Βραδιά ΑΕΚ στην Κύπρο

20:15 22/12/2012 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ 15η αγωνιστική

Δόξα-ΑΠΟΕΛ 0-3
Γήπεδο: "Αμμόχωστος"
(26', 29' Μαντούκα, 72' Αδόρνο)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκουστάβο Μαντούκα, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο "Αμμόχωστος" την Δόξα με 3-0 και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την πρωτοπόρο

Ανόρθωση. Στο 26ο λεπτό ο πρώην μέσος της ΑΕΚ με κοντινό σουτ έβαλε μπροστά τον ΑΠΟΕΛ και τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Μαντούκα με πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Ατόρνο έκανε το 2-0 για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Αδόρνο από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 72ο λεπτό και με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Πλέον ο ΑΠΟΕΛ ευελπιστεί σε "γκέλα" της πρωτοπόρου Ανόρθωσης που αγωνίζεται αύριο με την Ένωση Παραλιμνίου. Από την άλλη μεριά, στην Δόξα στοίχισαν οι απουσίες των Φερνάντες, Λεάντρο και Λεονάρντο.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Νέγκρι, Μάρκες, Σουάρες, Κονσεϊσάο, Περέιρα, Τροτέιρο, Καστανιέιρα, Σιόντης, Φοφανά (83' Φοφανά), Σατσέτι (46' Ν' Ντάο), Τόι (75' Γουέιρ).
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Σέρζιο, Αντωνιάδης, Μοράις, Αλεξάνδρου, Μαντούκα (46' Χαραλαμπίδης), Τζιόλης, Πίντο, Αλωνεύτης, Μπενασούρ (76' Σόουζα), Αδόρνο (81' Κλουκόφσκι).

Ομόνοια-Εθνικός 2-1
Γήπεδο: "ΓΣΠ"
(19' Αλαμπί, 44' Σκέμπρι/ 76' Οσενί)

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ομόνοια αλλά τελικά έφτασε στην νίκη επί του Εθνικού με 2-1 φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες νίκες και αποχαιρετά το 2012 από την 5η θέση. Στο 19ο λεπτό ο Αλαμπί εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Μαρκάσα και έκανε το 1-0 ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι διπλασίασε τα τέρματα της όταν ο Σκέμπρι με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη η Ομόνοια εμφανίστηκε νωχελική με τον Εθνικό Άχνας να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο 76ο λεπτό με κεφαλιά του Οσενί έπειτα από κόρνερ του Μπεμπά.

Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): Λεβίτα, Κυριάκου, Μαρκάσα, Αλαμπί, Ντάνιελσον, Σοάρες, Λεάντρο, Νούνο Ασίς (90' Χαραλαμπους), Σκέμπρι (77' Ζοάο Άλβες), Χριστοφή, Αντρέ Άλβες (73' Φρέντι).
Εθνικός (Στιβ Κωνσταντινίδης): Μάλαρτζ, Μαχράντζε, Ηλία, Ρισπ, Οσενί, Αουρέλιο (46' Μασίνουα), Περικλέους (62' Μπεμπά), Χριστοφή, Βαττής, Πογιατζής (87' Κενμόκνε), Παϊσάο.

Απόλλων-ΑΕΚ Λάρνακας 1-2
Γήπεδο: "Τσίρειο"
(22' Παπουλής/ 19' Δημητρίου, 86' Καταλά)

Στην 3η θέση παρέμεινε η ΑΕΚ Λάρνακας μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλων με 2-1. Μόλις στο 3ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν η κεφαλιά του Γκαρσία βρήκε το δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ η οποία στο 19ο λεπτό αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική όταν ο Δημητρίου αμαρκάριστος πήρε την μπάλα από τον Μάτσι και με πλασέ έκανε το 1-0.
Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις τρία λεπτά καθώς στο 22ο λεπτό ο Παπουλής με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ισοφάρισε για τον Απόλλωνα με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αποβολή για κάθε ομάδα καθώς αρχικά στο 47ο λεπτό ο Μαραγκός της ΑΕΚ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κωνσταντίνου άφησε τον Απόλλων με δέκα παίκτες καθώς αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα.
Τελικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε στο δεύτερο γκολ όταν στο 88ο λεπτό ο Καταλά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Απόλλων (Νίκκι Παπαβασιλείου): Βάλε, Χαραλάμπους, Μερκής, Παουλίνιο, Μιγκουελίτο (32' Βασιλείου), Χαμτανί, Παρλόφ (69' Σέρα), Παπουλής, Κωνσταντίνου, Σουάνης (65' Σταύρου), Γκαρσία.
ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Χαϊμοφ, Δημητρίου, Ντε Κλερ, Μουρίγιο (46' Σεράν), Καταλά, Φαν Ντάικ, Μαραγκός, Πάλιτς, Ντα Σίλβα, Παύλου (65' Πιντάδο), Μάτσι.

Αλκή-ΑΕΛ 2-3
Γήπεδο: "ΓΣΖ"
(40' Άσπας, 50' Οχένε/ 2' Εντμάρ, 19' Πάολο Σέρτζιο, 88' Βοού)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βοού, η ΑΕΛ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Αλκής με 3-2 και παρέμεινε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας μετά από 15 αγωνιστικές. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Εντμάρ έκανε το 1-0 έπειτα από ασίστ του Βοού. Στο 19ο λεπτό ο Βοού ήταν και πάλι ο δημιουργός για το 2-0 της ΑΕΛ το οποίο πέτυχε ο Πάολο Σέρτζιο με ωραίο πλασέ. Η Αλκή κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι πριν την λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 40ο λεπτό ο Άσπας μείωσε σε 2-1. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με ωραίο σουτ του Οχένε αλλά αυτή ήταν η βραδιά του Βοού ο οποίος μετά από δυο ασίστ έβαλε το νικητήριο γκολ για την ΑΕΛ όταν στο 88ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε λάθος στην αντίπαλη άμυνα και διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Αλκή (Νεόφυτος Λάρκου): Γιωργαλλίδης, Σάνταμαρια, Μπάρτζε, Καπιλότο, Σίτνει, Κασέκε, Άσπας (86' Χιντάλγκο), Φυλακτού (50' Γκλιγκόροφ), Καφού, Οχενέ, Ραχμάν (75' Λίλης).
ΑΕΛ (Ζόρζε Κόστα): Ντεγκρά (75' Χίντι), Τζούνιορ, Ουόν, Αιρόσα, Καρλίτος, Νικολάου, Ντεντέ, Σέρτζιο, Εμπό (59' Μοντέϊρο), Εντμάρ (66' Ορλάντο Σα), Βοού.

Η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με τις αναμετρήσεις

Νέα Σαλαμίνα-Πάφος 17:00

Ένωση Παραλιμνίου-Ανόρθωση 18:00

Ολυμπιακός Λευκωσίας-Αγία Νάπα 18:00

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα