Και τώρα Κουρμπέλης...

09:28 9/8/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για τον Δημήτρη Κουρμπέλη αφιερώνει το πρώτο της σημερινό θέμα η Ωρα των Σπορ: "Κρίνεται του Κουρμπέλη", γράφει και προσθέτει: "Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του νεαρού στόπερ με τον Αστέρα ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ στη Βιέννη και στο μυαλό του από σήμερα είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός του σταθμός. Η ΑΕΚ έχει κάνει την ξεκάθαρη πρότασή της και ο ίδιος λέει στο περιβάλλον του πως από την Ελλάδα

τον δελεάζει μόνο η προοπτική της Ένωσης. Δεν έχει πρόταση από το εξωτερικό εκτός από το ενδιαφέρον που είχε να επιδείξει η Φούλαμ, αλλά και αυτό "πάγωσε" μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην λονδρέζικη ομάδα".

SPORTDAY

Τα ονόματα των Κουρμπέλη, Κολοβέτσιου και Γούτα αναφέρει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ γράφοντας: "Το υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ κρίνεται υπέρ-αρκετό για να εξασφαλίσει την άνοδο από τη Γ' Εθνική στη Football League, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας βλέπουν... πολύ μπροστά και στοχεύουν στη δημιουργία μιας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη κατηγορία. Στόχος είναι μαζί με την ανέλιξή της από το ερασιτεχνικό να εξελιχθούν και κάποιοι παίκτες μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποτελεί την πρώτη επιλογή για την ενίσχυση, αρχικά με γνώμονα την ομάδα της επόμενης σεζόν, όπως δηλαδή έχει αποκτηθεί ο Πέτρος Μάνταλος. Μετά το χθεσινό αποκλεισμό του Αστέρα Τρίπολης από το Europa League, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Οι Αρκάδες περιμένουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (το πολύ) οριστική απάντηση από τη Φούλαμ για το αν θα προχωρήσει στην απόκτηση του 19χρονου αμυντικού. Αν δεν το κάνει ο λονδρέζικος σύλλογος ή δεν προκύψει κάποια άλλη πρόταση από το εξωτερικό, η ΑΕΚ έχει την απόλυτη προτεραιότητα από τον ελληνικό χώρο για τον παίκτη. Ο ίδιος έχει πειστεί για την προοπτική της ομάδας, ενώ και ο σύλλογός του δεν δείχνει να έχει αντίρρηση να τον παραχωρήσει με το κατάλληλο αντίτιμο.

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο ο Κουρμπέλης στη λίστα της ΑΕΚ. Μέρα με τη μέρα εντείνεται η φημολογία για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο. Η φημολογούμενη άρνηση του 21χρονου στόπερ να ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει του χρόνου, ενισχύει τα σενάρια που θέλουν την «Ένωση» να θέλει τον παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, ακόμη ίσως και από φέτος.

Στα υπόψη δεν είναι μόνο αμυντικοί, αλλά και παίκτες που παίζουν πιο μπροστά. Όπως ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Τάσος Μπακασέτας του Αστέρα Τρίπολης, που παρακολουθείται επίσης με ενδιαφέρον από τους ανθρώπους της ΑΕΚ".

LIVE SPORT

Για την υποδοχή που ετοιμάζει στην ομάδα ο κόσμος της ΑΕΚ στο Βόλο γράφει η εφημερίδα, ενώ για τα μεταγραφικά αναφέρει: "Ο Κουρμπέλης ξεπέρασε τον Κάλα, ο Κολοβέτσιος περιμένει".


GOAL

Για την περίπτωση του Κουρμπέλη γράφει και το Goal, τονίζοντας πως θα κριθεί άμεσα για την ΑΕΚ, ενώ σημειώνει: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνηση και για τον Κολοβέτσιο, αρέσει και ο Μπακασέτας". Πιο αναλυτικά: "Τη δεύτερη σημαντική -έπειτα από εκείνη του Πέτρου Μάνταλου- μεταγραφή προοπτικής επιθυμεί να ολοκληρώσει η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουρμπέλη. Είναι γνωστό πως ο 20χρονος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται στο στόχαστρο της Ενωσης και γίνεται προσπάθεια να κλείσει άμεσα η απόκτησή του. Το καπάρωμά του, για να είμαστε ακριβείς, καθώς εάν κλείσει η συμφωνία, ο Κουρμπέλης θα μείνει στην αρκαδική πρωτεύουσα και τη σεζόν που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, φορώντας τα κιτρινόμαυρα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το μοναδικό εμπόδιο που χωρίζει αυτήν τη στιγμή την ΑΕΚ από τον Κουρμπέλη φαίνεται πως είναι η προοπτική του εξωτερικού. Τόσο ο Αστέρας όσο και ο διεθνής αμυντικός έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη μετακίνηση σε κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα. Πριν από λίγες ημέρες είχαν υπάρξει διαπραγματεύσεις με τη Φούλαμ, δίχως πάντως να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Φιλολογικό ενδιαφέρον έχει υπάρξει και από την ιταλική Μπολόνια, επίσης δίχως να υπάρξει κάποια ξεκάθαρη πρόταση.

Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως από τη στιγμή που διανύουμε και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου δίχως να έχει προκύψει κάτι, στην Τρίπολη θα προχωρήσουν σε συμφωνία μαζί τους. Αλλωστε, είναι ξεκάθαρο πως ο Αστέρας δεν έχει αντίρρηση να παραχωρήσει τον Κουρμπέλη, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Και ιδιαίτερα θετικός δείχνει και ο παίκτης, από τη στιγμή που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση στα χέρια του από το εξωτερικό.

Για την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ κοιτούσε και την προοπτική του Δημήτρη Κολοβέτσιου από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο, φαίνεται πως ο παίκτης βρίσκεται σε δυσμένεια στην ομάδα της Ηπείρου, έπειτα από την άρνησή του να ανανεώσει τη συνεργασία τους που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2014. Και αυτό έχει δημιουργήσει σενάριο για άμεση κίνηση της ΑΕΚ, ώστε να αποκτήσει τον Κολοβέτσιο έναντι συμβολικού τιμήματος ήδη από αυτό το καλοκαίρι, σε μια θέση, μάλιστα, που η Ενωση αναζητά παίκτη και ίσως να κάνει πιο σύντομες τις διαδικασίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα