Καταγγελία Μιχαλολιάκου: Ο Μώραλης είχε φτιάξει αυτοκόλλητα με το ερώτημα «Θα ψηφίζετε τον αντι-Ολυμπιακό;»

15:48 19/5/2014 - Πηγή: AEK365

Μπορεί το αποτέλεσμα του α' γύρου των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά να μην ήταν έκπληξη, αφού Βασίλης Μιχαλολιάκος και Γιάννης Μώραλης θα διεκδικήσουν τη δημαρχία, αλλά σίγουρα ήταν έκπληξη οι οργισμένες καταγγελίες του νυν δημάρχου.
Η διαφορά ανάμεσα στους δυο υποψηφίους διαμορφώνεται περίπου στις δυο μονάδες, με τον Γιάννη Μώραλη να συγκεντρώνει ποσοστό λίγο πάνω από το 33% και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο

να λαμβάνει κάτι περισσότερο από 31%.
Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να είναι ντέρμπι και η εβδομάδα που θα μεσολαβήσει μέχρι τη δεύτερη Κυριακή θα σίγουρα... θρίλερ.
Φάνηκε από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα πρώτα επίσημα, που έφεραν τον Γιάννη Μώραλη να παίρνει την πρωτιά και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.
Εν αρχή ήταν το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον Γιάννη Μώραλη και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο κ. Μιχαλολιάκος έφτασε σε εκλογικό κέντρο της οδού Τζαβέλα στην Καστέλλα όταν είχε την πληροφορία πως κάποιοι χτύπησαν έναν υποψήφιο του συνδυασμού του. Για τον ίδιο λόγο έφτασε εκεί και ο κ. Μαρινάκης και τα αίματα άναψαν γρήγορα.
Λίγη ώρα αργότερα, ο νυν δήμαρχος εξαπέλυσε οργισμένη επίθεση στον αντίπαλό του, μίλησε για κάποιους «ζωηρούς με μαύρα δερμάτινα μπουφάν" του απαγόρευσαν ακόμη και το να μπει σε κάποια εκλογικά τμήματα.
«Βιώσαμε και βιώνουμε τον πιο χυδαίο εκμαυλισμό της πολιτικής ζωής του τόπου από διανομή τροφίμων με 20αρικα μέχρι φουσκωτούς με μαύρα μπουφάν και ξυρισμένα κεφάλια που τρομοκρατούσαν τον κόσμο. Όμως δεν τους φοβόμαστε» είπε και άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζήτησε να προστατεύσει τη σωματική του ακεραιότητα!
Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκολγου «απαντά» με την τακτική των ίσων αποστάσεων. Όταν ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στο Mega, ρωτήθηκε για το ποιους θα στηρίξει η κυβέρνηση, απάντησε ότι θα στηριχθούν όσο δεν θέλουν ανατροπή της κυβερνητικής, Κανείς από τους κ. Μιχαλολιάκο και Μώραλη δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. «Ο κ. Μιχαλολιάκος ανήκει στη ΝΔ, αλλά κανείς δεν ζητά ψήφο ανατροπής της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.
Από τα πυρά του Β. Μιχαλολιάκου δεν έλειψαν ούτε και οι καταγγελίες κατά του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος προεκλογικά δεν έκρυψε την προτίμησή του στον συνδυασμό Μώραλη - Μαρινάκη.
''Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Αρβανιτόπουλο που τάχθηκε με τα συμφέροντα'' ήταν η φαρμακερή "ατάκα" του Β. Μιχαλολιάκου κατά του υπουργού Παιδείας.
Έγγραφη καταγγελία στην εισαγγελία Πειραιά
Ο Γιάννης Μώραλης, απαντώντας στις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου, τον κάλεσε αν έχει στοιχεία για τα όσα υποστηρίζει, να τα καταθέσει στις αρχές. Και ο δήμαρχος Πειραιώς φαίνεται πως αποφάσισε να... ακολουθήσει τη συμβουλή του.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, κατέθεσε έγγραφη καταγγελία στην εισαγγελία Πειραιά με την οποία καταγγέλλει ότι ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη, ανήμερα των εκλογών, είχε βάλει τραπεζάκια σε πολλά εκλογικά κέντρα και υποστηρικτές του μοίραζαν προεκλογικό υλικό, κάτι που απαγορεύεται.
Στο δεύτερο σκέλος της καταγγελίας του, ο νυν δήμαρχος Πειραιά υποστηρίζει πως η πλευρά Μώραλη είχε τυπώσει και είχε κολλήσει αυτοκόλλητα με τη φωτογραφία του Βασίλη Μιχαλολιάκου όπου εμφανιζόταν να φοράει ένα πράσινο κασκόλ και έγραφε «Θα ψηφίσετε τον αντι-Ολυμπιακό;»
Από την εισαγγελία Πειραιά, η καταγγελία διαβιβάστηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά για να ξεκινήσει έρευνα.
Ο παράγοντας Δρίτσας
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας, έλαβε ποσοστό 17,10% και έμεινε έξω από τον δεύτερο γύρο. Κι εκείνος όμως μίλησε για οργανωμένα συμφέροντα στον Πειραιά και μάλιστα με δυο εκδοχές.
Την εβδομάδα πριν από τον α' γύρο των εκλογών, ο κ. Δρίτσας είχε εξαπολύσει μύδρους κατά του Γιάννη Μώραλη, κατηγορώντας τον πως χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας και τις εκδηλώσεις του για να κάνει προεκλογική εκστρατεία, ενώ το Σάββατο ζήτησε ακόμη και την παρέμβαση εισαγγελέα.
Αυτό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τώρα είναι το τί θα κάνει ο κ. Δρίτσας στον δεύτερο γύρο. Δηλαδή, ποιον από τους δυο υποψηφίους θα στηρίξουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θοδωρής Δρίτσας δεν άνοιξε τα χαρτιά του και παρέπεμψε στην απόφαση που θα πάρει η συνέλευση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα