«Καίει» τον ΠΑΟ το φύλλο αγώνα

09:01 20/3/2012 - Πηγή: AEK365

Μέσα στην ημέρα οι ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς της ΕΠΟ θα ασκήσουν πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς εκτιμάται πως τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή έγιναν με δική της υπαιτιότητα. Οι δυο Εισαγγελείς θα στηριχτούν στις εκθέσεις του παρατηρητή, της αστυνομίας αλλά και στο φύλλο αγώνα επιβαρυντικά και τα τρία για τους "πράσινους".

Στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής του

ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Τάσος Κάκος, αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη και τον οδήγησε στην απόφαση να διακόψει οριστικά το παιχνίδι. Μάλιστα για την διακοπή στο 82ο λεπτό, ο Κάκος αναφέρει στο φύλλο αγώνα: "Έγινε εκτίμηση της κατάστασης και διαπίστωσα ότι οι συνθήκες ήταν αδύνατες. Ο υποστράτηγος κ. Τσιβίκης με ενημέρωσε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν διασφαλίζει πλέον την ομαλή συνέχιση του αγώνα και κατόπιν τούτου πήρα την απόφαση και ενημέρωσα τις ομάδες ότι ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-1 υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού".

Με δεδομένο λοιπόν πως η διακοπή έγινε με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, οι "πράσινοι" θα τιμωρηθούν με μηδενισμό στο παιχνίδι, αφαίρεση τριών βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα και αφαίρεση δύο επιπλέον βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Παράλληλα, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων, οι «πράσινοι» απειλούνται με κλείσιμο του γηπέδου τους για μία ή δύο αγωνιστικές και πρόστιμο που θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ. Αναλόγως την ποινή, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα καταθέσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός θα απολογηθεί την Πέμπτη ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League με την απόφαση να εκδίδεται την ίδια μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα