Καρράς: Ο Μελισσανίδης γύρισε για να ξανασηκώσει την ΑΕΚ

09:29 14/2/2014 - Πηγή: AEK365

Σίγουρος πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα φέρει την ΑΕΚ πίσω στην κορυφή, εμφανίστηκε ο Γιάννης Καρράς. Ο άνθρωπος που μαζί με τον "Τίγρη" τη "χρυσή εποχή" κατάφεραν να οδηγήσουν την ΑΕΚ στην κορυφή σε μία εξαιρετική του συνέντευξη στην ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ μιλάει για όλα, μα κυρίως για την επιστροφή Μελισσανίδησ στην ΑΕΚ...

Τι γεύση σας αφήνουν όλες αυτές οι κοσμογονικές αλλαγές που συντελέστηκαν στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι;
«Από την απόλυτη απογοήτευση έπειτα από τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ΄Εθνική, στον απίστευτο ενθουσιασμό. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ΑΕΚ έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Ο Δημήτρης (σ.σ. Μελισσανίδης) σκέφτηκε με την ψυχή και το συναίσθημα και γύρισε να ξανασηκώσει την ΑΕΚ. Τόσο καιρό του έλεγα... «ασχολήσου, ασχολήσου» και για τους δικούς του λόγους δεν ήθελε. Ξαφνικά πήρε μια... ένεση και μπήκε πάλι μπροστά, ευτυχώς για την ΑΕΚ».

Θεωρείτε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν το καταλληλότερο πρόσωπο για να εμπνεύσει τον κόσμο της ΑΕΚ, να δώσει όραμα και να αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης;

«Αν ρίξετε μια ματιά στον ελληνικό χώρο, ήταν ο πλέον κατάλληλος από όλες τις απόψεις για την ΑΕΚ και επαναλαμβάνω ευτυχώς που γύρισε».

Συμφωνείτε πως στο σημείο που είχε φτάσει η ΑΕΚ χρειαζόταν έναν Μελισσανίδη για να συνεχίσει όχι απλά να΄χει «σφυγμό», αλλά και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της;

«Θα έλεγα πως εκτός από τον Μελισσανίδη, χρειαζόταν κι έναν Καρρά... (γέλια)».

Η επιστροφή Μελισσανίδη στην ΑΕΚ ήταν κάτι αναμενόμενο για εσάς, ή αν θέλετε κάτι που έμελλε ιστορικά να πραγματοποιηθεί;

«Επειδή τον ξέρω από παλιά και γνωρίζω πολύ καλά τον χαρακτήρα του, προσωπικά ήμουνα σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε. Ο Μελισσανίδης δεν αγαπάει απλά την ΑΕΚ, αλλά είναι τρελαμένος μαζί της».

Με βάση την παραγοντική σας εμπειρία και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τι συντελεστή δυσκολίας εμπεριέχει η αποστολή να οδηγήσει ξανά την ΑΕΚ στην κορυφή;

«Σίγουρα θα την φέρει στην κορυφή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρει. Αυτό είναι κάτι που το υπογράφω. Είναι 100% βέβαιο».

Πού βασίζεστε και είστε απόλυτος και κατηγορηματικός στην πρόβλεψή σας;

«Περπατάει σε έναν δρόμο τον οποίο έχουμε περπατήσει στο παρελθόν και ξέρει καλά όλα τα κατατόπια».

Πώς γνωριστήκατε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

«Ήταν αυτός παράγοντας στον Ιωνικό και εγώ στην Προοδευτική. Ήμασταν από την ίδια γειτονιά και αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο. Καμιά φορά όταν οι αντίπαλοι σπάνε τις αλυσίδες, έρχονται πιο κοντά και ενώνονται. Έτσι προέκυψε και η δική μας φιλία και μετέπειτα επαγγελματική συνεργασία».

Σε μια παλιότερη συνέντευξή τον Ιούλιο του 2009 στο «Έθνος». ο Μελισσανίδης είχε δηλώσει: «αν δεν ήταν ο Γιάννης Καρράς, ίσως σήμερα να μην είχα φτάσει εδώ γιατί με την δική του προτροπή άλλαξα επαγγελματική ρότα»...

«Εντάξει, είναι καλό στη ζωή όταν κάποιος μας φέρεται αδερφικά να τον θυμόμαστε. Εγώ με τον Μελισσανίδη δεθήκαμε αδερφικά και όχι επαγγελματικά. Ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις και σε προσωπικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Φοβερά έντονες και σε μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να είμαστε ιδιαίτερα δεμένοι».

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το μεγαλύτερο προσόν και μειονέκτημα του;

«Ότι ξέρει να κατακτά τον συνομιλητή του. Όσο για μειονέκτημα, αρμόδια να σας απαντήσει είναι η γυναίκα του...(γέλια)».

Τι συμβουλή θα του δίνατε αν τον είχατε απέναντι σας, στο πλαίσιο της νέας ενασχόλησής του με την ΑΕΚ;

«Εγώ θα του έδινα μια άλλη συμβουλή μη ποδοσφαιρική .Να κοιτάξει και λίγο περισσότερο τον Δημήτρη».

Εκτός από τον Μελισσανίδη στην ΑΕΚ επέστρεψαν και πρόσωπα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του συλλόγου, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Βασίλης Δημητριάδης, ο Νίκος Λυμπερόπουλος...

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό τιμ, με κοινές ρίζες και κοινό σκοπό. Είμαι πεπεισμένος, πως θα τα πάνε εξαιρετικά».

Ήταν μονόδρομος η καλοκαιρινή «ελεύθερη πτώση» της ΑΕΚ στην Γ΄Εθνική και η γενικότερη επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα;

«Ναι, γιατί όταν ένα δάσος πιάσει μύκητες και τα δέντρα αρχίζουν να ξεραίνονται, τότε πρέπει να περάσει μια φωτιά να σαρώσει τα πάντα, για να γίνει ξανά ένα υγιές δάσος»..

Τι έφταιξε και η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο «μηδέν»;

«Ότι φταίει σε όλες τις ομάδες που φτάνουν σε αυτό το σημείο. Σίγουρα η κακοδιαχείριση, αλλά και γενικότερα οι άσχημες οικονομικές συνθήκες όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά γενικότερα και στην χώρα. Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και στην μπάλα, υπάρχει ένας κύκλος, ανόδου, πτώσεως και ξανά ανόδου».

Μερίδιο ευθύνης χρεώνεται ίδιο σε όλους τους διοικούντες ή σε άλλους λιγότερο και σε άλλους περισσότερο;

«Όλοι έχουμε ευθύνη, ακόμη και ο τελευταίος οπαδός. Όταν ένα κράτος δεν πάει καλά, φταίνε όλοι με ποσοστό ευθύνης ανάλογο του πόστου που κατέχει ο κάθε ένας».

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ΑΕΚ που θα διαβάσει αυτή την συνέντευξη;

«Έχει ήδη ξημερώσει για την ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια ήμασταν στο σκοτάδι. Έχει γλυκοχαράξει. Υπομονή ένας χρόνος είναι ακόμα, θα περάσει».

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον ξανά τον Γιάννη Καρρά στην ΑΕΚ;

«Ποτέ μην λες ποτέ στη ζωή. Υγεία να΄χουμε και να είμαστε καλά. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια και πραγματικά χαίρομαι για αυτό».

Τι θυμάστε με περισσότερη νοσταλγία από τα χρόνια που της παρουσίας σας στην ΑΕΚ;

«Το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιζε τότε η ΑΕΚ. Ήταν σπουδαία υπόθεση και παράσημο για εμάς, να μιλάς με φιλάθλους και οπαδούς άλλων ομάδων και να παραδέχονται ότι παίζουμε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα».

Ποιο ήταν το πιο γλυκό από τα πρωταθλήματα που κατακτήσατε;

« Το τελευταίο, γιατί ήταν και το πιο δύσκολο».

Υπάρχει κάποιο ματς που να΄χει μείνει πιο έντονα χαραγμένο στη μνήμη σας;

«Η πρόκριση μας στην Σκωτία με αντίπαλο την Ρέιντζερς. Τότε θυμάμαι τον εαυτό μου να βρίσκεται στα όρια να λιποθυμήσει ή να μείνει όρθιος. Προκριθήκαμε με γκολ του τραυματία Σαβέβσκι. Θυμάμαι τον Νίκο τον Πανταζή να του κάνει ένεση μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, για να μπορέσει να παίξει. Τελικά όχι μόνο έπαιξε φανταστικά, όπως άλλωστε κι όλη η ομάδα, αλλά έβαλε και το γκολ. Αυτό το ματς δεν ξεχνιέται».

Ποια ήταν η «συνταγή» της επιτυχίας εκείνης της ομάδας που κατέκτησε συνεχόμενους τίτλους;

«Είχε γίνει σωστή επιλογή παικτών και είχαν τοποθετηθεί στις κατάλληλες θέσεις, ώστε να βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Όλα τα κομμάτια του παζλ, ήταν διαλεγμένα ένα, ένα. Είχαμε καλό προπονητή, ήμασταν κι εμείς καινούργιοι παράγοντες που διψούσαμε για επιτυχίες. Η ΑΕΚ εκείνης της εποχής, ήταν ο Εθνικός Ύμνος του ποδοσφαίρου».

Πόσο δύσκολοι αντίπαλοι ήταν εκείνη την περίοδο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης (Παναθηναϊκός) και ο Σωκράτης Κόκκαλης (Ολυμπιακός);

«Καταφέραμε εκείνη την εποχή να μην αδικούμαστε από την διαιτησία, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν ευνοϊκή μεταχείριση. Υπήρχε όμως τόσο μεγάλη διαφορά ποδοσφαιρικής αξίας, που αν και ευνοημένοι από τη διαιτησία, ήταν αδύνατο να μας περάσουν οι διώκτες μας».

Πολλοί λένε ότι για την ΑΕΚ ξεκίνησε η... κάτω βόλτα από την στιγμή που το δίδυμο Μελισσανίδη - Καρρά πούλησε τις μετοχές στον Μιχάλη Τροχανά. Συμφωνείτε...;

«Είναι αλήθεια. Ίσως ήταν κι ένας λόγος που για ένα διάστημα ήμασταν ψυχραμένοι με τον Μελισσανίδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα