Κομπανί: Είμαστε ασυγχώρητοι

15:23 9/2/2013 - Πηγή: AEK365

Παίρνοντας καφέ για όλους τους δημοσιογράφους που θα βρισκόταν γύρω του, ο Βινσέν Κομπανί έκατσε στην καρέκλα της... εξομολόγησης και μίλησε για τη ζωή του, τη Μάντσεστερ Σίτι και γενικά για θέματα που θα ήθελε ο κόσμος να ακούσει από τον «Διοικητή», όπως είναι το παρατσούκλι του.

Δείχνοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο, από αυτό του σκληρού που δείχνει εντός των τεσσάρων γραμμών του «Etihad» και των άλλων γηπέδων, χαμογελώντας, απάντησε σε κάθε ερώτηση που του τέθηκε «χωρίς φόβο και πάθος».

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να είσαι πρώτος» ανέφερε αρχικά ο Κομπανί

και συνέχισε: «Σε οποιαδήποτε άλλη βαθμολογική θέση και να βρεθείς, θα θεωρείσαι μια ομάδα που απέτυχε».

Επίσης, ερωτηθείς για τη βαθμολογική κατάσταση της Σίτι στο φετινό πρωτάθλημα, ανέφερε: «Νομίζω ότι είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι είχαμε εκπληκτικά αποτελέσματα, όπως όταν κερδίσαμε τη Γιουνάιτεντ με 6-1 και την Τότεναμ με 5-1. Φέτος δεν έχουμε τόσο εξαιρετικές εμφανίσεις αλλά στο συνολικό κομμάτι είμαστε καλύτεροι».

«Δεν έχουμε δείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι. Πρέπει να το δεχτούμε αυτό» πρόσθεσε και συνέχισε: «Έχουμε όμως 13 παιχνίδια ακόμη και κάθε ένα από αυτά αποτελεί μέρος που μπορεί να αλλάξει άρδην τα πράγματα».

Επιπροσθέτως, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον σκληρό τρόπο παιχνιδιού που έχει υιοθετήσει και για τα σκληρά τάκλιν που κάνει ανά διαστήματα. «Είναι ένα περίπλοκο θέμα. Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι ένα φυσικό άθλημα στην Αγγλία, και γι' αυτό το παρακολουθεί ο κόσμος. Δεν θα έπρεπε να το χάσουμε αυτό. Ας ρωτήσουμε κόσμο σε όλο τον κόσμο γιατί βλέπουν αγγλικό ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια, ας αποφασίσουμε που θα τραβήξουμε την κόκκινη γραμμή για το πόσο φυσικό θέλουμε να είναι το παιχνίδι μας. Προσωπικά είμαι λάτρης της φυσικής ομορφιάς του αθλήματος και αυτήν υποστηρίζω».

Ο Φαν Πέρσι και οι ...άλλοι

Εν συνεχεία, ο κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στο μεγάλο αστέρι της μισητής αντιπάλου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν είναι άλλος από τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, τουλάχιστον τη φετινή σεζόν.

«Της έκατσε το λαχείο της Γιουνάιτεντ με τον Φαν Πέρσι. Αλλά δεν μπορείς να κάτσεις και να σκέφτεσαι τι θα είχε γίνει αν δεν τον είχε αποκτήσει. Με το ίδιο σκεπτικό, αν είχαμε κι εμείς τον Μέσι...» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κομπανί.

Ωστόσο, αυτό που τον εκνευρίζει περισσότερο είναι οι βουτιές και το «θέατρο». «Αυτό που πραγματικά με κάνει έξω φρενών, είναι οι βουτιές και το κλέψιμο. Το να βουτάει ένας παίκτης, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Βλέπεις παιχνίδια σε όλο τον κόσμο, στα οποία ποδοσφαιριστές καταστρέφουν παιχνίδια ζητώντας κίτρινες κάρτες, κυλιούνται στο έδαφος μετά από ένα μαρκάρισμα και προσπαθούν να επηρεάσουν τη γνώμη του διαιτητή».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος άφησε τη Σίτι για τη Μίλαν. «Θα μου λείψει. Και σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής. Αλλά έχω να πω πως έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και δεν είναι ντροπή αν δεν είσαι σε κάθε παιχνίδι στην αρχική ενδεκάδα. Χαίρομαι για την προσφορά του προς τον σύλλογο. Θυμηθείτε απλώς την πάσα του προς τον Αγκουέρο για το γκολ που μας χάρισε τον τίτλο».

Κλείνοντας, δήλωσε: «Απλώς πρέπει να κερδίσουμε τον τίτλο ξανά και ξανά και ξανά. Αν δεν το κάνουμε, δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα