Κινηματογραφική απόδραση 13 κρατουμένων στο Μπουένος Άιρες

19:22 21/8/2013 - Πηγή: AEK365

Όχι ένας, όχι δυο, αλλά δεκατρεις κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακές υψίστης ασφαλείας κοντά στο Μπουένος Άιρες, δίνοντας υλικό στους... σεναριογράφους των χολιγουντιανών ταινιών!

Οι κρατούμενοι κατάφεραν να σκάψουν μια σήραγγα μεγέθους 40 επί 22 εκατοστών κάτω από τα κελιά τους, απ' όπου και τελικά βγήκαν.

«Υποψιαζόμαστε ότι υπήρξε εσωτερική βοήθεια από το προσωπικό των φυλακών, αλλά και εξωτερική υποστήριξη για τη διαφυγή τους», είπε ο Βίκτορ Χόρτελ , διευθυντής των φυλακών, σε συνέντευξη Τύπου. «Έχω αναλάβει την ευθύνη που μου αναλογεί. Για το λόγο αυτό

υποβάλλω την αμετάκλητη παραίτησή μου», κατέληξε.

Η απόδραση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Βγαίνοντας από το τούνελ, οι κρατούμενοι «έτρεξαν 30 μέτρα έως τον πρώτο φράχτη, στη συνέχεια άλλα 40 μέτρα για να περάσουν από τρεις κάμερες και κάθε φορά έπρεπε να σταματούν για να κόβουν τους φράχτες», είπε στα τοπικά ΜΜΕ ο Χορτέλ, σημειώνοντας πως μια πράξη σαν αυτή «απαιτεί τουλάχιστον δύο ημέρες και εργαλεία που δεν είναι διαθέσιμα σε κρατουμένους».

Τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι δεν βρέθηκαν στη φυλακή. Την Τρίτη το βράδυ, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αργεντινής Τζούλιο Άλακ αρνήθηκε ότι μετά την απόδραση έγινε ανταρσία στη φυλακή, κατά τη διάρκεια της οποίας κρατούμενοι έπιασαν έναν όμηρο.

«Δεν υπήρχε ανταρσία. Υπήρξε απόδραση, και στη συνέχεια, υπήρξε ένα επεισόδιο, όπου ένας κρατούμενος ήθελε να επιτεθεί σε ένα φύλακα και τραυματίστηκε ελαφρά», είπε.

«Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», έσπευσε τέλος να διαβεβαιώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα