Κερδίζουν πόντους ο ρόμβος και ο… Κατίδης

16:45 7/3/2013 - Πηγή: AEK365

Τις τελευταίες μέρες ο Έβαλντ Λίνεν δεν έχει κάνει κάποια «καθαρή» δοκιμή ενδεκάδας, ώστε να δείξει στο χορτάρι τα πλάνα του για το ντέρμπι της Κυριακής. Από την αρχή της εβδομάδας ο Γερμανός τεχνικός έχει συνεχείς συζητήσεις με τους συνεργάτες του, μελετώντας τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και σχεδιάζοντας το καλύτερο δυνατό σχήμα που θα κατεβάσει την ΑΕΚ, ώστε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του αγώνα. Καταρχάς βάσει των όσων έλεγε τις τελευταίες

μέρες στους συνεργάτες του ο Λίνεν, όλα δείχνουν πως έχει αποφασίσει να επαναφέρει τον ρόμβο στη μεσαία γραμμή και να εγκαταλείψει την ευθεία, που φαίνεται πως δεν ταιριάζει στην «Ένωση». Ο Γερμανός τεχνικός προσανατολίζεται να ξεκινήσει με τρεις κεντρικούς μέσους, με τον Φέτση να παίζει στη θέση του Μητρόπουλου και μπροστά του οι Ρίκκα και Κορδέρο. Από τη στιγμή που ο Γκερέιρο θα βρίσκεται στην αποστολή είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είναι και στο αρχικό σχήμα, παίζοντας μπροστά από τους τρεις, σε ελεύθερο ρόλο, ως συνήθως. Από εκεί και πέρα, ο τραυματισμός του Αντώνη Πετρόπουλου και το γεγονός πως πηγαίνει στο ντέρμπι χωρίς να είναι 100% έτοιμος, έχει κάνει τον Λίνεν να σκέφτεται να τον αφήσει στον πάγκο, ξεκινώντας το ματς με τους Κατίδη και Φούντα στην επίθεση.

Το σκεπτικό του Λίνεν για αυτή την κίνηση έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός πως θεωρεί ότι ο Πετρόπουλος δύσκολα θα είναι σε θέση να βγάλει και τα ενενήντα λεπτά και ως εκ τούτου προτιμά να τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή, στο δεύτερο ημίχρονο, «παίρνοντας» από αυτόν 20-30 καλά λεπτά. Συν τοις άλλοις, μελετώντας την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, ο προπονητής της ΑΕΚ πιστεύει πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι η «Ένωση» θα πρέπει να «χτυπήσει» χαμηλά και στην ταχύτητα και όχι στον αέρα, μιας και εκεί είναι πιο ευάλωτοι οι «ερυθρόλευκοι». Αύριο αναμένεται να γίνει η πρώτη «πρόβα» ενδεκάδας για το ντέρμπι όπου και θα μπορούν να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το τι έχει στο μυαλό του ο Γερμανός. Πάντως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το σχήμα 4-4-2 με ρόμβο και τους Φούντα, Κατίδη στην επίθεση, δείχνει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα