«Κόλαση» στο Κίεβο

09:34 23/1/2014 - Πηγή: AEK365

Δύο μήνες βίαιων διαδηλώσεων και αναταραχής έχουν σημαδέψει το Κίεβο που μετρά ήδη πέντε νεκρούς και τουλάχιστον 300 τραυματίες.
Φωτογραφίες και βίντεο από τις αιματηρές συγκρούσεις κάνουν τον γύρο του κόσμου, συγκλονίζοντας με την ωμότητα και την βιαιότητα τους, ανάμεσά τους και ένα που τραβήχθηκε προχθές και στο οποίο απεικονίζονται διαδηλωτές να επιτίθενται σε αστυνομικούς με δεκάδες βόμβες μολότοφ και τούβλα.
Διαδηλωτές

συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία Μαϊντάν προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη απόπειρα διάλυσης του καταυλισμού τους από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έδωσαν διορία 24 ωρών στον πρόεδρο για να κάνει βήματα προς την επίλυση της κρίσης.
Σε αντίθετη περίπτωση -προειδοποιούν- ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οργή των διαδηλωτών.
Ο Γιάτσενγιουκ ανέφερε στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στην πλατεία Ανεξαρτησίας: «Θα προχωρήσουμε μαζί. Και αν υπάρξει σφαίρα στο μέτωπο, τότε θα είναι μια σφαίρα στο μέτωπο, αλλά θα έρθει με τρόπο ειλικρινή, δίκαιο και γενναίο».
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες, υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι διαδηλωτές στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.
Πολιτικοί παρατηρητές στο Κίεβο κάνουν λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία» από ανεξέλεγκτους ελεύθερους σκοπευτές, αλλά η κυβέρνηση αποποιείται την ευθύνη.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός Νικολάι Αζάροφ κάνει λόγο για «τρομοκράτες» που είχαν κυκλώσει το πλήθος των διαδηλωτών, ενώ χαρακτηρίζει τους πρωτεργάτες των βίαιων επεισοδίων «εγκληματίες» που «πρέπει να λογοδοτήσουν, όπως θα γινόταν σε οποιοδήποτε άλλο κράτος».
Η κυβέρνηση στέλνει απειλητικά sms στους διαδηλωτές
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες οι ακτιβιστές έλαβαν και πάλι χθες το απόγευμα μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία τους καλούσαν να σταματήσουν τις διαδηλώσεις.
«Αγαπητέ συνδρομητή, έχετε καταγραφεί σαν συμμετέχων σε μια μαζική αναταραχή».
Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν κοντά στις περιοχές όπου έγιναν οι διαδηλώσεις.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι το γεγονός πως οι αρχές στέλνουν μηνύματα απευθείας στα κινητά τους τηλεφώνα δείχνει ότι χρησιμοποιούν ένα «οργουελικό» σχέδιο για να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση...

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα