«Κόκκινος» συναγερμός σε 14 περιοχές

21:54 15/8/2013 - Πηγή: AEK365

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην κεντρική και βορειανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ,, στο «κόκκινο» (κατηγορία κινδύνου 4) βρίσκονται οι εξής περιοχές: Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Χαλκιδική, Έβρος, Ξάνθη,

Ροδόπη, Καβάλα και τα νησιά Σκύρος, Λέσβος, Θάσος και Σαμοθράκη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενα επεισόδια πυρκαγιών.

Ζέστη και πολλά μποφόρ

Ισχυροί άνεμοι -που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ- και θερμοκρασία έως και 35 βαθμούς είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα