Κινδυνεύουν με τιμωρία από την UEFA, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί!

16:46 15/4/2014 - Πηγή: AEK365

Η Σίτι και η Παρί είναι μέσα στους 20 συλλόγους που είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθούν από την UEFA, εκτός αν πάνε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποδείξεις ότι τηρούν τους κανόνες του Financial Fair Play.

Το Financial Control Body της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει σήμερα και αύριο (15&16/04) για να καθορίσουν τις πρώτες ομάδες που θα τιμωρηθούν, στις οποίες αναμένεται να είναι η Σίτι και η

Παρί.

Καμία από τις δυο ομάδες δεν πρόκειται να αποβληθεί από το Champions League, αλλά θα τους επιβληθεί βαρύ πρόστιμο και απαγόρευση μεταγραφών.

Το πρόβλημα της Σίτι είναι οι απώλειες του συλλόγου που φτάνουν τα 149 εκατομμύρια λίρες, μετά από μεγάλες μεταγραφές που έκαναν οι «πολίτες».

Η 10ετής συμφωνία χορηγίας αξίας 350 εκατομμυρίων λιρών που έχει η Σίτι με την αεροπορική εταιρία «Etihad» εξισορρόπησε τα πράγματα, αλλά αυτό δεν ικανοποιεί την UEFA.

Βάσει του FFP, δεν πρέπει οι σύλλογοι να έχουν σχέση με τις εταιρίες των ιδιοκτητών. Η αεροπορική εταιρία είναι από το Άμπου Ντάμπι, της πόλης του Σεΐχη Μανσούρ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Σίτι!

Όσον αφορά την Παρί, ερωτηματικά υπάρχουν στο deal μεταξύ της ομάδας και του γραφείου τουρισμού του Κατάρ, από το οποίο ο σύλλογος λαμβάνει 167 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα