Καθάρισε την Κύπρο ο Μάντζουκιτς

23:22 4/9/2014 - Πηγή: AEK365

Την ήττα με 2-0 (17', 58' Μάντζουκιτς) γνώρισε η Κύπρος, η οποία αντιμετώπισε την πολύ ποιοτικότερη Κροατία, που κυριάρχησε καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και είχε και τον Μάντζουκιτς σε μεγάλη βραδιά.

Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Κροατία, η οποία έψαχνε το γκολ από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχε ήδη φτιάξει πέντε φάσεις, με τον Γιωργαλλίδη να πραγματοποιεί και μια σωτήρια επέμβαση.

Τελικά

το γκολ για την Κροατία ήρθε από τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή στο γήπεδο, Μαντζούκιτς στο 17', ο οποίος δέχτηκε την μπαλιά του Κραμάριτσα από τα δεξιά και δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ με πλασέ.

Η αντίδραση της Κύπρο δεν ήρθε σε κανένα σημείο μετά το γκολ που δέχτηκε και έτσι οι Κροάτες συνέχιζαν να πιέζουν, ψάχνοντας και ένα δεύτερο γκολ, κάτι που όμως δεν έγινε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει από το 17ο λεπτό.

Οι Κροάτες μπήκαν το ίδιο δυναμικά και ορεξάτα και στο δεύτερο μέρος. Η Κύπρος δυσκολευόταν αρκετά να αναπτυχθεί και να φτιάξει κάποια φάση μπροστά από την εστία του Κροάτη τερματοφύλακα, ενώ από την άλλη η ομάδα του Κόβατς σε κάθε της επίθεση γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη. Στο 58' ο Μάντζουκιτς βρέθηκε σε θέση βολής και από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. Ο Κίσσας απέκρουσε αρχικά το σουτ του Κράμαριτς, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και για το πλασέ του επιθετικού της Ατλέικο.

Όπως ήταν λογικό ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά μέχρι έπεσε λόγω των πολλών αλλαγών και των δοκιμών που έκαναν οι προπονητές στο παιχνίδι.

Η Κύπρος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 85' αλλά ο τερματοφύλακας των Κροάτων είπε όχι με σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Χριστοφή. Έτσι, παρέμεινε το 2-0 μέχρι και το τελικό σφύριγμα όπως είχε διαμορφωθεί από το 58'.

Keywords
Τυχαία Θέματα