Κασίγιας: Δεν εκτιμούνται οι τερματοφύλακες

13:12 14/7/2012 - Πηγή: AEK365

Πάει πολύς καιρός από τότε που η "Χρυσή Μπάλα" δόθηκε σε τερματοφύλακα με τον Ίκερ Κασίγιας να υποστηρίζει πως οι τερματοφύλακες δεν εκτιμούνται το ίδιο με τους ποδοσφαιριστές στις υπόλοιπες θέσεις και αναρωτήθηκε γιατί να μην υπάρξει και άλλος πορτιέρο, μετά τον Λεβ Γιασίν, που να κερδίσει το βραβείο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για την "Χρυσή Μπάλα" και στην διάρκεια παρουσίας του στις ακαδημίες του

Χιούστον τόνισε: "Ξεκάθαρα οι τερματοφύλακες δεν εκτιμούνται όσο οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές για τέτοιου είδους διακρίσεις. Νομίζω όμως ότι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και πρέπει να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες για να κερδίζουμε τέτοια βραβεία. Αφού την συγκεκριμένη διάκριση την κέρδισε ήδη ο Λεβ Γιασίν, γιατί όχι να μην την κερδίσει και άλλος τερματοφύλακας. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι εγώ πρέπει να είμαι ο νικητής αλλά αυτό δεν αποτελεί αυτοσκοπό και ψύχωση για εμένα".
Ο Κασίγιας απάντησε και στην ερώτηση αν η τωρινή Εθνική Ισπανίας είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών: "Δεν μπορώ να πω αν η Εθνική μας είναι η καλύτερη αλλά αναμφίβολα είναι μέσα στις τρεις καλύτερες όλων των εποχών. Υποφέραμε πολύ μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τώρα όμως θεωρούμαστε φαβορί σε κάθε διοργάνωση που παίρνουμε μέρος και θέλουμε πάντα να κερδίζουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα