Κόντε: Όλοι καλοδεχούμενοι στην Εθνική

19:52 24/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός κάλεσε στους «ατζούρι» τους Έντερ της Σαμπντόρια και Φράνκο Βάσκες της Παλέρμο, που έχουν γεννηθεί σε Βραζιλία και Αργεντινή αντίστοιχα.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση συναδέλφων του όπως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, όμως ο Κόντε τόνισε πως δεν είναι ο πρώτος ομοσπονδιακός που χρησιμοποιεί «νατουραλιζέ» ποδοσφαιριστές.

«Δεν είμαι ο πρώτος ούτε ευτυχώς ο τελευταίος που επιλέγει ''νατουραλιζέ'' ποδοσφαιριστές. Έχει γίνει στο παρελθόν, με παίκτες όπως ο Μάουρο Καμορανέζι που μάλιστα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006. Μπορώ να θυμηθώ επίσης τους Κρίστιαν

Λεντέσμα, Γκαμπριέλ Παλέτα, Τιάγκο Μότα, Αμαουρί, Ρόμουλο. Αν δούμε μάλιστα το τελευταίο Μουντιάλ, από τους 736 παίκτες που συμμετείχαν οι 83 ήταν ''νατουραλιζέ''. Αυτοί είναι οι κανόνες και έτσι είναι το ποδόσφαιρο σήμερα. Δεν ανάγκασα κανέναν να παίξει για την Ιταλία, ούτε ήθελα κάποιος να επιλέξει την Εθνική μας επειδή δεν θα έπαιζε με την Εθνική της χώρας που γεννήθηκε. Ήθελα να νιώσουν την επιθυμία να παίξουν με μας και νομίζω ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι στην ομάδα», είπε ο Κόντε.

Keywords
Τυχαία Θέματα