Κλειδώνει την πρωτιά η Μπάγερν

20:53 27/11/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- 4ος ΟΜΙΛΟΣ- 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ: 1-3
Γήπεδο: Κίμκι Αρίνα

Δε χαρίζει ούτε του αγίου της νερό η Μπάγερν και καλά κάνει... οι Βαυαροί επικράτησαν εύκολα με 3-1 της ΤΣΣΚΑ και περίπτωση απωλειών της Σίτι απόψε, κλειδώνουν την πρωτιά. Αν από την άλλοι οι «πολίτες» νικήσουν την Πλζεν θα θέλουν νίκη με 3 γκολ διαφορά (ή με 4-2, 5-3 κτλ) την

τελευταία αγωνιστική στο Μόναχο... Απίθανα πράγματα. Τις 10 σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασαν οι Βαυαροί κάτι που αποτελεί ρεκόρ (πέρασαν την Μπαρτσελόνα).

Το ματς ξεκίνησε κάτω από πολικό ψύχος και ελαφριά χιονόπτωση, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά η ΤΣΣΚΑ να είναι καλύτερη. Στο 6' ο Ναμπάμπκιν έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά ο Ντάντε έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια το σουτ του Τόσιτς κόντραρε ξανά στον αμυντικό της Μπάγερν κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 10' μετά από νέο κόρνερ του Χόντα, ο Βέρνμπλουμ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Νόιερ μάζεψε εύκολα. Ωστόσο στο 17ο λεπτό, η Μπάγερν στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μίλερ έκανε το γύρισμα από αριστερά στο πέναλτι και ο Ρόμπεν με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. Στο 27ο λεπτό μετά από λάθος στο κέντρο, ο Μούσα μπήκε από τα δεξιά κι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκουαρντιόλα αναγκάστηκε να βγάλει τον Λαμ και να ρίξει στο ματς τον Τιάγκο, καθώς ο Γερμανός φάνηκε να υπέστη τράβηγμα. Στο 36ο λεπτό ο Ρόμπεν εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ, αλλά ο Ντάντε δεν βρήκα καλά την μπάλα από κοντά, ενώ στο 40' ο Γκέτσε σήκωσε την μπάλα στην περιοχή αλλά ο Μίλερ δεν βρήκε για λίγο με το κεφάλι. Η ΤΣΣΚΑ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, καθώς στο 45+1' ο Μούσα μπήκε στην περιοχή, αλλά πιεζόμενος από τον Μαρτίνεθ έκανε αδύναμο πλασέ και ο Νόιερ μάζεψε.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΤΣΣΚΑ έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-1, καθώς ο Ακινφέεφ έκανε το βολέ, ο Χόντα βγήκε μόνος του απέναντι στον Νόιερ αλλά καθυστέρησε και ο Γερμανός γκολκίπερ έπεσε στα πόδια του και μάζεψε την μπάλα, ενώ στο 50' ο Ναμπάμπκιν έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Χόντα προ κενής εστίας κατάφερε να βαρέσει την μπάλα άσχημα και να δώσει το δικαίωμα στον Νόιερ να γυρίσει και να προλάβει να μαζέψει. Στο 52' ο Τιάγκο έβγαλε όμορφη κάθετη αλλά ο Αλάμπα δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μούσα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Χόντα κατέβασε με το στήθος κι έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο Νόιερ έπεσε ξανά και μάζεψε. Τελικά στο 56' η Μπάγερν διπλασίασε τα τέρματά της, καθώς ο Γκέτσε πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ έκανε το 2-0. Στο 58ο λεπτό ο Σενίκοφ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μούσα δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή αλλά στο 60' η ΤΣΣΚΑ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντάντε και ο Χόντα από τα 11 μέτρα μείωσε σε 2-1. Η Μπάγερν όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 63 ο Τιάγκο έβγαλε όμορφη κάθετη για τον Μίλερ, ο οποίος πρόλαβε και πλάσαρε αλλά αστόχησε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ρόμπεν έβγαλε δεξιά στον Γκέτσε που έκανε το διαγώνιο με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Ακινφέεφ και στη συνέχεια της φάσης ο Σενίκοφ έκανε πέναλτι στον Ρόμπεν. Έτσι ο Μίλερ από τα 11 μέτρα έγραψε το 3-1 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της Μπάγερν.

Στο 74' ο Νόιερ είπε όχι στο συρτό σουτ του Ναμπάμπκιν, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Χόντα έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά κι έσπασε στο πέναλτι την μπάλα, ο Τόσιτς έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Νόιερ. Στο 87ο λεπτό ο Ρόμπεν έκανε όμορφη ενέργεια αλλά ο Ακινφέεφ τον σταμάτησε, ενώ στο 90+1' ο Νόιερ είπε όχι σε εκτέλεση φάουλ του Ελμ.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Ναμπάμπκιν, Α.Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ, Στ. Ζούμπερ (68' Ελμ), Τόσιτς, Χόντα, Μιλάνοφ (90' Βιτίνιο), Μούσα (80' Μπαζέλιουκ).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ (28' Τιάγκο Αλκάνταρα), Χ. Μαρτίνεθ, Γκέτσε (88' Γκριν), Μίλερ, Ρόμπεν, Κρόος.

Keywords
Τυχαία Θέματα