Κλίντον: Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

14:52 22/7/2012 - Πηγή: AEK365

Περίπου 45 λεπτά κράτησε η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.
Ο Κλίντον τόνισε πως πιστεύει στο μέλλον της Ελλάδος, μια χώρα την οποία θεωρεί πλούσια, με πλούσιους πόρους, όπως είπε, και συνεχάρη την κυβέρνηση συνασπισμού καθώς, όπως τόνισε, σε όλον τον κόσμο όταν υπάρχουν προβλήματα, οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεργαστούν. Υπογράμμισε επίσης πως

"δεν θεωρούμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, όμως πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και να σας βοηθήσουμε" και εξήρε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται καθώς, όπως τόνισε, η Ελλάδα αυτή την στιγμή ζει μια κρίση άνευ προηγουμένου, ευρισκόμενη ήδη στον πέμπτο χρόνο ύφεσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε επίσης ότι στόχος του είναι η ενίσχυση της ανάκαμψης με τη στήριξη του ελληνικού λαού τονίζοντας πως για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα στο λαό. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Κλίντον φίλο της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός ταμείου που θα προωθεί αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα μας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και εκπρόσωποι ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα