Κονέ: Χρωστάω πολλά στην Ελλάδα

09:21 19/3/2013 - Πηγή: AEK365

Σε ηλικία μόλις δυο ετών ο Παναγιώτης Κονέ ήρθε από τα Τίρανα στην Ελλάδα με τους γονείς του με τον νεαρό άσο της Μπολόνια να υποστηρίζει πως χρωστάει τα πάντα στην Ελλάδα την χώρα που, όπως είπε, του έδωσε τα πάντα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ

τόνισε: "Η Ελλάδα μού έδωσε τα πάντα, τόσο σαν άνθρωπο όσο και σαν ποδοσφαιριστή. Χρωστάω πολλά σε αυτή την χώρα που προσέφερε φιλοξενία στον πατέρα μου, έναν βιολόγο, όταν αποφάσισε να έρθει και να ζήσει εδώ".
Ο Κονέ μίλησε και για την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ: "Έχουμε καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε και να πάρουμε την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ. Αμυντικά είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά όχι ακόμη επιθετικά".
Για τον δικό του ρόλο μέσα στο γήπεδο, ο Κονέ δήλωσε: "Νιώθω πως μπορώ να εκφραστώ καλύτερα όταν παίζω σαν μεσοεπιθετικός, αλλά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Δεν είναι πρόβλημα για μένα είτε παίζω στον άξονα είτε παίζω στα άκρα. Θα αγωνιστώ όπου με χρειαστεί ο προπονητής μου".
Για την παρουσία του στην Μπολόνια, ο διεθνής μεσοεπιθετικός τόνισε: "Είναι δύσκολο να κάνεις αισθητή την παρουσία σου στην Serie A. Το πρωτάθλημα αυτό είναι πολύ δύσκολο, έχει πολλή τακτική και πολύ μεγαλύτερη ένταση από το ελληνικό. Για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι αναγκαίο να αλλάξει την νοοτροπία του τελείως για να παίξει εκεί. Δίνω τα πάντα στο γήπεδο και δεν σταματώ να δουλεύω για να βελτιώνομαι και να έχω μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοση μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα