο, μιλήσαμε για 15 λεπτά και είχα δηλώσει από τότε ότι είναι ένας προπονητής που θα τα πάει καλά γιατί είχε ξεκάθαρο στο μυαλό του το τι ακριβώς θέλει να κάνει» και για την Ρόμα είπε ότι «πριν 2,5 χρόνια η Γιουβέντους και η Ρόμα άρχιζαν ένα παρόμοιο πλάνο. Η Γιούβε με εμένα, αυτοί με τον Λουίς Ενρίκε. Σε αυτό το διάστημα κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, δύο Σούπερ Καπ και τώρα είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας οπότε πιστεύω ότι τα πήγαμε πραγματικά πολύ καλά. Η Ρόμα ήταν πιο άτυχη, ενδεχομένως λιγότερη καλή στις μεταγραφές αλλά είναι και η ομάδα που την τελευταία τριετία έχει επενδύσει τα περισσότερα λεφτά από όλους στην Ιταλία. Την πρώτη σεζόν με τον Λουίς Ενρίκε, αν θυμάμαι καλά, άλλαξαν 11 παίκτες. Τη δεύτερη, με τον Ζέμαν, άλλαξαν 9. Τώρα με τον Γκαρσία άλλαξαν άλλους 10-11. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι εύκολο να φτιάξεις την ομάδα όπως τη θες και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας πω ξανά ότι δεν πρέπει να παίρνετε σαν δεδομένο ότι πετυχαίνει η Γιουβέντους. Αν ήταν εύκολο θα το έκαναν και οι άλλοι».

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τους Πίρλο, Τέβες και Μπαρτσάλι ο Κόντε είπε ότι «θα δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση για την 11άδα αλλά θέλω να ξαναπώ ότι έχω στη διάθεση μου ένα εκπληκτικό γκρουπ που είναι πάντα διαθέσιμο για δουλειά», τόνισε ότι «ξέρουμε πώς αισθάνεται αυτή τη στιγμή η Ρόμα γιατί κι εμείς στο πρώτο μας πρωτάθλημα ήμασταν και παραμείναμε αήττητοι ως το τέλος» και όταν ρωτήθηκε αν σε ενδεχόμενο +8 το βράδυ της Κυριακής η Γιουβέντους αγκαλιάζει τον τίτλο, απάντησε: «Αν νικήσουμε την Ρόμα θα πρέπει να είμαστε μετά απολύτως σοβαροί με την Κάλιαρι γιατί αν δεν είμαστε ουσιαστικά θα ακυρώσουμε τη νίκη. Το ματς με την Ρόμα αξίζει τρεις βαθμούς, όπως άξιζε τρεις βαθμούς αυτό με τη Νάπολι, τη Μίλαν ή την Σασουόλο. Σίγουρα το +8, αν τα καταφέρουμε, θα είναι μια καλή και σημαντική διαφορά αλλά μπορεί να είναι και παγίδα αν χαλαρώσουμε μετά. Ημασταν στο -5 από την Ρόμα αλλά με το σερί νικών που έχουμε καταφέραμε να καλύψουμε 10 και πήγαμε στο +5. Ξέρουμε, επομένως, ότι όπως το κάναμε εμείς, έτσι μπορεί να το κάνουν και οι άλλοι. Δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε ποτέ».

Keywords
Τυχαία Θέματα