Έδωσε παράταση στην αγωνία ο Απόλλωνας

19:12 7/5/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΕΙ ΟΦ-8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: 2-1
(Ντε Βισέντι 23', Ατόρνο 76'-Αλίπιο 38')

Δυναμικά στην μάχη του τίτλου επανήλθε το ΑΠΟΕΛ, που με χρυσό σκόρερ τον Άλντο Ατόρνο επικράτησε 2-1 της Ομόνοια στο αιώνιο ντέρμπι, και μείωσε στους τρεις βαθμούς την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

ΑΕΛ-Απόλλων Λ.: 0-1
(Γκιέ 2')

Πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 0-1 πέτυχε ο Απόλλωνας στο λεμεσιανό ντέρμπι απέναντι

στην ΑΕΛ, και έβαλε φωτιά στην μάχη του τίτλου. Ο Αμπραχάμ Γκιέ ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κυανόλευκους του Χριστάκη Χριστοφόρου, καθώς πέτυχε το χρυσό γκολ στο 2ο λεπτό, ενώ έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΛ και έχασε σωρεία ευκαιριών για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Ερμής Α.-Ανόρθωση: 0-2
(Άντιτς 28', Κολαούτι 41')

Επιτέλους νίκη για την Ανόρθωση, που μετρά από τρεις μήνες κατάφερε να σπάσει το αρνητικό σερί και να πάρει το τρίποντο, κερδίζοντας με σκορ 2-0 του Ερμή. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, που γεύτηκε την πρώτη του επιτυχία στον πάγκο, είχε να κερδίσει από την 1η Φεβρουαρίου, επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα σκοράροντας δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με γκολ από τους Άντιτς και Κολαούτι. Στον αντίποδα, ο Ερμής δεν είχε καλή απόδοση και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα.

Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της με δύο γκολ. Στο 28' ο Κάλβο έκανε την μπαλιά στην περιοχή, και ο Άντιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χρυσοστόμου. Ο Ερμής συνέχεια να είναι υποτονικός, ενώ η Ανόρθωση διατήρησε την πρωτοβουλία στις κινήσεις. Στο 41', η ομάδα του Κωστένογλου κατάφερε να διπλασιάσει το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά του Κολαούτι.

Ο Ερμής προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονον να αντιδράσει, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικός απέναντι στην εστία του Τέκια, και τελικά δεν απέφυγε την ήττα.

Δόξα Κ.-ΑΕΚ Κουκλία: 4-0
(Ράμος 25', 75', Λεάντρο 31' πεν., 36')

Η Δόξα πήρε το ζητούμενο απέναντι στην ΑΕΚ Κουκλιών, της οποίας επικράτησε με σκορ 4-0 στο Μακάρειο, και πλέον έγινε το αφεντικό για παραμονή στην κατηγορία, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Άρη στο Δασάκι από τον Εθνικό, και έχει το προβάδισμα αφού άφησε πίσω της και τους δυο βασικούς ανταγωνιστές της.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στα πλέι οφ, ενώ πανηγύρισε δεύτερη σερί τεσσάρα. Πρωταγωνιστής άλλη μια φορά ο Ντιόγκο Ράμος, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (25' και 75'), ενώ άλλα δύο τέρματα πέτυχε ο Λεάντρο (32' με πέναλτι και 37').

Εθνικός Α.-Άρης Λ.: 3-0
(Αουρέλιο 13', Τσιντί 64', 85')

Με ηγέτη και σκόρερ τον Τσιντί που σκόραρε δύο τέρματα, ο Εθνικός επικράτησε με σκορ 3-0 του Άρη, και έκανε καθοριστικό βήμα για παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Απόστολου Μακρίδη ήταν πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, και αξιοποίησε την υπεροχή της με μια ευρεία νίκη, που την ανεβάζει από την ζώνη του υποβιβασμού.

Αντιθέτως, ο Άρης πραγματοποίησε τη χειρότερη του εμφάνιση στα πλέι οφ και γνώρισε μια βαριά ήττα που τον βάζει σε μεγάλες περιπέτειες όσον αφορά την μάχη της παραμονής. Πλέον, ο αγώνας με τη Δόξα στο Μακάρειο την ερχόμενη Κυριακή μοιάζει με τελικό.

Ο Εθνικός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ νωρίς, πιο συγκεκριμένα στο 13', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο. Ο Άρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στην επανάληψη καθάρισε τον αγώνα ο Τσιντί με δύο γκολ μέσα σε ένα εικοσάλεπτο, στο 65' και στο 85'

ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα: 3-0
(Πιντάδο 2', Εγγλέζου 32', Τόμας 37')

Εύκολη νίκη με σκορ 3-0 πέτυχε η ΑΕΚ, που επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας σε αδιάφορο αγώνα που έγινε στο ΓΣΖ. Η ομάδα του Φλώρου Νικολάου κλείδωσε το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο, και μείωσε την διαφορά από την κορυφή του β' ομίλου στους τρεις βαθμούς.

Στον αντίποδα, η Νέα Σαλαμίνα γνώρισε δεύτερη βαριά ήττα μέσα σε λίγες ημέρες, και προβλημάτισε με την απόδοση της.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με τέρμα του Γκόρκα Πιντάδο μόλις στο 2', ενώ στο 32' ο Νίκος Εγγλέζου διαμόρφωσε το 2-0. Έξι λεπτά αργότερα, ο Τομάς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα