Καταιγίδα έκοψε πορθμείο στα δυο

09:32 1/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα στο κρατίδιο Ασάμ στην βορειοανατολική Ινδία, καταιγίδα έκοψε στα δύο υπερφορτωμένο πορθμείο με αποτέλεσμα 68 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο, 130 αγνοούνται ενώ 150 άνθρωποι κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή και να σωθούν σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αστυνομία.
Στο πορθμείο επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Αστυνομίας του κρατιδίου του Ασάμ ενώ το έργο των σωστικών συνεργείων και των δυνάμεων του στρατού για τον εντοπισμό επιζώντων είναι πολύ δύσκολο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν

στην περιοχή που έγινε το ναυάγιο.
Οι έρευνες για τους 100 αγνοούμενος σταμάτησαν με την δύση του ήλιου και θα συνεχιστούν αύριο το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πορθμείο ήταν παλιό, είχε υπερφορτωθεί με επιβάτες και προϊόντα ενώ δεν υπήρχαν σωσίβια ή σωσίβιες λέμβους.
Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην βορειοανατολική Ινδία με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Μανμοχάν Σινγκ να εκφράζει την θλίψη και την συντριβή του για το τραγικό γεγονός.

Keywords
Τυχαία Θέματα