Κατσίκης: Μπορούμε να κοντράρουμε στα ίσια τον ΠΑΟΚ

13:16 20/4/2015 - Πηγή: AEK365

Παρ' ότι είχε χάσει το πλεονέκτημα έδρας, απέναντι στον ΔΙΚΕΑ, η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έχει δείξει πως «φτιάχνεται» στα δύσκολα και κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Εκεί όπου έχει έναν ακόμα πιο δύσκολο αντίπαλο. Τον ΠΑΟΚ. Για την πρόκριση, την κλήση του στην Εθνική αλλά και τα ημιτελικά του θεσμού, μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» ο Δημήτρης Κατσίκης, ένας εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης

πρόκρισης:

«Ήταν μια πρόκριση που την θέλαμε πολύ και αυτό φάνηκε. Δεν το βάλαμε κάτω παρά το γεγονός πως ο ΔΙΚΕΑΣ μας αιφνιδίασε στο πρώτο παιχνίδι. Έχουμε μάθει να παλεύουμε υπό όλες τις συνθήκες και αυτό κάναμε και αυτή την φορά. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι δείξαμε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη και πετύχαμε την ανατροπή», ανέφερε αρχικά ο παίκτης της ΑΕΚ και συνέχισε λέγοντας: "Είναι λογικό να μας επηρέασε εν μέρει η απώλεια του Κυπέλλου και κυρίως ο τρόπος με τον οποίον έγινε. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να συγκεντρωθούμε και πάλι και να βρούμε κίνητρο και το καταφέραμε. Ο ΔΙΚΕΑΣ είναι μια δυνατή ομάδα αλλά εμείς δώσαμε το καλύτερο μας εαυτό για την πρόκριση και τα καταφέραμε".

Πλέον η ΑΕΚ έχει μπροστά της τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, με τον Κατσίκη να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν τα βλέπουμε σαν ρεβανς για το χαμένο Κύπελλο. Παρόλα αυτά από την παρουσία μας στον τελικό φάνηκε ότι μπορούμε να κοντράρουμε στα ίσια τον ΠΑΟΚ. Θα είναι σίγουρα διαφορετικά παιχνίδια αλλά εμείς βλέπουμε το κάθε ένα σαν τελικό. Θέλουμε πολύ να προκριθούμε στους τελικούς, εκεί όπου όλα πλέον μπορούν να γίνουν. Πιστεύουμε σε μας, πιστεύουμε στην ομάδα και εδώ που έχουμε φτάσει είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Οι στόχοι δεν σταματούν ποτέ. Όταν είσαι ΑΕΚ πάντα κυνηγάς την κορυφή. Αυτό θα κάνουμε και εμείς και αυτό φάνηκε και από την πορεία μας στο Κύπελλο».

Η φετινή πορεία του με την φανέλα της ΑΕΚ είχε ως αποτέλεσμα ο Δημήτρης Κατσίκης να κληθεί και στην Εθνική ομάδα. Ο παίκτης της ΑΕΚ βρίσκεται και στην αποστολή που θα συγκεντρωθεί αύριο ενόψει της προετοιμασίας και των φιλικών αναμετρήσεων με το Ισραήλ και σχολίασε για αυτή την διάκριση: «Για κάθε αθλητή είναι τιμή να αγωνίζεται με την Εθνική Ομάδα. Η κλήση μου αποτελεί και μια επιβράβευση των προσπαθειών και της δουλειάς μου. Σίγουρα η ΑΕΚ και η φετινή μου παρουσία ήταν αυτά που μου άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής και εύχομαι να αγωνίζομαι για πολλά χρόνια».

Η χρονιά φτάνει στο τέλος για την ομάδα χάντμπολ ωστόσο ήδη πολλούς απασχολεί η επόμενη χρονιά και αν θα μπορέσει το τμήμα να συνεχίσει την ανταγωνιστική του πορεία. Τη φετινή σεζόν οι αθλητές έχουν κάνει τεράστια υπομονή, βάζοντας πάνω από όλα την ομάδα και στη συνέχεια το προσωπικό τους συμφέρον. Ο Κατσίκης αναφέρθηκε στο μέλλον του στην ΑΕΚ και ευχήθηκε όλα να πάνε καλά για το τμήμα έτσι ώστε να μπορέσει να αγωνίζεται για τα επόμενα χρόνια με την φανέλα της Ένωσης: «Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για όλους μας. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνουμε ενωμένοι και αυτό είναι που μας έχει φέρει μέχρι εδώ. Εύχομαι το τμήμα αυτό που έχει φέρει τόσες χαρές στον κόσμο να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα ήθελα να βρίσκομαι και εγώ εδώ να στηρίζω αυτή την προσπάθεια».

Παράλληλα ο παίκτης ο Κατσίκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος μας έχει στηρίξει πολύ φέτος. Η παρουσία του μας δίνει πολύ δύναμη και ειδικά η αγάπη που λαμβάνουμε μέσα και έξω από το γήπεδο. Έχω ζήσει πολύ συγκινητικές εκδηλώσεις τη φετινή χρονιά από ανθρώπους που δείχνουν την ανιδιοτελή τους αγάπη στο τμήμα. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας, ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Δυστυχώς λόγω των όσων έγιναν στον τελικό θα τους στερηθούμε από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ αλλά ελπίζουμε πως η φετινή χρονιά θα έχει και συνέχεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα