Κέρδισε πόντους για ντραφτ ο Θανάσης

10:13 17/5/2014 - Πηγή: AEK365

Σημαντικά αύξησε τις πιθανότητές του να επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο 21χρονος φόργουορντ, αδερφός του Γιάννη, συμμετείχε στο Draft Combine, μια διαδικασία αξιολόγησης που κάνουν οι επίδοξοι ΝΒΑερς συμμετέχοντας σε τεστ που περιλαμβάνουν από τα αθλητικά τους προσόντα μέχρι τις τεχνικές τους αρετές.

Οι επιδόσεις του αδερφού του Γιάννη, που αγωνίζεται στους Μπακς, ήταν πολύ καλές και δημοσιεύματα στις ΗΠΑ

αναφέρουν πως είναι πιθανό να επιλεγεί στο δεύτερο γύρο του ντραφτ (θέσεις από 31 μέχρι 60). Είχε 29/50 στα στατικά σουτ που επιχείρησε από δέκα διαφορετικές θέσεις του γηπέδου, ενώ στα σουτ από ντρίμπλα είχε 12/18 από τα 4-5 μέτρα και 12/30 από τη γραμμή του κολεγιακού τρίποντου (6,32μ.). Στις ασκήσεις ταχύτητας ήταν πέμπτος στο σπριντ στα 3/4 του γηπέδου, 26ος στις αλλαγές κατεύθυνσης και 30ός στις ασκήσεις ευκινησίας, ενώ το επιτόπιο άλμα του με φόρα ήταν το έβδομο καλύτερο και άνευ φόρας το 14ο.

Η διαδικασία περιλάμβανε ακόμη συνεντεύξεις. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για το δύσκολο δρόμο που επέλεξε για να παίξει στο ΝΒΑ λέγοντας πως είναι όνειρό του κάποια μέρα να είναι στην ίδια ομάδα με τον 19χρονο αδερφό του. «Για τον αδερφό μου είχαν έρθει άνθρωποι από το ΝΒΑ για να τον δουν να παίζει λόγω των σωματικών του προσόντων. Εγώ πρέπει να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω. Γι' αυτό ήρθα εδώ, για να με δουν καλύτερα. Η παρουσία μου στο NBDL με βοήθησε, γιατί αγωνίστηκα με παίκτες επαγγελματίες, κάποιους που ήδη έχουν επιλεγεί στο ντραφτ ή έχουν παίξει και στο ΝΒΑ», τόνισε.

«Έχουμε δύο κανόνες από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ. Ο πρώτος είναι πως όπου κι αν πάμε, θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τους χειρότερους παίκτες. Αν ο ένας πρέπει να δουλεύει διπλά, εμείς πρέπει να δουλεύουμε τετραπλά. Ο δεύτερος κανόνας είναι πως μπορούμε να ζήσουμε χωρίς λεφτά, αλλά όχι χωρίς μπάσκετ», πρόσθεσε.

Όσο για το τι περιμένει από το ντραφτ του Ιουνίου, είπε: «Δεν έχω προσδοκίες, απλώς θέλω να έχω ευκαιρίες», ενώ μίλησε και για την αγάπη του για την οικογένειά του. «Εγώ το κάνω για την οικογένειά μου. Κάποιες φορές συγκινούμαι γιατί δεν τους βλέπω συχνά. Γι' αυτούς δουλεύω σκληρά κάθε μέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα