Κόντε: Και οι 8 ήταν ντοπαρισμένοι

10:00 24/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 100 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, Μόρις Γκριν, όπως και οι άλλοι επτά συμμετέχοντες είχαν κάνει χρήση αναβολικών όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Balco", ο Βικτόρ Κόντε. Υπενθυμίζεται πως ο Κόντε, έπειτα από έρευνα των Αρχών, αποδείχτηκε πως παρασκεύαζε και διέθετε σε αθλητές ουσίες απαγορευμένες και μη ανιχνεύσιμες.

Στον τελικό των 100 μέτρων πέρα του Γκριν συμμετείχαν και οι Μπόλντον

(Τρίνινταντ και Τομπάγκο), Τόμπσον (Νήσοι Μπαρμπέιντος), Κάμπελ, Τσέιμπερς (Μεγάλη Βρετανία), Ντράμοντ (Η.Π.Α.) και Κόλινς (Σεντ Κιτς & Νέβις).

Επιπλέον ο Κόντε εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις επιδόσεις τόσο του Γιούσεϊν Μπολτ όσο και τον Τζαμαϊκανών αθλητών λέγοντας: "Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001 αθλητές από την Καραϊβική, όχι από την Τζαμάικα, μου είπαν πως ένας γιατρός από την ομάδα τους προμήθευε τους Τζαμαϊκανούς με τεστοστερόνη, ερυθροποιητίνη και άλλα στεροειδή. Το ξέρω γιατί πήγα και εγώ σε αυτόν και μου έδωσε ερυθροποιητίνη. Ο ίδιος ο πληροφοριοδότης μού είπε πως πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, οι Τζαμαϊκανοί ακολούθησαν το ίδιο πρωτόκολλο που ακολούθησα εγώ στην Balco. Δεν έχω αποδείξεις, αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάξεις τα αποτελέσματα τους. Υποψιάζομαι τον Μπολτ και όλους τους άλλους".

Μάλιστα, ο Κόντε ισχυρίστηκε πως πέντε αθλήτριες στον τελικό των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 ήταν ντοπαρισμένες από δικές του ουσίες. Υπενθυμίζεται πως σε εκείνο τον τελικό συμμετείχε και η Κατερίνα Θάνου που τερμάτισε τέταρτη. Νικήτρια ήταν η Κέλι Γουάιτ η οποία λίγο μετά βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα